23 Ιουλίου 2007

ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ!



Ανάποδο μέτρημα ως το φευγιό...
Κάθε χρόνο το ίδιο βιολί, λες και δεν θα ξαναγυρίσω...
"Κι όμως τούτη η θητεία δε σταματάει πουθενά".

Φεύγοντας από το γραφείο κολλάω πάντα μια αφίσα με ονειρεμένες ακρογιαλιές και ένα βαρκάκι όπου διακρίνεται η σιλουέτα ενός ψαρά: Αυτός είμαι εγώ!
Δεν έχει σημασία που έχω να ρίξω πετονιά πάνω από 25 τουλάχιστον χρόνια.. αυτή η εικόνα είναι το καλοκαίρι μου. Ίσως γιατί μου θυμίζει εποχές που εγώ, ο πατέρας , ο μπάρμπας και ο αδερφός μου, με κουπιά και αργότερα μια μηχανούλα, φτάναμε τη βάρκα χίλια μέτρα από την ακτή για να ρίξουμε καθετή, από τις πέντε το πρωί μέχρι τις έντεκα, που ο ήλιος πλέον μας τσουρούφλιζε. Τότε που η βάρκα συνήθως γύρναγε με συμπαθητικό σκορ: μερικές γόπες, σπάρους, μουρμούρες και μπαλάδες, μεζεδάκια για το τηγάνι συνοδεία χωριάτικης και κρύας μπύρας. Σήμερα ο μπάρμπας ξεκουράζεται σε κάποιο άσπρο σύννεφο, ο πατέρας έχει κουραστεί, ο αδερφός κι εγώ τσαλαβουτάμε με τα πιτσιρίκια μας στα ρηχά.
Το ιδανικό καλοκαίρι μου, θα έχει πάντα φεγγάρι γεμάτο, ένα βραδινό μπανάκι, μια φωτιά στη παραλία, μια κιθάρα να παίζει Beatles. Θα έχει μια καντίνα στη μέση του πουθενά, δίπλα στο κύμα, με τον Μάρλει στα ηχεία να ανταγωνίζεται επιτυχώς το μοτεράκι της ηλεκτρογεννήτριας.
Θα έχει πάντα διάβασμα, νωρίς το πρωί αθλητική (χαζάδες να περνάει η ώρα), στη πλαζ κάποιο του Κίνγκ (όλα τα βιβλία του σε ξαπλώστρα τα έχω διαβάσει), το απόγευμα πολιτική εφημερίδα (που έρχονται πάντα αργά στο εκάστοτε νησί) και το βράδυ αργά κάτι πιο εσωστρεφές.
Το καλοκαιράκι των ονείρων μου έχει έρωτα κι αρμυρά φιλιά και ατέλειωτες βόλτες. Ζαλάδα μετά το μπαρ και αγκαλιές στην άμμο. Μυρίζει αντηλιακό, αλλά και αγιόκλημα. Ξεκινάει όταν το καράβι βγαίνει από τον Πειραιά και τελειώνει όταν επιστρέφει, ξημερώματα, με τη ζέστη να σε χτυπάει από νωρίς και τους τελευταίους μαυρισμένους εκδρομείς να ανάβουν τις μηχανές μέσ' το γκαράζ του πλοίου, πριν δέσει ακόμα, ίσως γιατί θέλουν να τελειώσουν με τη θλίψη της επιστροφής μια ώρα αρχύτερα.

Το καλοκαίρι μου έχει rock'n'roll και το τελευταίο post πριν φύγω επίσης.
Το ζητήσατε, το βρήκα ρε ανυπόμονοι και το έφτιαξα χτες το απόγευμα:
ΦΑΝΤΗΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ και ΟΙ ΑΣΣΟΙ - ROCK'N'ROLL (85)


Δεν δισκογράφησαν κάτι άλλο, απλά κάποιοι εξ αυτών έφτιαξαν το '89 τους Χρυσοθήρες (έχει κανείς υλικό;;) Τους "Φ.Μ. και οι Άσσοι" αποτελούσαν οι: Λάμπρος Παπαλέξης (Κιθάρα, Φωνή), Αντώνης Κατράκης (Κιθάρα, Φωνή), Θοδωρής Μπαλούρδος (Μπάσο, Φωνή) και Μάκης Ζώτος (Τύμπανα).
Προσωπικές προτιμήσεις: Πόρτο Ράφτη, Πάμε για τσάρκα και Τζιμ ο Τίγρης
Ακουσε το!

Εδώ χαιρετώ την ομήγυρη.. θα επανέλθω τέλος Αυγούστου έχοντας ξεκουραστεί
(ελπίζω) αρκετά. Καλές βουτιές φιλαράκια!
Θανάσης

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νταανν..
Τι σύμπτωση ήταν αυτή??
Τον δίσκο τον απέκτησα προχθές..
Να φανταστείς,δεν έχω προλάβει
να τον βάλω να πάιξει ακόμα..
Θα τον ακούσω πρωτα και μετά θα τον κατεβάσω..Ωραία η τεχνολογία,
αλλά μην τα ισοπεδώσουμε όλα..
Καλές διακοπές Θανάση..

costakisp

ΘΚ είπε...

να υποθέσω ότι τον βρήκες σε μεταχειρισμένα; ή ξαναβγήκε;

Ανώνυμος είπε...

EISAI 8EOS HLIOS KALOKAIRINOS!!!!
ME TO MWRO MOU STIS 10 8A PINW KAFE!!!!
ROCK N ROLL SUMMER!!!!!
TI ANAMNHSEIS MOU XYPNAS FILE 8ANASH...!!!!
EXW NA KANW PROTASH
ME TO POU GYRISOUME APO DIAKOPES NA ORGANWSOUME ENA PARTY KAI NA PAIZOUME GREEK ROCK KAI NA TA SPASOUME!!!!
BLEPW EIMASTE ARKETOI...
A BIG THNKS KAI PALI!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μεταχειρισμενο βεβαια..
Νear mint κοπια στα 35 ευρω..
Μονο κωλοτουμπες δεν εκανα..
Εκτος οτι το εψαχνα καιρο,την
τελευταια φορα που το ειδα σε
παζαρι,ηταν στα διπλασια..

costakisp

Ανώνυμος είπε...

Καλες βουτιες,ομορφα να περασεις,τοσο που να σου μεινει αξεχαστο αυτο το καλοκαιρι...
καλες διακοπες σε ολους σας,γεματες αγαπη ,σ'ομορφες φεγγαροβραδιες!

Φιλικα
Δωρα!

Ανώνυμος είπε...

Αναχρονιστικοί λαδοκόμητες ολίγιστου καλλιτεχνικού ταλάντου, απολαυστικής εφηβικής αμετροέπειας, όσο και σιροπιαστής στιχοπλοκής.

Εξ’ ου και η ημέτερη προσκόλληση εκείνη την εποχή, υπέρμετρη - με κάθε ειλικρίνεια, που συντρόφευσε αρίφνητες στιγμές καθημερινότητας.

Με κλασικά ρυθμοδυναμικά πορτοράφτια χιτάκια, εμμονοληπτικά πλυμούθια σουλατσαρίσματα, μαχμουρλίδικες ονειροαποδράσεις σε αίθουσες χορού, πεσσιμιστικότροπες φωταδιστικές αναμνήσεις, και στερεοτυπικά αγχωτικές ασκήσεις ενηλικίωσης απορριγμένων τιγρομειρακίων…

Επιστέγασμα ωστόσο, οι υπαρξιακές κραυγές της «μοναξιάς» (το "69 με κάποιο φίλο" της ροκαμπιλικής αλητοβίβλου) και κυρίως η υποκουλτουριάρικη, ποθοπλάνταχτη, αφτιασίδωτη μπαλαντιέρικη ευχοπροτροπή, σπαραγματικά γητευτική τηρουμένων των ηλικιακών αναλογιών, που στοίχειωσε πάμπολλες νυχτερινές, ποτοδινικές και μη, περιπλανήσεις, ενδοσκοπήσεις και ερωτοκαταθλιπτικές θρυμματοψυχομυθίες.

Για την ιστορία, ο Παπαλέξης δημιούργησε αργότερα τους εστετομινιμαλιστικούς αλλά αδισκογράφητους Tortilla flat και στη συνέχεια τη γνωστή και μη εξαιρετέα Σαύρα των βασιλικών δρόμων.

Τα ανθυποχρυσοφόρα μπαλούρδια λάφυρα υφίστανται, αλλά η αξία τους υπολείπεται κατά πολύ, καλλιτεχνικά και αναμνησιολογικά, των οψιγενών τραπουλόχαρτων. Θα εκτεθούν πάντως, εφόσον σύγχρονοι χρυσοθήρες αναλίσκονται στην ανεύρεσή των.

Τέλος, τις ευχές μου στους ελληνοροκάριους και συναφείς e-φίλους, πρωτίστως δε στον οικοδεσπότη, για απολύτως αναζωογονητικές διακοπές ως και εφαλτήριο για καθ’ όλα ανάλογη αλλά και ανελικτίρια μικροκιβωτική νέα σεζόν !

Και στα δικά μας, αν και δεν το βλέπω ιδιαιτέρως εφικτό…

Υ.Γ. Κωστάκη, επιτυχημένη η αγορά. Και να σκεφτείς πως στην εποχή του ήταν στα απολύτως αζήτητα. Θυμάμαι τη χαρά ντόπιου δισκοπώλη όταν τρία τέσσερα, ίσως και περισσότερα, χρόνια μετά την αρχική αγορά του δίσκου, τίμησα και τα δύο ξεχασμένα αντίτυπα που σκονίζονταν στο μαγαζί του, σε ευτελέστατη τιμή και δη με έκπτωση !

ΘΚ είπε...

Αυτό με το πάρτι δεν είν' κακή ιδέα...

ΘΚ είπε...

Αντώνιε το 45άρι των SCHMETTERLING έχει ένθετο με τους στίχους.. μπας και το θέλεις;;;; (το ένθετο μόνο)

Ανώνυμος είπε...

Αχ βρε Θανάση τι μου κάνεις πυροκαλοκαιριάτικα…

Το 45άρι των Schmetterling δεν το έχω. Είχα την εντύπωση πως υπήρχε χωρίς εξώφυλλο, αλλά μάλλον μπερδεύτηκα με τα υπόλοιπα 45άρια του happening που τα είχα πάρει μαζικά - και τρία από το καθένα.. - χωρίς εξώφυλλα και αργότερα τα ξαναπήρα τα περισσότερα με εξώφυλλα. Μου λείπει το εξώφυλλο του Λήτη και της Αλίκης χόλαντ, αν και γι’ αυτήν οι μέχρι τώρα πληροφορίες λένε πως βγήκε άνευ.

Λίαν ευπρόσδεκτη και εκτιμητέα μετά πολλών ευχαριστιών η ενθετοπροσφορά σου, αλλά πιθανότατα θα αποτελέσει αφορμή για ψυχοδραματικές αναμοχλεύσεις και απαρχή ατέρμονης αναζήτησης του δίσκου αυτού καθεαυτού, με όλα τα συμπαρομαρτούντα….. !

Οπότε, με όλο το θράσος που δεν θα μου επέτρεπε η ευγενής ανατροφή μου (!!) και καταβαραθρώνοντας ολοκληρωτικά και τελεσίδικα κάθε εναπομείναν ήδη καταρρακωμένο ψήγμα της όποιας αξιοπρέπειάς μου (…) τολμώ να σου ζητήσω την αρωγή σου σχετικά με την συμπλήρωση των, όχι και πολλών, κενών της ημετέρας ελληνοροκάριας δισκοθήκης του ταπεινού (λέμε τώρα..) υπογράφοντα……..!

Εάν πείσεις εαυτόν να αποχωριστείς το Schmetterlingιο 7ιντσο και λιγοστά ακόμη βινύλια που δεν κατοικοεδρεύουν εδώ (από μία πρώτη ματιά πρέπει να είναι το συνδρομικό 45άρι [χμ..] ένα πανοσαββοπουλικό, [ωχ…] τον δρόμο της Γώγου [απαπαπαπα….] το ποπφεστιβαλικό 73άρι [Μα τον Μανιτού...!!] και ίσως 3-4 ακόμη – μία λίστα με τα καλούδια σου θα βοηθούσε τα μέγιστα !) θα έκανες ευτυχισμένο (!) έναν αποσυνάγωγο φετιχοβινυλιολάτρη που μάλλον θα στερηθεί και τις διακοπές για να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα για τις προσεχείς δισκοεκσκαφές…. !!!

Ο ταλαίπωρος εκείνος οποίος, μετά τη συνειδητοποίηση της λόγω εσού ενδεχόμενης, καθόλου πρόσκαιρης (!) ευτυχίας του, θα δεσμευόταν :

1) παρά τον πεπυρακτωμένο Ιούλιο, τις στυγνές υποχρεώσεις και τις χρονικές πιέσεις, να εμπιτριοκατασκευάσει οτιδήποτε του ζητήσεις, ανεξαρτήτως ποσότητας, και να τα βρεις έτοιμα άμα τη επιστροφή σου ή ακόμη και σε ελκυστικές δόσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών σου !!!!!!!

2) να σου προσφέρει ικανό αριθμό βινυλίων από τα διπλά του αναπαυόμενα (και είναι κάμποσα….) για να εξευμενίσει την οδύνη σου για την απώλεια των υμετέρων….

Ενδεικτικά κάποια που προορίζονται για απόσυρση μόλις βρεθεί ο κατάλληλος δωρεολήπτης (!) : South of no north – rajah (δυσεύρετο, το θέλει και ο Κωστάκης αλλά αν δεν το έχεις ….χαλάλι σου !!!!! εμ, σόρυ μικρέ !!), sound explosion – teen trash LP, deus x macina – motorpsycho (άσπρο βινύλιο), Echo tattoo LP (κι εδώ θα στενοχωρήσω τον Κωστάκη…!), deus ex machina – worlds apart (κόκκινο βινύλιο), libido blume – liquid situation, rodondo rocks – land of nod (ανάγλυφο εξώφυλλο), noise promotion company και τα δύο, chameleon selligg LP, Dirty saints LP, Yeah, Nightstalker – use, Toxic babies … LP, birth ward LP, Αλέξανδρος Πέρος – alligator walk, No man’s land – Reality trip, studio 2, happily ever after, ding an sich LP, Ziggy was – here, spider’s web, Honeydive και τα δύο LP, brush, terminal curve LP, villa 21 – electric poison, (Angelo perlepes) mystery, Blackmail δυο LP, common sense LP, mushrooms – scarecrow princess, sonar blips, scarecrow dreaming, blue light, flowers of romance δύο LP, ερινύες, act up και κάμποσα ακόμη. …… … !!!!!

Και τώρα, ανακουφισμένος από την εξωτερίκευση του ανομολόγητου πάθους μου, αποχωρώ, αδυνατώντας να αντιμετωπίσω με την αρμόζουσα ψυχραιμία και ωριμότητα (sic) την επί τούτου βούλησή σου…….

Τους ημιτρεμάμενους χαιρετισμούς μου !

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα Θαναση,τι μου θυμησες τους Φαντηδες εχω να τους ακουσω πολλα χρονια. Νασαι καλα, καλες δικοπες, καλη ξεκουραση,καλη επανοδω για νεα Μουσικοκιβωτικη δραση.

Ανώνυμος είπε...

Ενα πολυ μεγάλο Respect ...

ILBARIAN είπε...

Εξαίρετο πράγματι το upload που χαίρει μάλιστα άφθονης Τζοναθανριτσμανικής αφέλειας και απλότητας! Απορίας άξιον πώς δεν γίνεται από κανέναν αναφορά σε μια απ' τις τρυφερότερες μπαλάντες που έχουν ποτέ γραφτεί από ελληνικό συγκρότημα και που περιέχεται σ' αυτό τον δίσκο: ο λόγος βέβαια για το "Πες μου μια ευχή" (ακούστε το και πειστείτε)!! Και κάτι ακόμα, λίγο άσχετο αλλά επείγον: μήπως θα είναι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον διαθέσιμος για ανέβασμα ο δίσκος ΑΠΟΨΕ ΦΥΓΑΜΕ (Θοδωρής Μανίκας); Πολλές ευχαριστίες εκ των προτέρων!

Ανώνυμος είπε...

«…και κυρίως η υποκουλτουριάρικη, ποθοπλάνταχτη, αφτιασίδωτη μπαλαντιέρικη ΕΥΧΟΠΡΟΤΡΟΠΗ, σπαραγματικά γητευτική τηρουμένων των ηλικιακών αναλογιών, που στοίχειωσε πάμπολλες νυχτερινές, ποτοδινικές και μη, περιπλανήσεις, ενδοσκοπήσεις και ερωτοκαταθλιπτικές θρυμματοψυχομυθίες».

Μάλλον δεν γίνομαι κατανοητός ή ουδείς μου δίνει σημασία…………..

2107793777 είπε...

ΟΚ, καταλάβαμε Mr. Hobsbaum, αλλά το γεγονός ότι τα γραπτά σας χρειάζονται δεύτερη ή τρίτη ανάγνωση για ν' αρχίσουν να γίνονται στοιχειωδώς κατανοητά από εμάς τους ποπολάρους, θα έπρεπε ίσως ν' αποτελέσει μια μικρή τροχοπέδη για τον -ομολογουμένως- εγωιστικό και αυτάρεσκο τρόπο γραφής σας: δεν είστε δα κι ο Σκαρίμπας..!
(Δεν τρέφουμε βέβαια κι εμπάθεια γι' αυτό, αφού ποιητική αδεία όλα -ίσως- επιτρέπονται στον μάταιο τούτο κόσμο. Ενθαρρυντικό η διαπίστωση της κοινής αναφοράς μουσικής ευαισθησίας, πάντως).

Ανώνυμος είπε...

Η χθαμαλιέρικη, γλισχροτάτη, υπερεμμονοληπτική, κλαυθμυριστική, κλασαυχενιστική, εγωπαθεστάτη και ομολογουμένως αθεράπευτα ναρκισσιστική λουμπενικότητά μου, χαιρετίζει έναν ακόμη κάτοχο συγκροτημένης ορθοπολιτικής προσωπικότητας, που της επισημαίνει την πρέπουσα θέση της…

Δεν μπορώ παρά να του αποδώσω τα εύσημα. Οι χρήστες τριψήφιου λεξιλογίου αποτελούν τους ιδανικούς σύγχρονους πολίτες, ευκόλως χειραγωγούμενων και ποδηγετήσιμων, ευσεβή πόθο κάθε κοινωνικής εξουσίας. Οι δε τετραψήφιοι και άνω, ως και ασσύμετροι απειλόντες τα εθνοκοινωνικά ιερά και όσια, οφείλουν να εξοβελιστούν, (αυτό)εξοστρακιζόμενοι σε αβυσσοταρταρικά λευκά κελιά άνευ προαυλίου, διασφαλίζοντας την αδιατάρακτη ραστωνική συνέχεια του κοινωνικού εσμού.

Καθυποτάσσοντας μετά βίας την ασυγκράτητη ανάγκη μου για καθολική αναγνώριση, αρίφνητη καταξίωση, και διαρκή ανάρρηση που ανέκαθεν επιζητούσα ως φάρμακο στην ημέτερη νόσο, ολοκληρώνω λοιπόν την συγγραφική φαντασίωσή μου και υποστέλλω πάραυτα την εκφραστική μου διάθεση.

Εκ μέρους δε, της έκφρασης του πάσχοντος περιθωρίου, δεχθείτε παρακαλώ άπαντες σεις οι ταπεινοποπολαρικά λειτουργούντες, τις θερμές ευχαριστίες μου για τον χρόνο που αφιερώσατε στην αμνοεριφική, αγοραία, μικρονοϊκή και χαμερπέστατη μηδαμινότητά μου, διαβάζοντας τα αυτοιαματικής και μόνο αξίας κείμενά μου.

Δεσμεύομαι, εν τέλει, να αποστείλω στον αβροεπέστατο και περινούστατο κατηχητή και ημέτερο τιμητή, πάραυτα, τη διεύθυνση του ευαγούς ιδρύματος που χρόνια τώρα φιλοξενεί και υπομένει την ανίατη περίπτωσή μου, μήπως, ως άνθρωπος που διδάσκει με τις γνώσεις του, το ήθος του, την ταπεινότητά του και την έλλειψη ματαιοδοξίας του, προχωρήσει σε κάποια ταπεινή δωρεά η οποία θα συμβάλλει τα μάλα στην πανάκριβη θεραπευτική αγωγή που χρήζει παιδιόθεν ο, πνευματικά πένητας, υπογράφων τρόφιμος.

Ο αιωνίως ακριτολογών, δοκισήσοφος ερημίτης, αιώνιος παρίας και θρασύς τολμητίας,

Ερρίκιος Χομπσμπαουμολάγνος

Υ.Γ.: Και μην ακούτε πως «του ανδρός ο χαρακτήρ εκ του λόγου γνωρίζεται» και άλλα συναφή αλλαντοπωλικά. Αυτά είναι παρωχημένα στερεότυπα, ατυχέστατα τσιτάτα συνασθενών που εποφθαλμιούσαν σκαριμπαϊκή καριέρα και αποδοχή από το ομοειδές λογοτεχνικό σινάφι, αλλά με τη σωστή κρατική φροντίδα απομακρύνθηκαν από τέτοια καβαλιστικά…

Υ.Γ.2: Ευτυχείτε.

ΘΚ είπε...

Λυπάμαι παιδιά αλλά αναγκάζομαι να συστήσω ψυχραιμία..
Τα σχόλια του Αντρέα αφαιρέθηκαν ήδη (και δεν νοιώθω καθόλου λογοκριτής) και το ίδιο θα γίνεται σε κάθε φίλο που δεν έχει τουλάχιστον κόσμια συμπεριφορά.. το κουβαδάκι και σε άλλη παραλία!

2107793777 είπε...

Προς κο Χόμπο (για να τελειώνουμε):
ΟΠΕΡ ΕΔΕΙ ΔΕΙΞΑΙ !

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕ (!!!) Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ :


ANDREAS said...
Ρε Χόμπο, μπας κι είσαι η μουσάτη αδερφή που σχολιάζει ταινίες στο MAD channel;


ANDREAS said...
...γιατί το φρασεολόγιό σου εκεί παραπέμπει! ;-)
(Πάντως μην ανησυχείς, μεταξύ μας θα μείνει...)


hobsbaum said...
Απολύτως αήττητη η ευήθεια των ημιμαθών, μπηλιωτσουκαλίδικων, παραβλακιστών βοθρολυματερίφηδων.
Θα μου πείτε βέβαια γιατί εκπλήσσομαι : Στόματι κόρακος κρα εξελεύσεται.


(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
«ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΙΣΑΙ Η ΜΟΥΣΑΤΗ ΑΔΕΡΦΗ»
(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)


Περί ορέξεως, αν και το εν λόγω τμήμα του βίου αμφιπνέεται από στοιχειώδη αξιακή δεοντολογία, παντελώς απουσιάζουσα από σε, μάλλον ως ένορχος κυσονίπτης αυτοπροσδιορίζομαι, με λίαν ευπρόσδεκτες τις αδελφές των μουσάτων.
Οποία τιμή, ωστόσο, η αναγόρευση της συγκεκριμένης ιδιότητας σε ύβριν από εσέ, παρενδυτικέ προχωπροδρομικέ καναπέλληνα, ανασεισίφαλλε ρωποπερπερηθράμπουρα, καλαμοκέλητα υπνωττολαγνικής ανίας......

Θανάση, για ευνόητους λόγους ηθικής τάξεως, σε καλώ να εξοβελίσεις άμεσα τις ανδρεϊκομπουγαδονερικές αυναναστροφές των ανθυπομικροκιβωτίσκων μουστερήδων σου.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θανάση,
είναι απολύτως απογοητευτική η διαπίστωση ότι τίποτε σε αυτόν τον κόσμο δεν είναι όπως φαίνεται.
Ακόμη και οφθαλμοφανέστατα εκτιμητέες πρωτοβουλίες, όπως του παρόντος ιστολογίου, καταλήγουν περιχαρακωμένες σε μία νοοτροπία που αποπνέει αφόρητο συντηρητισμό και όπου δυστυχώς ζει και βασιλεύει ο αυταρχικότατος διαδικτυακός σατραπισμός.

Και αν ο κ. Ανδρέας διέβη τον ρουβίκωνα της λογικής, εσύ, προς μεγάλη μου έκπληξη, διέβης εκείνον της ηθικής.

Η ανεκδιήγητη ενέργειά σου να ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ τα σχόλια αμφοτέρων ημών, δημιουργεί μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως και, με λύπη μου, χρεώνει σε σένα έλλειμμα ικανής διαχείρισης των μέχρι σήμερα σπουδαιοφανών e-πεπραγμένων σου.

Λυπούμαι ειλικρινά που αναγκάζομαι να αυτονοητολογήσω, πως ακόμη και τα αρνητικά, ειρωνικά, ή και υβριστικά σχόλια, υποδηλώνουν το ποιόν του συγγραφέα τους.

Εφόσον επιθυμούμε να σχηματίσουμε ακριβή γνώμη για καθ’ ένα εξ ημών, οφείλουμε να τον αφήσουμε ανενόχλητο να μας καταθέσει ψήγματα της προσωπικότητάς του.

Είναι τα κομμάτια που συνθέτουν τους εαυτούς μας.

Και γι’ αυτά κρινόμαστε.

Και τελικά, ο καθένας τυχόν παρεκτραπείς , θα έχει το χρόνο να αναλογιστεί την όποια υπερβολή στα γραφόμενά του και εκ των υστέρων να την ανασκευάσει ή αποσύρει ο ίδιος.
Άνευ εξωγενών πραιτοριανιζόντων παρεμβάσεων.

Ο δε ρόλος ο δικός σου, είναι απλούστατος.

Χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, ήπια σχόλια, χιούμορ και αυτοσαρκασμό, και την μαιευτική μέθοδο, να οδηγήσεις τον υβριστή, υπερβάλλοντα ή αδικηματία στη συνειδητοποίηση του ατοπήματός του. Τίποτα περισσότερο.
Και εάν εκείνος είναι ανεπίδεκτος, το μόνο που θα συμβεί είναι να απομονωθεί από τους υπολοίπους, και να παραμείνει στην παρέα ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Όχι όμως επ’ ουδενί με κατασταλτικά μέτρα.

Ζήτησα την παρέμβασή σου για τα γραφόμενα του κ. Ανδρέα και συ έσπευσες να λειτουργήσεις βασιλικότερα του βασιλέως, αποσκορακίζοντας και τη δική μου εύλογη απάντηση (!).

Κρίμα, διότι είχα σχηματίσει την εικόνα πως η διαδικτυακή σου προσπάθεια ήταν μια μικρή κιβωτός ελπίδας και αισιοδοξίας στα ιντερνετικά δρώμενα.

Η ελευθερία της σκέψης, έκφρασης και εν τέλει της ύπαρξης, οφείλει να μην είναι μόνο κατ’ ευφημισμόν ή υπό περιορισμόν.

Είναι ευνόητο, τέλος, πως εφόσον διαγράψεις εκ νέου ή εμμείνεις στην απόσυρση των «μη κόσμιων» σχολίων (που αποτελούν μια ιστορική πραγματικότητα, ένα μη αμελητέο γεγονός που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί) θα ετοιμάσω το κουβαδάκι μου και, υποστέλλοντας οριστικά την εκφραστική μου διάθεση, θα οδηγήσω εαυτόν σε κάποια άλλη παραλία, πιθανότατα νεφελοκοκκυγική και δυστοπική.

ΘΚ είπε...

Λοιπόν για να τελειώνει η ιστορία:
α. Τα σχόλια τα αφαίρεσα, όχι προς υπεράσπιση του Αντώνη(αυτό δα έλειπε,οι προστάτες μας τελείωσαν)αλλά για ένα και συγκεκριμένο λόγο:
Δεν θέλω η γωνιά μου να γίνει πεδίο προσωπικής αντιπαράθεσης κανενός. Είναι νομίζω αναφαίρετο δικαίωμα μου. Η προτροπή με τα "κουβαδάκια" αντικατοπτρίζει ακριβώς αυτή τη θέση. Το διαδίκτυο προσφέρει χιλιάδες "πεδία μάχης" για μπινελίκι παντώς είδους. Αυτά τα πεδία εμένα απλά δεν με αφορούν. Αν κάποιοι φίλοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν, λυπάμαι.
β. Φίλε Αντώνη, αντιλαμβάνομαι τις ευαισθησίες σου, αλλά στο θέμα αυτό η στάση μου παραμένει σταθερή.Θα αφήσω το "replay" που έκανες στα κείμενα που διέγραψα, παρότι η στάση σου να τα αναρτήσεις πάλι, με εκνεύρισε (θα πιώ ξύδι και θα μου περάσει..)
Αν θέλεις να αποχωρήσεις, καλό σου ταξίδι! Η ζωή είναι γεμάτη αποχωρισμούς... κι αυτό θα το αντέξω!

Πρόσφυγας είπε...

Δίσκος δανεικός από συμμαθητή που έπαιζα από τον ερασιτεχνικό μου σταθμό...

alele είπε...

ipokleinomai tapeina...den ton exw dei pote ton disko k ton psaxnw san trellos...k blepw oti kopoies paizoun poulakia mou...to lp k to 7' apo tous xrisothires ta ex thanash ta thes;; thanks!!!!!!!!

ΘΚ είπε...

καλημέρα!
φυσικά και το θέλω το υλικό... δεν το έχω! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να ανανεώσεις το link, διότι δεν ισχύει πλέον;