21 Μαΐου 2007

ΤΣΟΥ! ΡΕ ΛΑΚΗ...


Είπαμε η Δευτέρα είναι άσχημη μέρα!
Το 'γραψε και ο Bob Geldof πριν το ρίξει στη φιλανθρωπία:
I don't like mondays!
Και επιπλέον λέω εγώ: I don't like "ευαίσθητους" καλλιτέχνες που χτίζουν την υποτιθέμενη ευαισθησία τους, παίζοντας στα σίγουρα,χρησιμοποιώντας μια επίφαση χιούμορ για να βγάλουν το παντεσπάνι τους.
Ο λόγος για τον κύριο Λάκη Λαζόπουλο..
Σήμερα πήρα χαμπάρι τι παίχτηκε στο πρόσφατο ΑΛ ΤΣΑΝΤΙΡΙ και ομολογώ ότι θύμωσα πολύ. Είναι τουλάχιστον άνανδρο να τα βάζεις ρε λάκη (χωρίς κεφαλαίο) με τα εύκολα θύματα σαν την Άντζελα Δημητρίου, τους Je t'aime και την Μπεζαντάκου. Στοχοθετείς τα θύματα σου, που δεν έχουν την καλλιέργεια και την ετοιμολογία να σε κοντράρουν και ΠΥΡ!
Ούτε λίγο ούτε πολύ την προηγούμενη Τρίτη στην εκπομπή σου ρε λάκη"έδωσες" και ξεφώνισες σε όλο το πανελλήνιο την Μπεζαντάκου ότι είναι ΠΟΥΤΑΝΑ, μόνο που δεν το είπες αλλά το περιέγραψες εν μέσω χαχανητών.
Γελάγανε από κάτω κάτι μαλάκες, το βρήκαν αστείο (δεν είναι δα και η αδερφή τους).
Είναι χυδαίο ρε μάγκα να κάνεις σεξίστικο χιούμορ με το μικρόφωνο-φαλλό το οποίο έχει συνέχεια στο στόμα της (κατά τα λεγόμενα σου) η κυρία αυτή.
Δεν θα υπερασπιστώ τις επιλογές της, δικές της είναι και ό,τι γουστάρει κάνει με το κορμί της. Εσύ τι "ηθικό" ζόρι τραβάς; Σε ενοχλεί ότι κρύβει το πώς έκανε λεφτά και έχτισε τη βίλα της; Γιατί; επειδή ίσως και να ψεύδεται; Τι θα 'θελες δηλαδή, να δώσει διευθύνσεις και ονόματα με ποιους κοιμήθηκε;
Όπα ρε λάκη! Καλή η πλάκα και ο χαβαλές, αλλά εδώ ο πρόστυχος είσαι εσύ!
Και ξέρεις πια είναι το αστείο: Η "εν πολλαίς αμαρτιές περιπεσούσα καλλιτέχνις" αντί να σε ξεσκίσει πηγαίνοντας σε στα δικαστήρια, μόλις που ψέλλισε ότι δεν θέλει να ασχολούνται με τα προσωπικά της.
Ποιός/Ποιά είναι πιο αξιοπρεπής ;;;;
Τα ίδια έχουμε και με τους Je t'aime: Πέσανε οι καθώς πρέπει (και φυσικά ..ο λάκης) να τους φάνε, λες και ευθύνεται ο Κατέλης ή η Πάνια, που η μάζα γουστάρει να βλέπει και να αγοράζει ξεδιάντροπο χαβαλέ. Χαβαλέ που στερείται την επικάλυψη σάτιρας, σοβαρότητας ή κυριλικίου. Αυτή είναι και η μόνη διαφορά που έχουν αυτά τα "αριστουργήματα" από τα άλλα τα "αποδεκτά" των καρβελοΦοίβων: Τα στιχάκια!
Εδώ έχουν πλάκα, στα "αποδεκτά" ξεχειλίζουν καψούρα, κέρατο, κλαψομούνικους χωρισμούς και "στιλ ευρωπαικό". Ο Καρβέλας σερβίρει σκατά σκέτα και σκατά με άχνη ζάχαρη - αυτός φταίει αν εσύ τα τρως και ξερογλύφεσαι;;
Ίσα ρε λάκη! πλάκα κάνεις και εσύ, πλάκα και αυτοί, εσύ όμως είσαι πιο επικίνδυνος γιατί το έχεις βαφτίσει "τέχνη" και "άποψη".

Συγχίστηκα και με έπιασε πονοκέφαλος. Δεν θα ξαναγράψω για τα παραπάνω "φαινόμενα" της εποχής. Στο κάτω-κάτω ας το κάνουν οι δημοσιογραφάρες που βγάλανε το άχτι τους και αυτή την εβδομάδα στις κυριακάτικες εφημερίδες.

Πάμε στα ροκάκια που με συντρόφευαν κάποιες δεκαετίες πριν:
1. Ένα single που ζήτησε φίλος από το 1994, των MAKE BELIEVE της υπέροχης Φλώρας Ιωαννίδη και των Διαμαντή Καζούρη (κιθάρα), Γιάννη Βελή (μπάσο) και Γιώργο Αποστόλου (τύμπανα).


Περιέχονται τα τραγούδια "Leave me alone" και "Mess goes on". Το γκρουπ έχει δώσει μέχρι σήμερα ένα single και 2 ΕΡs: "Playground" (95) και "Blue One" (96) και ένα μόνο cd: "Wide"(99). Το single EΔΩ!

2. Το "ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ" του '81, ήταν η δεύτερη κυκλοφορία του ΗΡΑΚΛΗ και της Λερναίας Ύδρας. Είχε προηγηθεί το "Σε άλλους κόσμους" (δείτε το αρχείο της Κιβωτού) και ακολούθησε "Η στιγμή" (84), που θα ανέβει και αυτή σύντομα.
Και στο δίσκο αυτό συμμετείχε με 3 τραγούδια ο Νίκος Ζιώγαλας.
Σας αφιερώνω το "Ελεύθερο πουλί"!


Το αρχείο είναι ΕΔΩ!

Αυτά!
Έξω βρέχει, βροχούλα ανοιξιάτικη, αναζωογονητική.
Κλείνω τα μαραφέτι, δεν παίρνω ομπρέλα και βγαίνω..
I'm singing in the rain...

6 σχόλια:

Fairy Terry είπε...

File Thanasi, epeidi se diavazw kai xwris "tyraki", ithela na sou pw pws KAI simera se paradexomai!
Epeidi oi feloi epipleoun de simainei oti tha tous trwme sti mapa mia zwi!

cvcdvcdvd είπε...

Φίλτατε, είσαι άξιος ανεπιτήδευτων συγχαρητηρίων για την προσπάθειά που κάνεις με την εγχώρια σκηνή.
Δίνεις τη ευκαιρία σε πολλούς νεότερους να εντρυφήσουν σε λησμονημένες και δυσεύρετες δημιουργίες, που άλλες αξίζουν ιδιαίτερης καλλιτεχνικής προσοχής και άλλες έχουν απλώς ενδιαφέρουσα έως αξιοσημείωτη συνεισφορά στην πορεία αυτού του ρεύματος που ονομάστηκε «ελληνικό ροκ».
Για τους ελαφρώς (sic) παλαιότερους, όπως ο υπογράφων, αποτελεί και στοιχείο γλυκύτατης αναμνησιολογικής αξίας, όσο και ανάκλησης της εφηβικής πραγματικότητας, σε συνδυασμό με συσχετισμούς, αποτιμήσεις και συμπεράσματα που ξεπερνούν το αντικείμενο και ανάγονται σε υψηλότερα επίπεδα ιδιοπροσωπικού, κοινωνικού και ευρύτερου ονειροδραματικού προβληματισμού.

Τα έχω (σχεδόν) όλα στις αρχικές τους εκδόσεις, ως βινυλιολάτρης-λάγνος και όλα τα συναφή, και κατεβάζω κάποια για συντροφιά/μουσική υπόκρουση τις αρκετές ώρες που αναλίσκομαι στον υπολογιστή.

Το «παίζεις με τις μηχανές» όπως και τη μονή έκδοση του "Σε άλλους κόσμους" τα θυμάμαι στο βιβλιοπωλείο του παραπέντε στην Ιπποκράτους, κάπου στα μέσα του '80, όπου και τα απόκτησα σε ταξίδι μου στο κλεινόν άστυ.

Για δε τους Make believe, απλώς να διευκρινίσω πως το playground είναι 10ιντσο ενώ το Blue One είναι 12ιντσο μίνι-LP ή καλυτερα EP.

Τους ειλικρινείς χαιρετισμούς μου.

Υ.Γ. θα κοιτάξω να δω τι μου λείπει, και θα σε ενημερώσω, αν και ούτως ή άλλως τα ψάχνω σε βινύλιο.
Αν σου λείπουν και σένα κάποια, πες μου, αλλά υπόψιν πως θα πρέπει πρώτα να εντρυφήσω στον ενδεικνυόμενο τρόπο μετατροπής μέσω pc, ή να επισκευάσω το γηραιό μου επιτραπέζιο αντιγραφικό..

ΘΚ είπε...

fairy terry ευχαριστώ πολύ!
Με τσάκωσες μπαγάσικο!
Το τυράκι νοστιμίζει τη ζωή μας και μας φέρνει περισσότερους φίλους/φίλες στην παρέα.Κόλπο του μάρκετινγκ δηλαδή, αλλά αυτή τη δουλειά κάνω και για τα προς το ζην!

Hobsbaum χαίρομαι που βρίσκω ανθρώπους όχι μόνο της ηλικίας μου, αλλά και με κοινή νοοτροπίας και γούστο. Θα χαρώ να έχω νέα σου και αν χρειάζεσαι βοήθεια για την ψηφιοποίηση του βινυλίου, ίσως μπορώ να βοηθήσω. Φυσικά και έχω πολλές ελλείψεις, άλλωστε για χρόνια δούλευα ως ανειδίκευτος εργάτης και δεν περισσεύαν πολλά για δίσκους..
Τη δισκοθήκη μου συμπλήρωσα την εποχή της αντικατάστασης των cds όπου πολλοί "σκότωσαν" βινύλια (ευτυχώς για μας) για να απολαύσουν ψηφιακή πανδαισία (!!). Στη Σόλωνος και Μασσαλίας και στο Μοναστηράκι έχουν αναστενάξει οι πάγκοι με τα δισκάκια από δεύτερο χέρι!

Ανώνυμος είπε...

thanx thanasi!!!
punkdeleimon
www.thewickedthing.blogspot.com

an205 είπε...

ευτυχώς δεν γνωρίζω για τι μιλάς!!

Βροχή Υπόγεια Ρεύματα

Το πρόσωπο της μέρας χαρακώνει
η αργυρή λεπίδα της βροχής
κι όμως η λάμψη αυτή που με κυκλώνει
είναι η βροχή μιας άλλης εποχής

Και σε χρονιές σε παίρνει
που η μοίρα σε μοίρανε να δεις μέσα απ' το χώμα
του ρόδου του εκατόφυλλου τη σπείρα
το άλικο παράξενό του χρώμα

Αυτή η βροχή που τα τζάμια θολώνει
στην ξεχασμένη αυλή μιας γειτονιάς
αλλοτινής τα σταφύλια χρυσώνει
στην ξεχασμένη αυλή μιας γειτονιάς

Άντζελα είπε...

παναγια μου τι δισκαρα
αγνωστε μου φιλε σε ευχαριστω που μου διευρυνες τους μουσικους μου οριζοντες περι παλιας ελληνικης σκηνης και δε θα μου επιτρεποταν να μη πω ενα ευχαριστω

συνεχισε τη προσπαθεια αυτη