18 Μαΐου 2007

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ!!


Eπιτέλους ο καιρός χαλάει!
Αμάν πια με το πρώιμο καλοκαιράκι που ήρθε και μας έκατσε στο σβέρκο νωρίς νωρίς!
  • Πας στη παραλία, βλέπεις τους άλλους να πλατσουρίζουν και συ που μπαίνεις μέσα λίγο πριν πάρει η θάλασσα τη πρώτη βράση, σπάζεσαι!
  • Στο σπίτι, κάθεσαι να πιείς ένα καφέ και έρχεται η κυρά σου: "Να μαζέψουμε τα χαλιά!", "Να μαζέψουμε τα χειμωνιατικά - να βγάλουμε τα καλοκαιρινά!"
  • Ξεστρώνεις - βγάζεις και τα καλοκαιρινά και τρως την πίκρα:
  • Κάνεις test-drive στα παντελόνια σου και διαπιστώνεις με θλίψη που εξελίσσεται σε οργή, πως δεν σου κάνουν. Όλα τα χειμωνιάτικα τσιμπούσια ΕΔΩ πληρώνονται!
  • Η καλή σου, βάζει το μαγιό κι αρχίζει τον ψυχαναγκασμό: "Έκανα κυτταρίτιδα, κρέμασε το στήθος μου κλπ κλπ" - εσύ παρέχεις ψυχολογική υποστήριξη: "Τι λες κούκλα μου; θεά είσαι!"
  • Την πέφτεις το βράδυ για ύπνο και ζεσταίνεσαι, αρχίζεις να ιδρώνεις - ανοίγεις τα παράθυρα κι ακούς τη τηλεόραση του κουφού γείτονα σου και ένα reality από το τσακωμό του αποκάτω σου, ή στην καλύτερη, το μπαλαμούτι του από πάνω σου.
  • Μπαίνεις στο αμάξι μετά τη δουλειά και αφήνεις τη σάρκα σου, ως νέο δέρμα στη πυρακτωμένη καρέκλα.
  • Φορτώνεις το ψυγείο μπουκάλια με νερό να δροσιστείς και το άτιμο παραδίδει το πνεύμα την πιο ακατάλληλη ώρα (χτεσινή πίκρα που θα μου κοστίσει για να επισκευαστεί.. 150 ευρώ!!)
  • Οι μύγες σκάνε μύτη, το ίδιο και τα έρποντα μαμουνάκια και οι μικρές τερέζες.
Είναι χιλιάδες οι λόγοι που "λατρεύω" το καλοκαίρι!
Μόλις διαβάσατε μερικούς από αυτούς..
Γι' αυτό: Ρίξε Μεγάλε τουλούμι!!

Σήμερα το αρχείο της Κιβωτού περιλαμβάνει 3 cds που για διαφόρους λόγους είναι δύσκολο να βρεθούν. Τα 2 πρώτα είναι premium cds με υλικό όμως, που δεν υπάρχει σε επίσημη κυκλοφορία, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος αγόρασε την συγκεκριμένη έκδοση, το απέκτησε, αλλιώς έχασε! Το 3ο έχει αποσυρθεί (δεν το βρήκα πουθενά σε διαθεσιμότητα).
Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε:
1. Μια σειρά από ωραίες ιστορίες και ανέκδοτα από τη Κρήτη, από αυτά που συνηθίζει να διηγείται στις παραστάσεις του ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, κυκλοφόρησε μαζί με το περιοδικό ΜΕΤΡΟ, πριν από καιρό (2 χρόνια;) με τον τίτλο "ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ ΜΕ ΑΓΝΑ ΥΛΙΚΑ". Η ηχογράφηση είναι ζωντανή από το Μπαράκι του Βασίλη.


ΑΡΧΕΙΟ!!

2. Την εποχή της κυκλοφορίας της συλλογής "ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ", ο Μανώλης Λιδάκης πρόσφερε 4 παραδοσιακά τραγούδια στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ως promotion του δίσκου. Τα συγκεκριμένα τραγούδια ΔΕΝ υπάρχουν στη συλλογή! Ακούστε το ριζίτικο "Σε ψηλό βουνό", απόσπασμα από τον Ερωτόκριτο, το "Φιλεντέμ" και το "Μ'έκαψες γειτόνισσα" στην ερμηνευτική εκδοχή αυτού του σπουδαίου τραγουδιστή.


ΑΡΧΕΙΟ!!

3. Η Ομαδική Απόδραση, είναι ένα συγκρότημα πολύ αξιόλογων μουσικών που έχουν συνεργαστεί με πολλούς δημιουργούς του έντεχνου τραγουδιού. Για καιρό συνόδευαν τον Λουδοβίκο, έκαναν τις ενορχηστρώσεις στους δίσκους του και στο διάστημα αυτό έχουν βγάλει και 4 καλά άλμπουμ: "ΈΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΦΤΑΝΕΙ" (96), "Όπως η θάλασσα" (98), "Καρτούν" (01) και πρόσφατα το "Dialogue" (06). Στο δρόμο βέβαια το γκρουπ αφαίρεσε το "Ομαδική" από τον τίτλο του και έμεινε σκέτη Απόδραση, αλλά τελικά η απόδραση είναι που μετράει! Εδώ θα βρείτε το πρώτο και εξαφανισμένο cd.


ΑΡΧΕΙΟ!!

Καλό και δροσερό (βροχερό) σαββατοκύριακο!
(άντε να ρουφήξουμε λίγο όζον να καθαρίσουν τα πνευμόνια)

Μουσική υπόκρουση φυσικά:
Όταν έρχονται τα σύννεφα...

2 σχόλια:

an205 είπε...

Βροχή Υπόγεια Ρεύματα


Το πρόσωπο της μέρας χαρακώνει
η αργυρή λεπίδα της βροχής
κι όμως η λάμψη αυτή που με κυκλώνει
είναι η βροχή μιας άλλης εποχής

Και σε χρονιές σε παίρνει
που η μοίρα σε μοίρανε να δεις μέσα απ' το χώμα
του ρόδου του εκατόφυλλου τη σπείρα
το άλικο παράξενό του χρώμα

Αυτή η βροχή που τα τζάμια θολώνει
στην ξεχασμένη αυλή μιας γειτονιάς
αλλοτινής τα σταφύλια χρυσώνει
στην ξεχασμένη αυλή μιας γειτονιάς

Alopix είπε...

Έχεις δίκιο για το καλοκαίρι,
καλύτερη εποχή είναι η Άνοιξη από όλες τις απόψεις.