17 Μαρτίου 2008

H ΠΑΠΑΡΗΓΑ Η ΚΑΛΗ..


Θα θυμάστε φαντάζομαι οι παλαιότεροι την ωραία κωμωδία που παίχτηκε πριν από χρόνια στο Mega, τους "Απαράδεκτους" με Μπέζο, Μπονάτσο, Παπαδοπούλου και Σπύρο Παπαδόπουλο.. Σε κάποιο επεισόδιο που ο ήρωας μας ήθελε να νοικιάσει μια τσόντα από το βιντεοκλάμπ, χρησιμοποιούσε το συνθηματικό: "Δώσε μου την Παπαρήγα την καλή", μα ο υπάλληλος μονίμως τα μπέρδευε και του έδινε πράγματι ομιλίες της Παπαρήγα αντί για το προσδοκούμενο μπαλαμούτι.
Θυμήθηκα αυτή τη σκηνή διαβάζοντας προχτές τις τουλάχιστον ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ δηλώσεις της Παπαρήγα σχετικά με τα αυξημένα ποσοστά του Συνασπισμού στις δημοσκοπήσεις. Είπε κατά λέξη: "αυτοί που ενδιαφέρονται περισσότερο να στελεχώσουν μια νέα τέτοια κατάσταση είναι αυτοί που βγάζουν ένα δεύτερο μισθό, καλό μισθό, από όλο αυτό το πλέγμα του παρασιτισμού, του σύγχρονου, του ευρωπαϊκού παρασιτισμού που αναπτύσσεται. Αυτά τα στρώματα που έχουν μια οικονομική άνεση, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ και να πάνε στον Συνασπισμό, σε ένα καινούργιο κόμμα που δεν είναι εκτεθειμένο κυβερνητικά!"
Το φτωχό μου το μυαλό καταλαβαίνει ότι εκφράζεται προσβλητικά για ένα τουλάχιστον 13-14% των ελλήνων που φαίνεται να μετακινούνται από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί (όπως καταλαβαίνω) είναι περίπου: ρεμάλια, παράσιτα, οπορτουνιστές και άλλα ωραία συντροφικά! Βέβαια αν μετακινούντο πιό αριστερά Περισσό μεριά, θα ήταν: τιμημένοι σύντροφοι και αγωνιστές.
Μπράβο ρε Αλέκα, μας έβαλες στη.. θέση μας...
Θα προτιμούσα βέβαια η Αλέκα να έχει πρόταση ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ, να δω πως φαντάζεται έστω, μια αριστερά στο τιμόνι, αλλά όπως λέει κι ο λαός: "εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα!" ή/και "Όποιος είναι έξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει".
Ασφαλής η μόνιμη αντιπολίτευση έτσι;

Και για να μην παρεξηγηθώ:
Το δημοσκοπικό φαινόμενο Τσίπρα, το παρακολουθώ με πολύ συγκρατημένη αισιοδοξία. Έχω χορτάσει νέες ιδέες, νέες φατσούλες αλλά παλιές πολιτικές και πρακτικές. Ίσως κάτι αλλάζει ίσως κάτι μεταλλάσσεται,ίσως κάτι αλλάζει απλώς δέρμα...
Θα δείξει!
...........................................................................
Άσχετη είδηση (να μην συσχετισθεί με τα παραπάνω):
Σύμφωνα με αμερικάνους επιστήμονες, είναι κοντά ο καιρός που θα παίρνουμε φυσικό αέριο από τα ..σκατά των εκατομμυρίων γελάδων της Καλιφόρνια (και όχι μόνο). Αρκεί να συλλέγονται τα περιττώματα σε αεροστεγείς δεξαμενές, να εισάγονται αναερόβια βακτήρια για την περαιτέρω διεργασία και ουπς! πράσινη ενέργεια όπως ακριβώς δίνει και το φυσικό αέριο. Όσοι/όσες έχουν δει το MAD MAX πιθανόν θα θυμούνται την πατέντα, μόνο που στη ταινία, παραγωγοί ήταν τα γουρούνια....
Βρώμικη δουλειά αλλά ίσως έτσι τη γλυτώσει ο πλανήτης (αν και μάλλον θα βγει αεριούχο σκατό με το σήμα της ΒΡ)
........................................................................
Και μια σοβαρή είδηση / ανακοίνωση:
Αύριο ο ακριβοθώρητος Χρήστος Ζυγομαλάς εμφανίζεται για ένα μόνο βράδυ στο "1000+2 νύχτες" στου Ψυρρή (Καραϊσκάκη 10). Ο υπογράφων προσδοκεί να είναι παρών (το χρωστάει στον καλλιτέχνη για πολλούς λόγους), αν δεν βγει απαγορευτικό από το σπίτι (και τα 2 μωρά είναι με ίωση).
Όσοι/όσες πιστοί προσέλθετε!
(Χρήστο, να κρατάω κανένα γαρύφαλλο προς αναγνώριση;)
........................................................................
Το μουσικό μέρος του σημερινού post σχετίζεται με την Αλέκα. Στα φεστιβάλ νεολαίας της ΚΝΕ, πριν την ανακάλυψη και αποκατάσταση της ροκ και του ρεμπέτικου, οι μουσικές που ακούγονταν ήταν στην καλύτερη περίπτωση σκληροπυρηνικό επαναστατικό τραγούδι, αντάρτικα, Μίκης, Λοϊζος κλπ. Υπήρχαν και φιλοξενούμενοι όπως οι ιταλοί Tiempo Mancante.

Εδώ θα βρείτε μια ζωντανή ηχογράφηση τους στην Αθήνα: "Live in Athens" του 85, ελληνική παραγωγή, χαμένη στα παλαιοπωλεία, προσφορά του Δημήτρη του κουμπάρου μου (παλιό στέλεχος ...νυν αναθεωρητής).
Πολύ ωραίες παραδοσιακές μουσικές και όχι μόνο παιγμένες με κέφι που θα σας χαρίσουν 40 λεπτά ευδαιμονίας.
(ξέρει κανείς αν σχετίζονται με τους Nuova Compagnia Di Canto Popolare;;;)
Απολαύστε: ΕΔΩ! και ΕΔΩ!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μιας που ανέφερες τους απαράδεκτους ,υπήρχε κι ένα άλλο επεισόδιο με τίτλο ''τρίτση τρίτση.. μάνα μου'',αναφορικά με τα σκουπίδια και τις απεργίες...επίκαιρο κι αυτό μετά από 15(;) χρόνια.όσο για τον συνασπισμό εγώ επιφυλάσσομαι.δυστυχώς, μάλλον παιχνίδι εντυπώσεων κάνει.σφετεριστές ''κινημάτων''(;) και διεκδικήσεων μου μοιάζουν.αν δεν ήταν και κάτι τύποι σαν τον κοροβέση και τον ψαριανό στο κόμμα να κάνουν και καμια ερώτηση στη βουλή,πολύ μάπα το καρπόυζι..αλλά και ποιός δίνει σημασία στις ερωτήσεις..και στις επόμενες εκλογές πάντως δε θα ψηφίσω.

μουσικά τώρα.η γλέζου είχε βγάλει 1 ή 2 δίσκους σόλο την μετά νοστράδαμο εποχή.υπάρχει κάτι που ίσως ανέβει εν καιρώ;

ΘΚ είπε...

καλημέρα!
Νομίζω ότι γενικά δεν διαφωνούμε, όπως γράφω έχουμε χορτάσει νέες ιδέες, νέες φατσούλες αλλά παλιές πρακτικές...
Γουστάρω όμως το ταρακούνημα, άλλωστε και η Αλέκα πριν τις εκλογές δεν έλεγε ότι πρέπει να τους τρομάξουμε; Τους κάνουν λοιπόν τα γκάλοπ ΜΠΟΥΟΥΟΥ!
Γλέζου δεν έχω βρει προς το παρόν, αλλά είμαι φύσει αισιόδοξος...

Ανώνυμος είπε...

θαυμασιο το μπλόγκ σας...θησαυρος :)

ΘΚ είπε...

ευχαριστώ!
Πολύ νόστιμο (!) και το δικό σας.
Τους χαιρετισμούς μου στο Αγρίνιο!

Ανώνυμος είπε...

mparavo re file tiempo mancante...tous epsaxna kairo...k gw exw mia kaseta..tous apo koino to festival..tous ithela se psifiopoiimeni morfi...ty

Ανώνυμος είπε...

Αμεση σχέση με τους NUOVA COMPAGNIA DI CANTO POPOLARE οι TIEMPO MANCANTE δεν έχουν, αλλά έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς με τον ROBERTO DE SIMONE, ενορχηστρωτή των NUOVA COMPAGNIA μέχρι τη δεκαετία του '90 (ο οποίος έχει ενορχηστρώσει και ορισμένα τραγούδια για τους χιλιανούς INTI-ILLIMANI).

Unknown είπε...

Η εμφανιση τους το 1985 εγινε στο Αλσος Κηφισιας στα πλαισια πολιτιστικων εκδηλωσεων και οχι φεστιβαλ ΚΝΕ.Τοτε δημαρχος Κηφισιας ηταν ο Κανακακης προερχομενος απο το ΚΚΕ.Ημουν εκει αν και σπορος αφου γεννηθηκα το '81.μετα απο λιγο καιρο κυκλοφορησε και ο δισκος με την ηχογραφηση εκεινης της συναυλιας.μπορω να πω πως ακομα και τωρα ακουγονται φρεσκοι.μακαρι να τους εβλεπα τωρα ζωντανα.

kostas είπε...

Οι tiampo mancante ηταν φοιτητες στην Παβια της Ιταλιας και στην Ελλάδα τους εφερε ο Μαρκοπουλιωτης γνωστος ωσ Θαμνος τοτε κνιτης.