24 Οκτωβρίου 2008

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ...


Πέρασα πάρα πολύ καλά την Τετάρτη το βράδυ... σαν να ήμουν σε μπαράκι της Νέας Υόρκης με ένα μπακάρντι στο χέρι να λικνίζομαι στους ρυθμούς των εξαίρετων Brooklyn Funk Essentials. Μια πολυεθνική γιορτή, με το γκρουπ να ξεσηκώνει ακόμα και "ψυχές του πάρτι" σαν την φάτσα μου, που χορεύω μόνο "επιτραπέζιους" χορούς.
Λίγο ακόμα και θα σηκώνονταν οι νεκροί από το διπλανό 1ο νεκροταφείο να φέρουν δυο γυροβολιές (μπρρρ...).
Να ξανάρθετε παλικάρια μου στα μέρη μας και σύντομα!

Στο μεταξύ ο γιός του ταχυδρόμου επιτέλους παραιτήθηκε και ξάφνου αυτοί που τον έκραζαν, το γύρισαν σε καλαματιανό και τώρα τίμιο τον ανεβάζουν, ηθικό τον κατεβάζουν.
Τι να πω... άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!
Ότι δεν θα βρεθεί άκρη είναι το μόνο σίγουρο - ΟΛΟΙ είναι αθώοι - η λαδιά έγινε ΜΟΝΗ της ως εκ θαύματος! Κανείς δεν υπέγραψε, κανείς δεν συναίνεσε, κανείς δεν γνώριζε...
Άλλους ενόχλησε το γιαούρτωμα του Αντώναρου... λες και αξίζουν το σεβασμό μας αυτοί που μας θεωρούν και μας φέρονται σαν να είμαστε μαλάκες (και ίσως να έχουν δίκιο τελικά!) Θυμάστε τον Μηλιώκα που το τραγούδαγε? (σε άλλα κατορθώματα αναφερόνταν βέβαια, πράσινων - μα το χρώμα, όποιο και να 'ναι, δεν καλύπτει τη σκουριά του συστήματος - όσα χέρια κι αν του περάσεις)

Για το σαββατοκύριακο σας έχω ένα ακόμα δίσκο της ΘΕΣΙΣ, μιας βραχύβιας δισκογραφικής εταιρείας που δραστηριοποιήθηκε μεταξύ 95-97 νομίζω.
O Θανάσης Ζαχαρόπουλος, δραστήριος μουσικός για χρόνια, σε ένα προσωπικό δίσκο που λεγόταν ΛΟΓΙΑ ΨΥΧΗΣ. Οι συνθέσεις ήταν δικές του, όπως και κάποιοι στίχοι. Ο Γιώργος Λεκάκης και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης είχαν συμπράξει σε κάποια από τα τραγούδια, όπως και ο αδελφός του Θανάση (επίσης γνωστός μουσικός που είχε φτιάξει και ένα βραχύβιο συγκρότημα τους ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΔΕΜ στα τέλη της δεκαετίας του 80). Ο Θανάσης, σύμφωνα με μια μικρή αναζήτηση που έκανα, έχει ηχογραφήσει 3 προσωπικούς δίσκους κι έχει δώσει τραγούδια στη Σωτηρία Λεονάρδου, τη Νανά Παναγιώτου και τη Μαριάννα Ζορμπά, ενώ έχει παίξει μαζί με τους Πυξ Λαξ, τον Πιπινέλη και τον Μαχαιρίτσα.
Μπαλάντες χαμηλόφωνες ο ήχος...
Τον Ζαχαρόπουλο - ωραίος τύπος! -τον είχα γνωρίσει εκείνη την εποχή σε ένα μπαράκι-μουσική σκηνή στη λεωφόρο Αθηνών, εκεί που αυτός σύχναζε κι εγώ έπαιζα για ένα φεγγάρι μουσική. Η γνωστή στους φίλους γκαντεμιά μου(μαζί και οι κατάρες μου αφού δεν πληρώθηκα ποτέ τα συμφωνημένα) , κατέστρεψαν το μαγαζί που σύντομα έκλεισε και άνοιξε αμέσως μετά ως ... στριπτιζάδικο!! (Ας πρόσεχαν...)
Εδώ θα βρείτε το δίσκο αυτό!

Ακούστε αν θέλετε και ένα ωραίο demo που μας προτείνουν κάποια φιλαράκια από το Περιστέρι, τους Lipstick Traces... Ακολουθείστε το παρακάτω link:
http://plaka-plaka.blogspot.com/2008/09/lipstick-traces-demo.html

Iδού και δύο ωραία blogs που ανακάλυψα πρόσφατα για να τα τσεκάρετε:
http://undergroundtapesmusic.blogspot.com/
http://uglyuniverse81.blogspot.com/

Καλό Σ/Κ!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Op! Se epiasa Thanassi molis ekanes to post sou. O anonymos xanachtypa, afti ti fora me super spanio Andrea Thomopoulo agglisti:

http://mutant-sounds.blogspot.com/2008/06/andreas-thomopoulos-born-out-of-tears.html

Mipos echis to spanio EP ton Bokomolech 'Insects'? To psachno apegnosmena!

ΘΚ είπε...

Το έχω! Λίγη υπομονή.... ευχαριστώ για το εξαίρετο δωράκι!

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε ΘΑΝΑΣΗ, ΧΑΙΡΕ !!!
Κανένας δεν έγινε πλούσιος... ΜΟΝΟ από την δουλ[είά] του... (όπου θες βάλε τον τόνο).
Ευτυχώς που ο πατέρας μου ήταν απλός εργάτης..! και έτσι δεν έχω προβλήματα ΤΩΡΑ, με δάνεια.., με ακίνητα.., σπιτάκια.., διαμερισματάκια.., βιλίτσες.., κλπ. κλπ.
Υπάρχει όμως μια σκέψη!
Λες ν'αρχίσω να πηγαίνω το γράμμα? (ή να γυαλίζω το πόμολο? ή να μελώνω τους λουκουμάδες?) για να δω και εγώ προκοπή? να κάνω περιουσία? (ν' αποκτίσω ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...???)
ΜΠΑααα Τα μόνο προβλήματα που θ' αποκτήσω... θα είναι του... κώλου !!!!
ΑΝΕΣΤΗΣ από ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ.

tsiailisworld είπε...

ok, this is interesting, closer to my taste I have to say...

Tromokraxtis είπε...

File 8anash, syggnwmh gia ta greeklish alla pernaw metabatikh periodo. Exw perasei polles wraies mousikes stigmes me tis dhmosieuseis sou. Exw ftiaxei kai egw ena blog an 8eleis na tsekareis.
speakofthemusic.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου χαιρετώ

Το CD που ανέβασες το έχουν σβήσει.
ΜΠορείς σε παρακαλώ να το ξαναανεβάσεις?

Ευχαριστώ

ΘΚ είπε...

άλλαξα το λινκ και δουλεύει πάλι!
Σε ευχαριστώ