21 Μαΐου 2008

Ναι στην Ελένη όχι στους Κώστηδες!

...Πάντως χρόνια πολλά και καλά
και στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες!

Δεν είναι και λίγοι/ες... Όμως αυτοί οι Κώστηδες που τελευταία κυριλέψανε και ακούνε πλέον στο όνομα Κωνσταντίνος, είναι μεγάλες πληγές... άσε που μερικοί πιστέψανε ότι μπορούν να κυβερνήσουν...
Τι να σκεφτώ δηλαδή... τον Κωστάκη την πρωθυπουργάρα μας;
Αν ήταν φιλαράκι θα μπεκροπίναμε σε καπηλειά λέγοντας μαλακίες, τρίβοντας τις κοιλιές μας. Όμως αυτό το άτομο είναι το επίσημο αφεντικό της Ελλάδος! Είναι ο μάγκας που θα έβαζε στη θέση τους τους εθνικούς νταβατζήδες (κατά δήλωση του εν μέσω πιτόγυρου και ρετσίνας).
Όχι μόνο δεν τους εντόπισε (ακόμα δεν μας είπε τα ονόματά τους) αλλά εισήγαγε και γερμανούς νταβατζήδες για επίσημες πλέον συνακροάσεις των συνδιαλέξεων μας!
Αμ! ο άλλος ο πρώην ... ο Σημίτης ντε... Κωστάκης κι αυτός; Μας μόστραρε το προσωπείο του καλού και συνεπούς λογιστάκου που θα έβαζε τα πράγματα στη σειρά και μας προέκυψε στο τέλος τροχονόμος σε διερχόμενα εμβάσματα με κομιστές και παραλήπτες. Η άγνοια -αν είχε άγνοια- σε τέτοια πόστα, είναι απλά συνενοχή!
Να πάμε και πιο πίσω στο ιερό τέρας τον Καραμανλή τον παππού; Αν εξαιρέσουμε την αναγκαστική (εκ των πραγμάτων και συνθηκών) ένταξη μας στην Ε.Ε. που θεωρείται η μεγάλη του παρακαταθήκη στο Έθνος (για να πουλάμε μούρη ότι με τα ευρώ μας κοπανάμε τον αμερικάνο με τα δολάρια του), αγνοώ ή αδυνατώ να συλλάβω τι άφησε πίσω του. Κι επειδή οι αγιογραφίες είναι συχνές στην πατρίδα που ξεχνάει εύκολα, ας θυμηθούμε τα θρυλικά χρόνια της ΕΡΕ, τα εκλογικά δικαιώματα που έδωσε... στα δέντρα στα χρόνια του, το τρίκυκλο που σιώπησε για πάντα τον Λαμπράκη και άλλα πολλά.
Τον Επίτιμο φυσικά και δεν τον ξεχνώ, αλλά φοβάμαι και να γράψω το όνομα του, είμαι και σε φάση αναμονής δικαστικών κλήσεων, φτου σκόρδα!
Ο Κ.Μ. (καταλαβαίνετε ποιός ΟΚ;) θα μείνει στην ιστορία ως ένας ακόμα πολιτικός που διαχειρίστηκε εξαιρετικά τα προσωπικά και κάκιστα τα κοινά συμφέροντα. . Άσε για το ρόλο του στα σκοτεινά χρόνια του 60....
Να πάω και πιο πίσω;
Ακόμα και ο Μέγας Κωνσταντίνος αυτός ο "και καλά" άγιος, αποδείχτηκε κλασσική περίπτωση συνειδητής διαστρέβλωσης της ιστορίας, αφού είναι πλέον γνωστό το ήθος και οι πράξεις του - καθόλου χριστιανικές...

Παρά τα όσα ανέφερα παραπάνω εύχομαι τα καλύτερα στο κουνιαδάκι μου και στο τρομερό βαφτιστήρι μου! Εξαιρώ επίσης από το λιβελογράφημα για τους Κώστηδες, τον φίλο μου τον αριθμολάγνο και συνάδελφο και το νέο φιλαράκι τον Εξαρχειώτη Κώστα (επίθετα δεν γράφουμε, υπολήψεις δεν θίγουμε). Κι ελπίζω να μην μπλέξουν ποτέ με την εξουσία γιατί θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα!
Γι' αυτό ψηφίζω σήμερα Ελένη! -που άλλωστε έγινε από τους ποιητές το όνομα συνώνυμο της Ελλάδας - και της αφιερώνω μερικά τραγούδια που γράφτηκαν στο όνομα της.



Ψάχνοντας στα βινύλια μου ξετρύπωσα τον Νίκο Λαρυγγάκη. Με δεδομένο ότι και οι τρεις δίσκοι που έβγαλε, δεν υπάρχουν πουθενά, σας προσφέρω τον πρώτο το "Πράσινο αεράκι" του 1985.

Ο τραγουδοποιός έβγαλε άλλα δύο άλμπουμ, το '87 το "Πτερά του Μοντεζούμα" και το '92 το "Άτακτο παιδί". Στο τελευταίο έκανε την πρώτη δισκογραφική της εμφάνιση η Ηρώ.
Ακούστε τον "Πρωθυπουργό" ταιριάζει στα παραπάνω που έγραψα...
ΕΔΩ κι ΕΔΩ τα αρχεία!

15 σχόλια:

KMATH είπε...

ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ

reader είπε...

Να 'σαι καλά Θανάση, πολύ γέλασα με το αφιέρωμα στους Κώστηδες, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, χε, χε!
Στα δισκογραφικά μας τώρα. Ένας δίσκος που ποτέ δεν κυκλοφόρησε σε σι ντι - τουλάχιστον έτσι με πληροφόρησαν - είναι ο πρώτος της Αρλέτας. Για όσους ενδιαφέρονται δίνω το λινκ, είναι στα @192 με εξώφυλλα.

http://rapidshare.com/files/108739468/Arleta_1966.rar

ΘΚ είπε...

Ευχαριστώ πολύ δεν το είχα!
Εννοείται ότι πέραν των άλμπουμ που κατά καιρούς ανεβάζω, αν ψάχνεις κάτι ρώτα με και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω!

Daria είπε...

Μπορεί να ακουστεί λίγο χαζό αλλά δεν έχω βρει (δεν έχω ψάξει τρελά βέβαια...) τα "Τραγούδια για την Ελένη" του Χατζιδάκι, αλλά στην πρώτη τους εκτέλεση με τον ....δεν θυμάμαι το όνομά του, που έκτοτε δεν νομίζω πως ξανατραγούδησε κάτι. Υπάρχουν σε cd; Μπορώ να τα κατεβάσω από κάπου;
Ευχαριστώ για την όποια απάντηση.

reader είπε...

Για την Ελένη - Στέλιος Μαρκετάκης. Σου δίνω λινκ παρακάτω, είναι στα @224 με εξώφυλλα.
Να 'σαι καλά Θανάση! Το ξέρουμε ότι είσαι πάντα πρόθυμος να μας εξυπηρετήσεις και το εκτιμούμε! Αν χρειαστώ κάτι, θα στο ζητήσω κι ευχαριστώ πολύ!

http://rapidshare.com/files/105103948/Marketakhs_1998.rar

Ανώνυμος είπε...

χωστα θαναση καλησπερα απο την ωραια θεσσαλονικη τα κουμπαρακια

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞ' Ο ΘΑΝΑΣΗΣ.

Η μνήμη -καθώς κι η σωτηρία της ψυχής- είναι πολύ μεγάλο πράγμα.
(Μα να συμφωνώ σε όλα;!)

Ανώνυμος είπε...

τα Πτερά του Μοντεζούμα υπάρχουν στην οδό ονείρων αν σας ενδιαφέρει

Ανώνυμος είπε...

α κι ευχαριστώ για το δισκο :)

Ανώνυμος είπε...

http://rs389tl2.rapidshare.com/files/92867002/LaryggakhsGiannhsPteraTouMontezuma192.Rar

ΘΚ είπε...

Ευχαριστώ ρε παιδιά με έχετε σκλαβώσει με τις προσφορές σας! Μέχρι και σύνθημα έγινα.. (τώρα αυτό γιατί μου φέρνει σε Δελαπατρίδη δεν ξέρω..)

Ανώνυμος είπε...

Κυριε κυριε!Το λινκ για Τα φτερα του Μοντεζουμα δε δουλευει.Καλα μεστειλες με το Λαρυγγακη!!Υποκλινομαι πραγματικα!Πλζ απαντα αν μπορεις στο μειλ καθτι ειμαι αμνησιακος τα μαλα.Ασπαζομαι την δεξιαν σας.
Φαιδων(dim1377@hotmail.com)

K.I είπε...

Να πάμε και πιο πίσω στο ιερό τέρας τον Καραμανλή τον παππού; Αν εξαιρέσουμε την αναγκαστική (εκ των πραγμάτων και συνθηκών) ένταξη μας στην Ε.Ε. που θεωρείται η μεγάλη του παρακαταθήκη στο Έθνος (για να πουλάμε μούρη ότι με τα ευρώ μας κοπανάμε τον αμερικάνο με τα δολάρια του), αγνοώ ή αδυνατώ να συλλάβω τι άφησε πίσω του. Κι επειδή οι αγιογραφίες είναι συχνές στην πατρίδα που ξεχνάει εύκολα, ας θυμηθούμε τα θρυλικά χρόνια της ΕΡΕ, τα εκλογικά δικαιώματα που έδωσε... στα δέντρα στα χρόνια του, το τρίκυκλο που σιώπησε για πάντα τον Λαμπράκη και άλλα πολλά.


Πως δεν άφησε...Αυτά που μπορώ να θυμηθώ (αν κάτσω να σκεφτώ θα βρω κι άλλα):
- Κατέστρεψε την Αθήνα και την έφερε σ'αυτό το χάλι
-Ισοπέδωσε τη Δραπετσώνα
-Χαντάκωσε την Κύπρο (από το 54 και μετά)
-Έδωσε στέγη και βήμα σε ταγματασφαλίτες, χίτες και λοιπά ευγενικά στοιχεία μετεμφυλιακά
-Εμφυσήθηκε στους έλληνες η νοοτροπία της κονόμας, του σταρχιδισμού και του άρπα κόλα, που έχει κάνει τη χώρα όχι απέραντο φρενοκομείο, αλλά απέραντο καραπουτσαριό
-Κατέγραψε στο DNA των αποανταχού ομοϊδεατών του την απάτη, τη λαμογιά και το ψέμα, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα, όποτε ανοίγουν το στόμα τους, να γίνονται ρεζίλι και να γελάει ο κόσμος ( ο οποίος όμως, πάσχοντας από τα πιο πάνω σύνδρομα, τους ξαναέβγαλε, ενώ όλη η χώρα καιγόταν, με τα χωριά μας, Θανάση, πρώτα και καλύτερα)...

Εν ολίγοις, ο Κ. Καραμανλής ο πρεσβύτερος, ήταν ό,τι πιο καταστροφικό πέρασε από την πολιτική ζωή της χώρας. 'Ενας μωροφιλόδοξος αλήτης, που πήγε τη χώρα πίσω σε εποχές σκοταδισμού και μίσους. Αν δεν είχε υπάρξει αυτό το έκτρωμα "πολιτικού", όλα θα ήταν αλλιώς σήμερα και μάλλον καλύτερα...

Καλό καλοκαίρι

Γιώργος Π. είπε...

Φοβερός Τραγουδοποιός ο Λαρυγγάκης!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΕΧΩ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΑΡΥΓΓΑΚΗ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΕΡΑΚΙ[ΑΘΙΚΤΟΣ]ΜΕ ΤΟΝ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΓΕΛΑΣΩ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΦΙΛΙΚΑ ΤΑΣΟΣ