12 Δεκεμβρίου 2006

ΣΑΝ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ !




Εντάξει είμαι τεμπελάκος..
Σήμερα όμως που βρέχει επιτέλους, σαν σαλιγκαράκι, είπα να βγω από την κρυψώνα μου για ν΄απολαύσω την ηδονή της υγρής φύσης,την μυρωδιά της νωπής γης.
Περάσαμε μια απρόοπτη άνοιξη πάνω που το φθινόπωρο μας χαιρετούσε,και ομολογώ αν και τα απογεύματα ήταν απολαυστικά, άρχισε να με θορυβεί το πράγμα, με κλασσικές σκέψεις και προβληματισμούς περί ανομβρίας, διατάραξης της ισορροπίας στο πλανήτη κλπ κλπ. Όμως κάπως έτσι χάνουμε τη χαρά που προσφέρει η ζωή εμείς οι εσώκλειστοι αστοί.
Το μικρό διάλειμμα του καιρού ήρθε να ομορφύνει καινούργια και καλή μουσική από αυτούς που κρατάνε ακόμα..
Νέα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου (Υπέροχα μονάχοι) που φέρνουν μνήμες "Εμπάργκο" με Μητσιά και Αλκαίο, νέος Θαλασσινός (Καλαντάρι) και Πορτοκάλογλου (Ένα βήμα πιο κοντά), νέα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου (Σπάει το ρόδι), Καλαντζόπουλος (Urania), Κραουνάκης και ο πολυαναμενόμενος και πολυαγαπημένος "Διάφανος" Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Κατσιμίχες σε τριπλό δίσκο με σημερινές επανεκτελέσεις των κλασικών τους, υπέροχος Γιάννης Χαρούλης (Χειμωνανθός), αλλά και μετά από καιρό νέος Τσέρτος, Φάμελλος, Ζερβουδάκης, Αλκίνοος και Active Member.
Εύχομαι και ελπίζω από τούτη τη φουρνιά να βγουν τραγούδια που θα έρχονται στο στόμα μας για πολλά χρόνια, να πορευτούμε. Τα έχουμε ανάγκη!
Επιβραβεύστε τους καλλιτέχνες που έχουν ψυχή, καρδιά και ουσία, στηρίξτε και αγοράστε το έργο τους και αγνοήστε τη σαβούρα!
Κάπως έτσι πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα και στην αλλαγή του χρόνου..
Σε λίγο θα ξεχυθούν οι καταναλωτές με τον 13ο μισθό να αγοράσουν ό,τι διαφημίζεται εντέχνως και πονηρώς ως Η Ευκαιρία! και Η Προσφορά! Διαλέχτεεε!
Οι σκληρά εργαζόμενοι γονείς θα ξανασμίξουν προσωρινά με τα παιδιά τους (καλό άλλοθι οι γιορτές) και σύντομα θα αναπολήσουν την ησυχία του γραφείου (!)
Η πόλη θα αποχτήσει λάμψη γιορτής, λαμπιόνια, μουσικές, κόσμος θα ξεσαλώσει σε μπουζούκια και κλαμπάκια, ευδαιμονία, ευδαιμονία, ευδαιμονία...
Κι όταν οι πραγματικοί καλικάντζαροι (αυτοί του παραμυθιού) αποφασίσουν να μας αφήσουν, θα ξεμείνουμε (γαμώτο) με τα γνωστά άσχημα και κακά όντα που μας εξουσιάζουν τη ζωή.
Χρόνια Πολλά φιλαράκια (ειδικά στους Σπύρους και τις Σπυριδούλες που γιορτάζουν σήμερα)
Το δωράκι μου για τους φίλους, ένας δίσκος που μάλλον δύσκολα πια βρίσκεται:
ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ (έκδοση των Αφων Φαληρέα)
Απολαύστε αυθεντικό παραδοσιακό ήχο και ταξιδέψτε στην υπέροχη, φτωχή πλην τίμια Ήπειρο. καλή ακρόαση!
ΠΡΟΣΟΧΗ! Το αρχείο πλέον είναι πλήρες!!




















LΙΝΚ1
LINK2

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο θεος να σ' εχει καλά.. Μ εκανες κι εκλαψα

ΘΚ είπε...

σ' ευχαριστώ φίλε/η μου κι ας μη σε ξέρω.. τελικά το να εκφραστείς και να επικοινωνήσεις δεν έχει σχέση με το "όχημα" (γράμμα, επαφή, διαδίκτυο)αλλά με την αλήθεια μας.
Νά είσαι και εσύ καλά!
(αφήστε ένα μικρό όνομα γιατί όλο anonymous βγαίνει και έιναι πολύ άχαρο!)

Ανώνυμος είπε...

Θανάση, σε ευχαριστούμε γι αυτό το διαμάντι - θα μεταφερθεί σε cd και θα χαριστεί στο πατέρα μου (κι άλλος ενας που θα κλάψει). Μια παρατηρησούλα: Λείπουν μερικά τραγούδια απ το αρχείο, όπως για παράδειγμα το Γιάννη μου το μαντήλι σου και το Μοιρολόι. Αν οι λόγοι που μείναν απ εξω ειναι σπουδαίοι, έχει καλώς. Αν απλά έγινε κάποιο λάθος .... αν μπορέσεις (άν) πρόσθεσέ τα σε παρακαλώ. Να σαι πάντα καλά
Σωτος

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο ελλείψεις, 13. Γιάννη μου το μαντήλι σου (1950) και 18. Μοιρολόι (Live 1997)

http://rapidshare.com/files/25045850/Oi_Dyo_Eleipseis.rar

Χριστός Ανέστη & Χρόνια Πολλά

Γιάννης

ΥΓ. Έβαλα εδώ το λινκ και ο Θανάσης ας κάνει ό,τι πρέπει για να είναι ΟΚ το μπλόκ του, γιατί είμαι σε free acc του Rapidshare.

Ανώνυμος είπε...

http://rapidshare.com/files/25045850/Oi_Dyo_Eleipseis.rar

ξανά μανά το λινκ γιατί δεν το πήρε ολόκληρο πριν (έφαγε τα .rar)

Ανώνυμος είπε...

ωχ τρώει πάντα το τέλος του λινκ « .rar», εν πάση περιπτώσει μετά την λέξει _Eleipseis πρέπει να συμπληρωθεί με «τελεία rar»

ΘΚ είπε...

ευχαριστω πολύ παιδιά.. θα το ανεβάσω πάλι πλήρες το άλμπουμ πλέον, και θα βάλω νέο λινκ εντός της ημέρας!

Baccarat Probability είπε...

This very valuable message