18 Σεπτεμβρίου 2007

ΒΕΡΟΝΙΚΑ: ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΔΩ!



Προχτές Δευτέρα, λίγο μετά τις κάλπες ένα καινούργιο ραδιόφωνο εμφανίστηκε στην πόλη.
Ο Real FM είναι εδώ για να επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα (real-ity) τους ρομαντικούς και τους αιθεροβάμονες των ερτζιανών. Ο τελευταίος "επιζών" της γενιάς που έστησαν το ραδιόφωνο στα μεσαία (κάπου στο 66), ο κύριος Γιάννης (Σκουλετάκης) αποφάσισε να τα παρατήσει. Ήταν πολλά και τα λεφτά, πέρασαν και τα χρόνια, βαρέθηκε το κυνηγητό στις κεραίες του Υμηττού και ενέδωσε. Κάπως έτσι το ράδιο Βερόνικα 97,8 έγινε Real... και πέρασε στην ιστορία. Βλέπετε ο Ρουσόπουλος έδωσε το ΟΚ σε κάθε "νταβατζή" (κατά το αφεντικό του) να έχει μέχρι 6 (έξι!!) σταθμούς στην κατοχή του. Και φυσικά, στο βωμό του κέρδους, δεν περίσσεψε συχνότητα για τα Πανεπιστήμια, και για εναλλακτικές μη κερδοσκοπικές φωνές.

Έπαιξα μουσική εκεί για μια χρονιά, παραγωγός, αμισθί βλακωδώς, και κρατώ τις ωραίες μόνο αναμνήσεις. Τσακώθηκα με τον κύριο Γιάννη (για λόγους ρεπερτορίου ως συνήθως) και έφυγα, μα εκτίμησα την εμμονή του και την αγάπη του σ' αυτό που έκανε.
Ο Βερόνικα έπαιζε αξιοπρεπή ελληνική μουσική. Για απλούς καθημερινούς έλληνες, μακρυά από πειραματισμούς αλλά μακρυά κι από τους σκύλους.
Για αρκετό καιρό δεν τον άκουγα αλλά διάβαζα για τις περιπέτειες του: παρανομία, ξήλωμα κεραιών, πάλι στις συχνότητες και φτου κι απ' την αρχή.
Πρόσφατα διάβασα και για το μεγάλο deal: Χατζηνικολάου και Κουρής καπάρωσαν τη συχνότητα για να μας τα ζαλίζουν και ραδιοφωνικά. Κι έτσι ξαφνικά ο Βερόνικα νομιμοποιήθηκε (!) άλλαξε όνομα και ιδού ο Real -το αληθινό (χαχαχα) ραδιόφωνο, που λέει το διαφημιστικό του.
Κι όμως το αληθινό ραδιόφωνο ξεψύχησε προχτές, όπως ξεψυχά χρόνια τώρα, που οι μηχανές, τα playlists, oι καριερίστες και τα μοντέλα, αντικατάστησαν τους αληθινούς ανθρώπους.

Kυρ Γιάννη ελπίζω να βρεθούμε στη πλατεία στο Χαλάνδρι για ένα καφέ, και ελπίζω να έχεις στα σκαριά ένα άλλο ραδιόφωνο, σαν κι αυτό που ονειρεύτηκες και 41 χρόνια υπηρέτησες.

Μουσική από το 1983:
Από τη Σαλονίκη ορμώμενοι οι RODONDO ROCKS!
Σχηματίστηκαν το 82, έβγαλαν το STANDARD DEVIATION, αργότερα το LAND OF NOD (88) και συμμετείχαν στη συλλογή SOUNDS AND NOISES OF SKG. Νεοκυματικός ήχος με μέλη που πέρασαν από πολλά και διάφορα γκρουπ του βορρά: Jo Joanna (φωνητικά, πλήκτρα), Στίλπων Νέστωρ (κιθάρα, στίχοι, φωνητικά -δείτε και post για τους Bicycle), Φώτης Λέκκας (μπάσο), Νίκος Καλογιάννης (πλήκτρα, φωνητικά), Μίμης Κοένκα (ντραμς). Στο δίσκο που ανεβάζω συμμετείχε παίζοντας σαξόφωνο και ο Φλώρος Φλωρίδης.


Το αρχείο είναι εδώ!

Υ.Γ.: To Land of Nod το έχει, κατά δήλωση του, ο φίλος μου ο Αντώνης. Ελπίζω να μας το προσφέρει για να ολοκληρώσουμε τη μικρή δισκογραφία του γκρουπ.

10 σχόλια:

an205 είπε...

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ, ΟΥΤΕ ΚΕΡΑΙΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΑΠΛΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ....

spirosvii είπε...

Που σαι ρε Θανάση? Σου πλέκω το εγκόμιο για το μπλογκ σου! Μπες να δεις για το γλαστράκι μο

Ανώνυμος είπε...

"Άργειε νάλθει εκείνη η μέρα,
κι ήταν όλα σιωπηλά,
γιατί τά 'σκιαζε η φοβέρα
και τα πλάκωνε η σκλαβιά"
Σπουδαίο το blog σου και η σκέψη σου!

ΘΚ είπε...

ευχαριστώ φωτογράφε! καλώς όρισες!

Σπύρο το γλαστράκι το είδα.. το εγκώμιο δεν το είδα!

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες είπε...

Για χαρά από σέρρες.Είναι λίγο άσχετο αυτό που θα ρωτήσω. Μήπως έχεις υπόψην σου τον ρουσσόπουλο (νομίζω δημήτρη ή γιώργο) και τους μικρούς δρυοκολάπτες;Κάπως έτσι πρέπει να λέγεται το σχήμα αυτό.
Ο ρουσσόπουλος πρέπει να είναι ωραίος κιθαριστής.
Την σελίδα σου την είδα από την air-waves του πάνου.
Καλή συνέχεια από τα βόρεια...

ΘΚ είπε...

Ρωσσόπουλος Σταύρος είναι ο καλλιτέχνης.. υπάρχει το: ΑΒΑ ΦΤΥΣΤΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΤΣΙΛΩΤΟΙ ΔΡΥΟΚΟΛΑΠΤΕΣ (1998) Πώς μπορούμε να σε βοηθήσουμε;

anthrakoryxos είπε...

Θανάση, τι μου θύμισες τώρα.
εμπειρίες παρόμοιες.
Radio General Και Σαράντος.
Μόνο που δεν άλλαξε όνομα και δεν νομιμοποιήθηκε ποτέ.
Απλά έπαψε να υπάρχει..

persona non grata είπε...

Θανάση θέλω να σ' ευχαριστήσω για όλους τους σπάνιους δίσκους που μας προσφέρεις. Να ΄σαι καλά!

Βασίλης Χορτομάρης Σέρρες είπε...

Υπάρχει αυτός ο δίσκος στη μουσική κιβωτό ή είναι στη κυκλοφορία ακόμη; Μήπως ξέρεις που αλλού μπορώ να το βρω;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

ARGS είπε...

Θανάση πολλά ευχαριστώ για αυτό εδώ το post. Οι Rodondo Rocks μου ήτανε γνωστοί σαν όνομα μα ποτέ δεν βρήκα δίσκο τους. Νά'σαι καλά φίλε μου!!!!!