13 Απριλίου 2009

ΟΧΙ άλλο Γαιτάνο!


Ήμαρτον!
Και να μην πήρες είδηση ότι μπήκε η Μεγάλη Βδομάδα, θα το καταλάβεις από τη ξανθή ακίνητη (με 10 κιλά λακ) χαίτη που θα αντικρίσεις στο δέκτη σου, να σου ψέλνει με απροσδιόριστο ύφος (κάτι μεταξύ θεοσεβούμενου και κέρινου ομοιώματος που ως εκ θαύματος τραγουδάει), σε όλες της ζώνες τηλεθέασης για όλα τα κοινά (!) που λένε κι οι αγράμματοι.
Ο μέγας Σταρ πασών των εκκλησιών, πρόσφατα παρέλαβε τους χρυσούς του δίσκους μέσα σε Ιερό Ναό ο αθεόφοβος, λίγο πριν το κήρυγμα της Κυριακής, αποθεούμενος από πλήθος παπαδαριού και χριστεπώνυμου (τι έγραψα ο άνθρωπας) πλήθους.
Δεκάδες λιγωμένες Γαϊτανίτσες σιτεμένες και μη, έραναν τον Ερμηνευτή με ροδοπέταλα, ενώ οι πιο ενθουσιώδεις του πετούσαν αναμμένα λιβανάκια. Ένας παππούς αγνώστων σε εμέ στοιχείων, παρέδωσε το κάδρο με τα επιχρυσωμένα σιντιά, ενώ ο Καλλιτέχνης σκούπιζε έγκαιρα το δάκρυ που θα του χαλούσε το ρίμελ.
Ο Αυτιάς σκοτώνεται με τον Παπαδάκη για αποκλειστική συνέντευξη του Πετράν, οι μεσημεριανές εκπομπές ψάχνουν τα προσωπικά του μπας και βγάλουν κανένα λαυράκι, μα στη στροφή η Τατιάνα - μαθημένη στις τατιανιές, με τρικλοποδιά τον αποσπά από τα νύχια της Δρούζα, να τον ξομολογήσει.

Τον θυμάμαι τον τύπο στο ξεκίνημα του... ωραίο παιδί, καλή φωνή, μαλλί που "έγραφε", κάτι σαν τον Κότσιρα σε πρώιμη και ξανθή εκδοχή. Θέλησε να γίνει Νταλάρας στη θέση του Νταλάρα, αλλά δεν έγινε (όπως άλλωστε κι ο εθνικός τενόρος), αφού ούτε ρεπερτόριο της προκοπής είπε, ούτε γυναίκα-μάνατζερ δίπλα του είχε.
Το 'ριξε στο μεσόκοπο, θρησκευόμενο κοινό και σάρωσε τα charts των ενοριών και τα playlists του ραδιοφώνου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να είναι καλά το παλικάρι, αλλά δεν αντέχεται πια!
Κι αν θέλω ένα classic των ημερών βάζω Ελένη Βιτάλη να τον κάνει μια χαψιά!
***************************************
Κάποιος φίλος μου ζήτησε ένα παλιό του Ζιώγαλα. Ο Νικόλας έβγαλε πρόσφατα και καινούργια δουλειά που δυστυχώς δεν έχω ακούσει ακόμα. Πάντα ήμουν φαν του Νικόλα, πάντα έγραφε καλά τραγούδια - με έφτιαχνε όμως με τα μαγειρέματα που έκανε με τη παραδοσιακή μουσική.

Εδώ θα βρείτε για σήμερα το "Ο,ΤΙ ΠΕΙΣ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ", δισκάκι του 87, το δεύτερο του μετά το "ΤΖΑΜΠΟ" του ΄85.
Η ενορχήστρωση είναι του Νίκου Αντύπα και η παραγωγή του Ηλία Μπενέτου. Είχα κολλήσει άσχημα τότε με το "Θα σου φανερωθώ"...
Ρίξτε και μια ματιά στην ιστοσελίδα του: www.nikosziogalas.com/

7 σχόλια:

Μαργαρίτα Πάσχου είπε...

Δυνάμεθα δηλαδή να είπωμεν ότι ενέσκηψε επιδημία οξείας Γαϊτανίτιδος!

Καλή Ανάσταση με υγεία και χαμόγελο!

ΘΚ είπε...

Ευχαριστώ! Επίσης! Επίσης! καλή μου!

ENRIC είπε...

Merhaba σύντροφε, Καλησπέρα !

Oh ! Very interesting this no unknown for me (¡bloody ignorance!) Νϊκος Ζιώγαλας Aggggg ! He remenber me some of best 80's pop bands in Spain... in my young times... aggg...shit, tempus fugit !!!
But I'm a man speedy and full of agility ...Well, thanks !! Now I know something about this good peace maker singer for my soul. (I've listen completly "Ο,ΤΙ ΠΕΙΣ ΑΠΟΨΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ" CD and now I need urgently "ΠΕΦΤΩ ΨΗΛΑ"...we'll look !).
Ευχαριστώ! Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε!
See you !
Τα λέμε!
Görüşürüz.

P.S. Perhaps a good complement for ignorant people like me: http://www.nikosziogalas.com/index.html

Simple Man είπε...

Επιτέεελους κάααποιοοος έεεεπρεπε να ταααααααα Πείιιιιιιιι.
Το πήρα σε πλάγιο β' το σχόλιο.
Εκτός απο την φοβερή Ελένη Βιτάλη υπάρχει και μια μόνο μια ηχογράφηση με τον Μανώλη Μητσιά καταπληκτική με σεβασμό σ' αυτό που έκανε.

Άντζελα είπε...

χαχαχα

και γαμω τις φωτογραφιες

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Καλά, όλο το κείμενο είναι απολαυστικό, αλλά εκείνο το: "λιγωμένες γαϊτανίτσες σιτεμένες και μη" με έστειλε.

Να περνάς καλά.

ΘΚ είπε...

να είσαι καλά! Χρόνια πολλά!