18 Απριλίου 2007

KAI AΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ ΕΧΩ...



Ωραίος και πιασάρικος τίτλος έτσι;
Φέρνει βέβαια σε ατάκα πλανόδιου πωλητή άλλων δεκαετιών (ψαράς, καρεκλάς, παλιατζής κλπ), αλλά όσο να 'ναι τραβάει την προσοχή! Αν έπρεπε να διαλέξω ρόλο.. με βάση το υλικό που παρουσιάζω εδώ, μάλλον παλιατζή θα έπαιρνα!

Φιλαράκι του παρόντος ιστολογίου (στα ελληνικά blog) μου προμήθευσε υλικό που αλίευσε από το διαδίκτυο, χαμένου βινυλίου 33 αλλά και 45 στροφών. Πρόκειται για το 45άρι του ΛΗΤΗ και της ΙΖΟΛΔΗΣ στη Happening το 1981, που περιέχει τον ΔΡΑΚΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ αλλά και την ΒΡΟΧΗ: ακούστε το!



Το σινγκλ αυτό έχει μια ιστορική αξία αφού ήταν μόλις το 2ο που κυκλοφόρησε η μικρή αυτή εταιρεία που είχε στήσει το ομώνυμο δισκάδικο. Το 1ο δισκάκι που έβγαλε η Happening ήταν των Vavoura Band του Τζόνι Βαβούρα, που συντόμως θα ανεβάσω, αφού το καθαρίσω από τόνους σκόνης (το ανέσυρα ετοιμοθάνατο από το πατάρι)

Η άλλη προσφορά αφορά πάλι τον ΛΗΤΗ και το 2ο άλμπουμ του "ΧΑΡΑΚΙΡΙ" του 88 (Για το ΠΟΔΑΝΑ δείτε παλαιότερο post). το αρχείο εδώ..



Πρόσφατα ο ΛΗΤΗΣ επανήλθε με νέο δίσκο, αλλά αυτόν αν σας αρέσει ο καλλιτέχνης, μπορείτε να τον βρείτε εύκολα στα δισκοπωλεία...
Τις ευχαριστίες μου στον φίλο Φίλιππο!

Όμως έχω και εγώ κάτι... που είναι όντως ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ!!!
Το 2003 στο διαγωνιστικό μέρος του 44ου φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, διαγωνίσθηκε (χωρίς επιτυχία) ο Δημήτρης Παναγιωτάτος με την ταινία "ΤΡΙΤΗ ΝΥΧΤΑ".

Η ταινία ήταν ένα μεταφυσικό θρίλερ το οποίο ισοπέδωσε η κριτική (κριτική Δ. Μανίκας εδώ!)
Η μουσική της ταινίας γράφτηκε από τον Γιώργο Τρανταλίδη (θρυλική μορφή και ντράμερ των Socrates και κατόπιν των Sphinx) κινείται σε jazz δρόμους και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι εξαιρετική. Η αποκάλυψη όμως ακούει στο όνομα ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ (Καραχάλιου;). Ακούστε την στο ραδιοφωνάκι της Κιβωτού και θα καταλάβετε... (Ούτε αυτή η φωνή έχει δισκογραφία!)
Ο δίσκος λοιπόν αυτός ετοιμάστηκε αλλά έμεινε στο συρτάρι... για λόγους που αγνοώ. Είχα την τύχη να τον βρω από κάποιον στενό φίλο και θεωρώ πως πρέπει να τον μοιραστώ μαζί σας. Αν παρ' ελπίδα κάποιος από τους συντελεστές του ενοχληθεί, θα τον αποσύρω άμεσα.
Καλή ακρόαση!

Υ.Γ. στο ραδιοφωνάκι ακούτε Tζωρτζίνα:
Η ΑΓΑΠΗ ΕΝΑ ΦΩΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ (από την ΤΡΙΤΗ ΝΥΧΤΑ) και
ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ (από τη συλλογή STEPPIN'OUT)

Ράδιο Κιβωτός:


13 σχόλια:

Γεωργία είπε...

!
Πες μου πως είσαι εσύ ο ηθικός αυτουργός του σημερινού παύλα χαρμόσυνου κόμεντ!

http://georgiaatwhispers.blogspot.com/2007/01/blog-post.html

Θεός ο Λήτης!

Διάβασε και το ποστ!

ΘΚ είπε...

το timing είναι καλό από ό,τι κατάλαβα.. χαίρομαι που σε βοήθησα να βρεις υλικό του Λήτη και χαίρομαι επίσης που ανακάλυψα το ιστολόγιο σου. Θα μπει και αυτό στα αγαπημένα μου.
Καλή δύναμη!
Θανάσης

Milou είπε...

Οι κριτικοί είναι σαν τους ευνούχους στο χαρέμι: Ξέρουν πως γίνεται, βλέπουν να γίνεται κάθε μέρα, αλλά είναι ανίκανοι να το κάνουν μόνοι τους, γι αυτό Θανάση επειδή δεν είδα την ταινία πες μας :Ο Χατζησάββας την Χατούπη την κουτούπωσε;

ΘΚ είπε...

δεν την έχω δει.. αλλά μάλλον θα την κουτούπωσε!

16Forever είπε...

Φίλε Θανάση αν είναι δύνατον γίνεται να ξανα-ανέβουν κάποια στιγμή τα δισκάκια των birth ward & magic de spell γιατί δεν υπάρχουν πλέον στο rapidshare !
Ευχαριστώ & χαιρετισμούς !

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑΣ:
ναι, ξέρω, χάθηκα αλλά αν ολα πάνε καλά, αυριο βράδι θα ειναι έτοιμο το οριτζιναλ σαουντρακ που υπεσχέθην. Το βινύλιο έχει ριπαριθεί, τα κομμάτια (δεν ειναι και η καλύτερη λέξη) έχουν χωριστεί και καθαριστεί κατα το δυνατόν, απομένουν οι τιτλοι.
Ολα τα χα, φλόμωσε το πι σι με το audacity και ησυχασε
Και για να "γαργαλήσω" λίγο τη μνήμη, έχει και αφήγηση, έχει και χρύσανθο!! Ποιο ναναι??

Milou είπε...

o Megalexandros h o neos ellhnikos kinhmatografos

Ανώνυμος είπε...

Milou, δεν θα πω για νεο ελληνικό κινηματογράφο - ειναι ενας ορισμός και τιποτε άλλο. Θυμάμαι τον Αύγουστο του '78, 18 χρονών βρισκόμασταν με τον πατέρα μου στα Γιάννενα - για να δώσω τις γενικές (τότε) εξετάσεις, δω στην Ελλάδα αλλάζει το όνομα μόνο- και με πήγε στην "Αναπαράσταση". Κοίτα, δεν ξέρω αν τη δεκαετία του 70 ή 80 σε έφερε ο δρόμος προς τα κεί (εγω ήμουν μέχρι το 83 γιατι σπούδαζα εκει πέρα), όμως θες η καταγωγή μου (απο χωριό κοντά σε αυτο που γυρίτηκε η ταινία) θες κατι άλλο, έπαθα σοκ γιατι ειδα μια ταινία πολύ μακριά απο τον τοτε ελληνικό κινηματογράφο. Βέβαια, μην ξεχνάμε, ηταν λίγο μετα τη χούντα και υήρχε ενας "οργασμός" καλλιτεχνικών παραθέσεων και προσφορών. Υπήρχε αν θες και κάτι άλλο στην όλη ατμόσφαιρα, κάτι σαν αυτό που βρισκόταν στην πρωινή ομίχλη των Ιωαννίνων, την ανακατεμένη - τότε!- με τη μυρωδιά του καμμένου ξύλου (δεν μυρίζει πια ετσι, ούτε στην Ανεξαρτησίας..), κάτι που σου έδινε την αίσθηση εικόνας απο το Θίασο.
Ξαφνικά, κανονίζει μια παρέα και παν στο Μεγαλέξανδρο. Πω πω, 4 ωρες, πονάει η μέση, διψάμε, πιάνεται ο κώλος, ατέλειωτα πλάνα, κάποιοι γελάνε, κάποιοι φεύγουν, κάποιοι βρίσκουν αλήθειες που ίσως ουτε ο Αγγελοπουλος είχε κατα νου....
Η ζωή κάποιων αλλάζει μετα απο την ταινία, κάποιοι την προσπερνάνε, κάποιοι την ξαναβλέπουν και κάποιοι τη ζουν καθημερινα
Προσωπικά, περίμενα απο μια γενιά που μεγάλωσε με το "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται" και το "Οι εμποροι ων εθνών", που έδωσε ενα Πολυτεχνείο, που στο Πανεπιστήμιο άκουγε Θεοδωράκη, Μαρκόπουλο, Χατζιδάκι, Λοιζο, Ντοορς, Βαν ντερ Γκρααφ, αλλά και Φωλ και Τζοι Ντιβιζιον και Ζαουντς οπως και Τζονι Μιτσελ, Τζον Κολτρειν και Μαιλς Ντειβις, τις ταινίες του Ερτζογκ, του Φασμπιντερ του Κουροσάβα -αλλά και του Οσιμα, κατι καλίτερο απο τις παπαριες του σημερα -ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ.
Δυστυχώς (ή ευτυχώς, αλλά για λόγους που απαιτούν έκθεση ιδεών) ο Μεγαλέξανδρος δεν ξαναεμφανίστηκε σαν ιδέα (οχι σαν θέμα) στον ΕΚ. Και για να μην αδικήσω, κάτι απο την ιερή μανία του, τη θλίψη και την παρακμή του βρέθηκε στο "ΟΛα ειναι δρόμος" του Βούλγαρη.
Πες, οτι συγκινούμαι, οτι ειμαι ρομαντικός, κολλημένος.. τι να πω.
Ισως περίμενα αλλιώς τη ζωή γύρω μου στα 47 μου και έχω πλέον παρέα -πέρα απο τους δικούς μου ανθρώπους, δηλ. τη γυναίκα μου- κσι τα φαντάσματα που με στοιχειώνουν.
Καληνύχτα
Πρωτομαστωρ
Ο μεγαλέξανδρος αυριο (όπως και αν ακούγεται αυτό)

Milou είπε...

Εμ αν δεν κάνω λάθος μόνο σ' αυτά τα δύο ost μετείχε ο Χρύσανθος.

Αλλά και σήμερα παράγουμε έστω λίγα αλλά και αυτό είναι κάτι, μη κοιτάμε που χάνετε στον όγκο της σαβούρας και του εύκολου κέρδους,όποιος ψάχνει και δεν αρκείται σε ό,τι του σερβίρουν βρίσκει.

Αμέ 77-79 Φιλιάτι και φυσικά έκλωθα στον Γιάννενα (να φας προβατίνα στον Κατσικά εεε;)-Φιλιππιάδα-Πάργα-Φιλιάτι.

ΘΚ είπε...

16forever είσαι Οκ τα ξανάβαλα!!

Ανώνυμος είπε...

file thnks gia to lhth!!!
perimenw kai fatis bastouni....
eisai theos!!!!
den mporeis na fantasteis ti xara kai anamnhseis mou dineis me ola auta ta lps....
episis psaxnw ena kommati tou bonatsou pou elege mesa stous stixous ...exw ena tigrh mesa sthn kardia mou...mipws sou leei kati????
eyxaristw pantws gia olo ayto to ergo pou prosfereis kai mas zwntaneyeis olh ayth thn skhnh pou einai mia oloklhrh istoria...
bravo bravo bravo!!!!!!

ΘΚ είπε...

Νομίζω ότι είναι στο "Γενικά" που έχω ήδη ανεβάσει.. αν δεν είναι το ψάχνουμε!

Ανώνυμος είπε...

το ακουω και το ξανακούω το album του Τρανταλίδη. είναι πραγματικά καλό. Εννοείται ότι δεν τον ήξερα το μουσικό, αλλά χαίρομαι που ανακαλύπτω δειλά δειλά το χώρο της ελληνικής τζαζ.