12 Απριλίου 2007

ΔΥΟ ΘΕΕΣ ΚΑΙ MEΡΙΚΟΙ R'N'R ΤΥΠΟΙ...



ΘΕΑ #1: Να εκφράσω τον υπέρτατο θαυμασμό μου στην Μάρθα Φριντζήλα. Φωνές σαν την δικιά της δεν βγαίνουν κάθε μέρα! Μόνο η Ελένη Βιτάλη με έχει ταρακουνήσει τόσο στις ερμηνείες της. Hθοποιός, σκηνοθέτης, ερμηνεύτρια και δασκάλα φωνητικής η Μάρθα έχει κάνει τις επιλογές της.. Γνώριζα τις δυνατότητες και τη σκηνική της παρουσία από τις συναυλίες δίπλα στον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τις συμμετοχές στους δίσκους του (Η βροχή από κάτω, Τα ζωντανά, Διάφανος). Την απόλαυσα στη συμμετοχή της στους "Θέρος" (ηχητικό δείγμα μπορείτε να ακούσετε πατώντας στον player). Eκτίμησα τις συνεργασίες της με δεκάδες σημαντικούς δημιουργούς (Αγγελάκα, Πιλαλί, Αλκίνοο, Γιαννάτου, Mode Plagal, Β. Σκουλά κλπ). Είχα την τύχη να παρακολουθήσω το περυσινό της ρεσιτάλ στον ΝΑΚΑ. Και αναρωτιόμουν: Πώς είναι δυνατόν να μην έχει προσωπική δισκογραφία;;;
και ουπς! έσκασε μύτη δισκάρα...
Αγοράστε οπωσδήποτε (ενισχύστε δηλαδή την καλή δισκογραφία), το BAUMSTRASSE (την 1η προσωπική δουλειά της) ή βρείτε τρόπο να την ακούσετε (δείγμα έβαλα προχθές)! Υπέροχες μουσικές του Βασίλη Μαντούκη, εξαίρετοι στίχοι, βγήκε πρόσφατα από την Libra, τι άλλο θέλουμε δηλαδή;

ΘΕΑ #2: Επειδή είμαι εντελώς χαζομπαμπάς ανέβασα την μικρή μου κόρη ως μαγείρισσα στο YouTube. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, δεν μου μοιάζει καθόλου, καθότι κούκλα!! Γνωστή και ως "Η μικρή Ντάλια" ετοιμάζεται να διαδεχθεί τον Μαμαλάκη στους δέκτες σας!
Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε εδώ:



OI R'Ν'R ΤΥΠΟΙ: Για τους φίλους που ψάχνουν παλιά R'N'R δισκάκια made in Greece: Ιδού το μοναδικό δισκάκι των COSMIC TEDS, μιας μπάντας που δισκογράφησε το 92 το "ΙΝ ΗΕΑRTBEATIN' CRISIS" στην ΜΒΙ, και είχε ακόμα ένα single (Ι'll be down there) και μια συμμετοχή στη συλλογή "Toxic babies in a r'n'r land"



Οι TEDS ήταν ο Βαγγέλης "Shakes" Οικονομίδης (φωνή, κιθάρα), ο Άδωνις "Gene Trash" Γουλιέλμος (κιθάρα), ο Γιάννης "Johhny Ted" (μπάσο) και ο Δημήτρης "Jimmy Bopper" (ντραμς). Αν δεν κάνω λάθος, ο στρατός έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διάλυση τους. Τα μέλη τους επαναδραστηριοποιήθηκαν σε άλλα σχήματα (Rockin' Bones - Άδωνις).
Ωραιότατο rock'roll που θα βρείτε μόνο ΕΔΩ!

Καλή ακρόαση!

16 σχόλια:

16Forever είπε...

Ωραίος Θανάση !!Το έψαχνα !!:)))
Eυχαριστώ πολύ :))

Diogenisa είπε...

Να χαρώ εγώ την διάδοχο του Μαμαλάκη!
Μια μερίδα κρεατάκι με φραουλίτσες παρακαλώ!

Unknown είπε...

ελπίζω να έχει την καλή του καρδιά, αλλά όχι τις διαστάσεις του....

Ανώνυμος είπε...

Μπρε Θανάση η Μαμαλάκης κρεμμυδόσουπα μαγείρεψε … αλλά αφού σου αρέσει η Φριντζήλα το βραδάκι βάλε στην Μαμαλάκενα και λοιπό λαό σου να παίξει το νανούρισμά της, έβαλα μέσα και ένα μικρό δείγμα για diogenisa και λοιπούς που τους αρέσουν τα κρητικά, «μια εξαιρετικά ελπιδοφόρα παρουσία για την κρητική μουσική παράδοση, έχει κατακτήσει μια στέρεα τεχνική στα όργανα που παίζει, τραγουδά με ψυχή και καθαρή άρθρωση» γράφει για αυτόν ο καθηγητής εθνομουσικολογίας Παν.Αθηνών Λάμπρος Λιάβας, τυχεροί όσοι τον άκουσαν στο μέγαρο μουσικής Αθηνών το 2003 στο αφιέρωμα στη μουσική παράδοση της Κρήτης.
http://rapidshare.com/files/25663563/Frintzila-Krhtika.rar

Μιλού

YΓ: Επειδή την πάτησα παλιά βάζω το τέλος του λινκ εδώ
/Frintzila-Krhtika.rar

Unknown είπε...

Ρε Μιλού που το βρήκες το ΜΠΑΣΛΑΜ αυτό? καινούργιο είναι? χαμπάρι δεν έχω πάρει.. details please...
Eυχαριστώ και για τους Κρήτες!!

Diogenisa είπε...

Ευχαριστώ Μιλου!
Πολύ ομορφες οι επιλογές σου.
Να 'σαι καλά! Το χαρηκα!

Ανώνυμος είπε...

Εμ Θανάση ξεχάστηκα και άφησα τα ένοχα στοιχεία επάνω του αντί να τα σβήσω. Ωραία όμως Μάρθα έτσι;

Λαγούμι Πολύχρονη αλλά κατόπιν είδα τα καλά (για μένα κακά ούτε που θέλω να μου θυμίζουν τέτοια μέρα, πανάθεμά την για μέρα) μαντάτα, σκόπιμα έβαλα κάτι που λέει από τους Πρωτομάστορες για να τον κρίνεις-συγκρίνεις σε αυτό που ξέρεις. Θα σου έβαζα πιο πολλά αλλά σε κανένα θέμα δικό σου δεν μπορώ να γράψω. Δεν τα παίρνω τα γράμματα.

Η νιότη με την Άνοιξη σ’ ένα δεν μοιάζουν μόνο
Έχουμε νιότη μια φορά κι Άνοιξη κάθε χρόνο.

Μιλού

Ανώνυμος είπε...

Βαριόμουνα να περάσω το βινυλιάκι των Teds στο pc και αυτό το rar ήρθε σα μανα εξ ουρανού! Αναζητήστε και στηρίξτε τους Teenheat! Είναι η μπάντα του Βαγγέλη Jet από τους Teds και του Δημήτρη, εκδότη του καταπληκτικού zine "The Thing". Rock n roll, ¨οχι αστεία. Αν γουστάρετε Teds, κάνω Upload τα άπαντά τους! Απλά η καλύτερη μπάντα στην Ελλάδα μαζί με τους Last Drive!

ΘΚ είπε...

δώσε και σώσε μεγάλε!!!
στείλε υλικό και το ανεβάζω μνημονεύοντας (πάντα) την πηγή μου!
Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

ψάχνω το Toxic babies in a r'n'r land.
μπόρω να έχω βοήθεια κάπως??????????????????????????????????????????????????????????????????????

ΘΚ είπε...

υπάρχει και θα ανέβει σύντομα!!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πότε πέριπου?? :)

ΘΚ είπε...

Δευτέρα!!!

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

τους γνωρισα στα χανια το 92 απο το μαρικακι .. θυμαστε παιδια μετα next.πολλα χρονια μαζι ... μετα
χαθηκαμε και το μαρικακι,μεγαλωσαμε.
ειδα πολυ καιρο τον αδωνι.να ειστε καλα και θα βρεθουμε παλι μαζι με το μαρικακι.το καλυτρο rock'n'roll του τοπου μας.