26 Σεπτεμβρίου 2007

300 Νομά για να κονομά!



Άντε και καλή τύχη μάγκες που έλεγε και ο Παύλος!
Αφού άνοιξαν τα σχολεία, ήρθε η ώρα να ανοίξει και η νέα Βουλή.
Παλιοσειρές αλλά και φρεσκαδούρες πρωτάκια, υποψιασμένα ή ανυποψίαστα για τα δρώμενα εντός, στολίστηκαν στη τρίχα, ρίξανε και έναν όρκο (και καλά.. ότι θα τηρήσουν Σύνταγμα και νόμους και πως θα εργαστούν για το κοινό καλό - χαχαχα!) και βουρ! στο πατσά για νέες κατα-κτήσεις και νέες κατα-θέσεις!
Κάτι σπασικλάκια μουσουλμανο-κομούνια δεν γουστάρανε θρησκευτικούς όρκους και άλλες αηδίες και είπανε τα δικά τους, αλλά το ίδρυμα θα τους ανεχτεί και αυτούς..
Χαιρετώ τον πιό καλό τον μαθητή τον Ψαριανό (φωτό) που τον σταύρωσα κιόλας (Έφη την άλλη φορά...) και περιμένω τηλεοπτική εικόνα να δω πως μπούκαρε στης Βουλής τα έδρανα, για να εκπληρώσει το νεανικό του απωθημένο... να αεριστεί δηλαδή!
Μπήκαν και κάτι περίεργοι, που χάριν των δημοκρατικών μας πεποιθήσεων(;) τους ανεχόμαστε (γειά σου όμορφε.. Άδωνι!), μπήκαν και οι γνωστοί δεινό-σαυροι, κάτι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ (καμιά δεκαριά μέτρησα), μπήκαν και μερικά ωραία γκομενάκια (από Σαλονίκη μεριά).
Δυστυχώς φέτος αποφοίτησε η Μαριέττα που θα συνεχίσει με μεταπτυχιακό στην Ελληνική ιστορία, αλλά και ο Άκης που θα κάνει πλέον πιάνο (με όμικρον) και γαλλικά. Στην ίδια τάξη αν και προσπάθησε έμεινε ο Βύρωνας (αν έγραφε καλύτερα στη διατριβή περί γράνας, πιθανόν να έπαιρνε κι αυτός απολυτήριο).
Οι 300 αυτοί ουδεμία σχέση έχουν με τους 300 του Λεωνίδα.
Εκείνοι είπαν "μολών λαβέ" ελληνιστί: "come and get them!" και τούτοι λένε : "Ι' ll come to get them all! Οι παλιοί πούλησαν ακριβά το τομάρι τους (πολεμώντας μέχρι τέλους), οι σημερινοί μας πουλάν (κι αγοράζουν ακριβά) για το τομάρι τους!!
Θα παρακολουθήσουμε την πρόοδο της τάξης του 07 και θα έχουμε μερικές.. συναντήσεις μαζί τους, εκεί στο προαύλιο του Συντάγματος μόλις πιάσουν τα κρύα.
Κι αν δεν είναι επιμελείς... απ' το αυτί και στο δάσκαλο!
Υ.Γ.: Εκείνος ο απουσιολόγος ο χοντρούλης να ξέρει ότι πήρε το απουσιολόγιο και φέτος χαριστικά, γιατί πατώσανε οι άλλοι. Το ότι έχει θείο τον παλιό λυκειάρχη δεν σημαίνει ότι θα του χαρίζουμε βαθμούς χωρίς να δουλεύει!

Άλλα νέα:
Β-Γ-Η-Κ-Ε νέος Μάλαμας (ΔΡΟΜΟΙ) με συμμετοχή Αλεξίου. Αυτόν ακούω τώρα! Ήχος, λόγια, γνώριμα κι αγαπημένα, θα μας συντροφεύουν κι αυτό το χειμώνα, όπως τόσους χειμώνες από το 89 και έπειτα. Επιβραβεύστε τον καλλιτέχνη κι αγοράστε άφοβα και πάντα επιλεκτικά! (τη μετριότητα τη βρίσκεις και τζάμπα, δεν χρειάζεται να την πληρώσεις)

Uploads:
Το ζήτησε φίλος σταθερός επισκέπτης της κιβωτού και blogger ο ίδιος (εδώ μένει!).
ΟΔΟΣ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ - Βασίλης Νικολαϊδης (1982)

Δικηγόρος και τραγουδοποιός με συμμετοχή στους αγώνες της Κέρκυρας του 81, έβγαλε 4 προσωπικούς δίσκους και είχε αρκετές συμμετοχές σε δίσκους φίλων. Μια κιθάρα και ένας προσωπικός, ιδιαίτερος στίχος τα εφόδια του για μια πορεία που άφησε μικρά διαμαντάκια μεταξύ των οποίων και η θρυλική πια Οδός Σανταρόζα. Για περισσότερες πληροφορίες για τον Νικολαϊδη, δείτε το άρθρο της Wikipedia
Εδώ το αρχείο!

Δείτε τέλος, ένα θέμα για το ΒΑΦΕΙΟ του Βοτανικού. Κάποιοι μεγαλοεργολάβοι το βάλανε στο μάτι και περιμένει τη συμπαράστασή μας!
Ας την έχει!
Ναι στην ποίηση όχι στην εκποίηση!

9 σχόλια:

an205 είπε...

Πάνω απ' όλα ένα ΜΕΓΑΛΟ ευχαριστώ...
βρήκα τις προάλλες μιά διασκευή από το "σαλάμι - το αστείο" και τον θυμήθηκα....
Ο Ψαριανός.... το πραγματοποίησε το παιδικό-εφηβικό του όνειρο....
"στις βουλής τα έδρανα αχ και 'γω να έκλανα"
Εμείς να δούμε πότε θα τα πραγατοποιήσουμε....

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ POST ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΣΠΑΝΙΟΙ ΔΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΙΣΥΟΥΝ.ΜΗΠΩΣ, ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ....

Μουσικά Προάστια είπε...

Θανάση, το blog και οι επιλογές σου είναι εκτός συναγωνισμού. Είχαμε καιρό να σε επισκεφθούμε, αλλά σπεύδουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος!
Καλή συνέχεια, Μ.Π.

ΘΚ είπε...

Δεν τα έχω τουλάχιστον ψηφιακά.. το ΕΛΛΑΣ νομίζω έχω σε βινύλιο, αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος... θα ψάξω!

Moloch είπε...

Συγχαρητήρια και ευχαριστώ. Είναι υπέροχο αυτό που έχεις κάνει εδώ...

Νομίζω είπε...

Πάω γραμμή για Μοναστηράκι...

ΘΚ είπε...

αν βρεις τίποτα, ενημέρωσε και εμάς (προσοχή στους καρχαρίες - εκμεταλλευτές βινυλιολατρών)

Νομίζω είπε...

Δεν βρήκα κάτι τελικά...
Μιας και είπες "εκμεταλλευτές", είδα το Blood Nirvana από Last Drive στο ένα κατάστημα 44ευρώ και στο άλλο 20ευρώ...
Ίδια κατάσταση.
Αλλά δεν είδα αν ήταν από Hitch Hyke ή Music Maniac, λες και έχει σημασία...

pikos apikos είπε...

Διάβασα το ποστ σαφώς καθυστερημένα, αλλά τώρα το ανακάλυψα, ψάχνοντας να βρω στο google τους στοίχους από το «ΟΔΟΣ ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ». Χαμογέλασα με το άρθρο, και ένιωσα σοβινιστικά υπερηφάνως (αστειεύομαι) για τα «ωραία γκομενακια» που έχουμε εδώ στην Θεσσαλονίκη, το οποία ωστόσο εισπράττουν το «ηχηρό εκφύσημα των εντέρων δια του απευθυσμένου», του κυρίου Ψαριανου.
Για όσους θέλουν να ακούσουν το κομμάτι , μπορούν να το ακούσουν εδώ http://pikosapikos.blogspot.com/2007/11/blog-post.html.