15 Οκτωβρίου 2007

ΓΚΡΙΝΙΑ...ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ


Πάει κι αυτό το Σαββατοκύριακο, με μια ακόμα βάφτιση, κι ακολουθεί κι άλλη την άλλη Κυριακή και στο "καπάκι" ένας γάμος την μεθεπόμενη. Αυτά βλέπουν οι "άνευ υποχρεώσεων" φίλοι μου και το διπλοσκέφτονται να παντρευτούν.
Με αυτά και με τ' άλλα έχω γίνει τακτικός θαμώνας των εκκλησιών την εποχή αυτή. Προσωπικό ρεκόρ θα έλεγα, αφού εκκλησία από μέσα, έβλεπα μόνο κάθε Μεγάλη Παρασκευή και στην Ανάσταση.
Η ουσία είναι ότι υπάρχει ένας κόσμος έξω από τον δικό μου μικρόκοσμο, που εξακολουθεί να εκκλησιάζεται , είτε από πίστη, είτε από φόβο, είτε από συνήθεια. Σέβομαι τις επιλογές των άλλων, μα εξακολουθεί να με απωθεί το σύστημα που λέγεται Εκκλησία και κυρίως οι συμπεριφορές των αντιπροσώπων της (τουλάχιστον της μεγάλης πλειοψηφίας). Ας μην πιάσουμε τους μεγάλους μέρες δύσκολες που είναι, κι ας θαυμάσουμε τους μικρούς ρασοφόρους:
Μια εβδομάδα πριν ο παπάς στη δική μας βάφτιση, είχε ταρίφα συγκεκριμένη για το μυστήριο.. "120 παίρνουμε, αλλά αν δεν έχετε...". Ο χτεσινός είχε φροντίσει να τηλεφωνήσει εντός της εβδομάδος στους γονείς της μπέμπας: "έχουμε και χαλί κόκκινο στην είσοδο, με 150 είναι στρωμένο.." και "χορωδία ψαλτών που κρατά χαλαρό το μωρό και δεν κλαίει (!), με άλλα 100 ευρώπουλα και είμαστε ΟΚ".
Στη ματαιοδοξία ποντάρουν βέβαια και καλώς μας τα παίρνουν... αλλά μην έχουν και απαιτήσεις να μας κάνουν πελάτες.
(Στα 80+ που θα ετοιμάζομαι για τις εισαγωγικές στον άλλο κόσμο, μπορεί και να πάω για κανένα ιδιαίτερο)
Κλείνοντας την ενότητα "παπάδες και cia" ομολογώ εντυπωσιάστηκα με την πρόοδο του κλήρου στις νέες τεχνολογίες: Ο εν λόγω ιερεύς (σε εκκλησία της Εκάλης..) έψελνε κρατώντας μικρόφωνο "ψείρα" (!!!). Άμα δω και παπά με "επιστροφή" στο αυτί θα τα έχω δει όλα!

Γκρινιάζω τις Δευτέρες, αλλά μάλλον είναι υγιές, κατά τον προσωπικό μου γιατρό...

Κοίταγα τα prospectus των κυριακάτικων εκδόσεων και "κόλλησα" με τους ηλεκτρονικούς πλοηγούς (τα GPS ή και Navigators): Πώς "ψηνόμαστε" ρε παιδιά και αγοράζουμε παντελώς άχρηστα μαραφέτια, ακουμπώντας μερικές εκατοντάδες ευρώ; Δηλαδή, συγγνώμη κιόλας, ποία είναι η χρησιμότητα της εν λόγω συσκευής και πόσο συχνά μας χρειάζεται πλοήγηση; Άντε να είσαι ταξιτζής, είναι κατανοητό, αν είσαι ένας απλός οδηγός, ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ το συγκεκριμένο μπάζο;
Πες ότι πας σε ένα γάμο, μια βάφτιση (καλή ώρα) και δεν ξέρεις που είναι η εκκλησία, γιατί απλά δεν ρωτάς κάποιον πριν ξεκινήσεις ή έστω στο δρόμο;; Φωνάζεις για τις κάμερες που σε παρακολουθούν στους δρόμους, το γραφείο, τις υπηρεσίες και από την άλλη βάζεις έναν ρουφιάνο-δορυφόρο στο κατόπι σου.
Άμα δεν ξέρεις που τραβάς και που πηγαίνεις...
ο πλοηγός σε μάρανε! Ρε ουστ!
Άλλο ένα τελευταίο, αλλά μεγάλο ουστ!, σε αυτούς τους ανεγκέφαλους που θέλουν να γκρεμίσουν τα νεοκλασικά της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, για να έχει θέα στην Ακρόπολη το νέο Μουσείο! Στις 19 όσοι/όσες μπορούμε να πάμε μια βόλτα στη Δημοτική αγορά της Κυψέλης: Η "Ανοιχτή Πόλη" διοργανώνει συγκέντρωση, συζήτηση και συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές και τους Απόντες για το θέμα. Περισσότερα εδώ!

Για φινάλε ο δεύτερος δίσκος των Anabouboula (προσφορά της Ιωάννας) που βγήκε το 1989 με ελληνικό τίτλο "Φωτιά" και αγγλικό "Burning down the coffee house".

Εδώ θα βρείτε το "Πιτσιρικάκι", "Τα κεριά τα σπαρματσέτα" και άλλα ενδιαφέροντα λίγο "πειραγμένα". Το γκρουπ ηχογράφησε άλλο ένα δίσκο το '90 (Ιn the baths of Constantinople). Τον πρώτο τον έχουμε βάλει στη δισκοθήκη της Κιβωτού από καιρό.
Καλή ακρόαση και καλή εβδομάδα!
click!

3 σχόλια:

κωστας αδαμοπουλος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=WDKjcjFV894

κωστας αδαμοπουλος είπε...

Α, ναι. Ο δίσκος In the baths... είναι μάλλον επανέκδοση του Hamam σε αμερικάνικη εταιρεία.

κωστας αδαμοπουλος είπε...

Όλο και κάτι ξεχνάω:

http://www.emusic.com/album/10606/10606156.html