4 Δεκεμβρίου 2008

Kι η συμφορά ελεύθερη ας είναι*


Υπάρχουν τελικά καλά νέα σ΄αυτόν το κόσμο;
Σκεφτόμουν λοιπόν πως αν υπήρχε ένα δελτίο καλών ειδήσεων στην τηλεόραση, θα είχε πρόβλημα να γεμίσει το χρόνο του, θα επιστράτευε όλα αυτά τα golden boys and girls της ντόπιας και διεθνούς high society να μας χαμογελάσουν ψεύτικα με τα λευκά πορσελάνινα δόντια τους, θα έβαζε κωμικούς χωρίς χιούμορ να κάνουν χαβαλέ.
Θα μας έδειχνε ζωολογικούς κήπους και χαριτωμένα ζωάκια, λούνα παρκ και αγορές με πολύχρωμα φώτα, επώνυμα είδη και πιστωτικές κάρτες.
Δυστυχώς ο κόσμος ήταν είναι και θα είναι, ένας κόσμος που έχει πολύ πόνο, πολύ δυστυχία, περισσότερα δάκρυα παρά γέλια. Τα καλά νέα σπανίζουν και δεν αφορούν κανένα...
Θανατικά ακούω συνέχεια αυτές τις μέρες και αρρώστιες.
Ο περίγυρος μου είναι μικροί και μεγάλοι με κόκκινες μύτες, εμετούς, διάρροιες και βήχα. Η νύχτα μου έχει γίνει μέρα, κοιμάμαι με διαλείμματα, με πονάνε τα κόκαλα μου... χάλια μαύρα..
Προχτές έζησα και την εμπειρία της μαγνητικής... στο σωλήνα ακίνητος για μισή ώρα, συνοδεία επαναλαμβανόμενων ηλεκτρονικών ήχων από τα εσώτερα μιας μηχανής Philips που δεν έφτιαχνε καφέ, αλλά χαρτογραφούσε το γόνατο μου. Σαν τέκνο πάρτι, ίδια η μουσική, ίδια και η αντίδραση μου... παγωμάρα!

Πάει κι ο Παπαχρόνης, νωρίς νωρίς χαιρέτησε το μάταιο τούτο κόσμο, με ένα θάνατο άδικο. Εκεί στα ψηλά θα παίζει ροκεντρολάκια στον Άγιο Πέτρο. Οι Rockin Bones θα ψάξουν για άλλο κιθαρίστα κι ο θίασος του Εθνικού, αντικαταστάτη για τον ρόλο... Κρίμα!
*Ο τίτλος του σημερινού σημειώματος ήταν η αγαπημένη φράση του - στίχος του Ρεμπώ.
.........................................................................................
Παιδικά τραγούδια του Γιώργου Μενέλαου Μαρίνου σας αφήνω στα αμπάρια της Κιβωτού. Τα έστειλε ένας φίλος, o Mάκης από το Άρωμα του Τραγουδιού, ένα εξαιρετικό blog!
Τον ευχαριστώ πολύ!
Ιδού λοιπόν η Καραμελοχώρα (έκδοση του 1977)

.......................................................................................
Βάζω κι ένα σινγκλ από τα πρώτα που έβγαλε το θρυλικό δισκάδικο Happening, to 1981 - το 6ο συγκεκριμένα. H Aliki Holland (την οποία σε αναζήτηση στο διαδίκτυο τη βρήκα και ως Aliki Ashman) τραγουδά δύο συνθέσεις του Chris Holland, το ανατολίτικο When the money comes και το jazzy: Dancing with Rudy. Την εποχή εκείνη μάζευα ό,τι έβγαζε το Happening. Έπαθα λοιπόν σοκ, όταν περιμένοντας να ακούσω κάποια παλιοροκιά τύπου Vavoura band, ή κάτι σε greek punk τύπου Μagic de Spell, έπεσα σε αυτόν τον ήχο. Δεν γούσταρα με τίποτα, ήταν και πολύ η ψιλή η φωνή της Αλίκης, σύντομα το δισκάκι πήγε στο αρχείο....
Σήμερα που βγάζω πλέον τα "άπλυτα" άλλων εποχών στη φόρα, βγάζω και αυτό!

(Πάντως μια Αλίκη Ashman είχε διατελέσει μέλος των Ginger Baker's Air Force, δεν γνωρίζω αν είναι η ίδια - βρήκα και μια στην Αυστραλία σε αυτό το: site, με την ίδια γατίσια φωνούλα - όποιος/α γνωρίζει, ας μας πει την ιστορία της)

7 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Χρωστάω ακόμα το οπισθόφυλλο που έχει και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες (χρονιά έκδοσης, κλπ). Με την πρώτη ευκαιρία θα σου το στείλω.

Σε ευχαριστώ πολύ για την αναφορά σου στο Άρωμα.

saltatempo είπε...

Στο ερώτημα απαντώ αβίαστα ναι !!!
αφού εγκατέλειψες την γεροντική σου άνοια
και έγραψες τα νέα είναι καλά.
Μήπως πρέπει να σκεφτείς την περίπτωση
να γράψεις χρονογράφημα, σοβαρολογώ.

Κουμπάρος ( όχι ο διαπλεκόμενος ο άλλος )

Ανώνυμος είπε...

Kala o Alkinoos to skotonei to tragoudi. Apo tin melagcholiki ballada ton xylinon spathion to metetrepse se glykanalato tragoudaki se kataskinosi me 13chrona...
Ama ine etsi oi diaskeves, kalytera na menei sta dika tou

ΘΚ είπε...

Κι εγώ προτιμώ την ερμηνεία του Παύλου, μα δεν βρήκα κάποιο βίντεο να βάλω..

an205 είπε...

Είναι το ίδιο άτομο και παίζει και γκόλφ;;;;;;
Αυτά μπόρεσα να βρω……
http://www.geocities.com/SunsetStrip/Diner/2674/ashman_aliki_a.htm
http://www.geocities.com/SunsetStrip/Palladium/9932/mwall_s.htm
http://www.pdga.asn.au/pdga_results.html
http://www.steveyork.com/photos.html
http://www.redchakra.com/aliki-ashman-music.html
Άντε και καλή τύχη μάγκες…..

Ανώνυμος είπε...

Χρονια πολλα μουσικη κιβωτος!
Εγω θα ρωτησω κατι καπως ασχετο.Ο θανασης εχει μηχανημα για να περναει τα βινυλια στον υπολογιστη?Ειναι λογικο να ξεραθειτε στα γελια αλλα καποια πραγματα απο αυτα που ανεβαζει υπαρχουν μονο σε βινυλιο, δε μιλαω για αυτο το "aliki holland" αλλα εχω δει διαφορα αλλα σε αυτη τη σελιδα.

ΘΚ είπε...

Χρόνια πολλά και καλά!
Έχω συνδέσει κάποια καλώδια στον ενισχυτή, βγάζω σήμα στο κομπιούτερ, έχω και ένα πρόγραμμα καθαρισμού του ήχου και that's all! (Πάντως την απορία σου δεν την κατάλαβα...)