20 Μαΐου 2009

Θλίψη...

Η μέρα μου δεν ξεκίνησε καλά - πάλι άσχημα μαντάτα άκουσα, έφυγε ένας ακόμα φίλος, ένας ωραίος άνθρωπος...
Πριν λίγες μέρες ο Δημήτρης αποχαιρέτησε τη μάνα του, κι ο Ευγένιος τράβηξε για τελευταία φορά το παραβάν και μας καληνύχτισε.
Η απώλεια κοντινή ή μακρινή, θέλει χρόνο να γίνει αποδεκτή, η απουσία όμως θα είναι πάντα εκεί στη γωνιά, να σε σκουντάει στο ώμο, σε ανύποπτες στιγμές, καθώς εικόνες, ήχοι, μυρωδιές θα ανασύρουν αναμνήσεις, μέρες χαρούμενες, πρόσωπα γελαστά, τη νιότη σου, αυτά που αγάπησες.

Η ζωή είναι μικρή, είναι δώρο, είναι μόχθος, είναι θητεία, μόνο που δεν ξέρεις τι και ποιόν υπηρετείς. Κι η ευτυχία είναι το τυράκι που δαγκώνεις πότε-πότε, έτσι για να γλυκαθείς, πριν η φάκα σε μαγκώσει. Και συ συχνά το ξέρεις πως κρατάει λίγο, μα ονειρεύεσαι ξύπνιος πως θα είναι για μια ζωή..

Για δυο τρία πράγματα αξίζει να ζεις: για να ερωτεύεσαι και για να βλέπεις και να καμαρώνεις τα παιδιά σου να μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, σαν τα λιγνά δεντράκια.
.......................................
Στο μεταξύ κάποιοι ασχολούνται ακόμα με τα πανηγυράκια, όντας κι αυτοί για τα πανηγύρια. Κάποιοι τα μάζεψαν άρον άρον και κλείσαν το μαγαζί πριν σκάσει ένα ακόμα σκάνδαλο. Κάποιοι ετοιμάζονται για νέους θριάμβους, χωρίς τη σοφία να μάθουν από τα λάθη του χτες. Και κάποιοι εξοργίζονται που θα κατέβει υποψήφιος ο συμπαθής Κατέλης, λες και δεν έχουν δει τα ματάκια μας υποψηφιότητες για γέλια και για κλάματα.
Και στο τέλος, αν δικαιούσαι να εκλέγεις, δικαιούσαι και να εκλέγεσαι, όπως και δικαιούσαι να παίρνεις σοβαρά ή στο χαβαλέ την ψήφο σου, την κοινωνία, τη ζωή σου.
......................................
Οφείλω να ευχαριστήσω τους φίλους για τα καλά τους λόγια.
Μακάρι να μπορούσα να τους το έλεγα δια ζώσης.
Τα χαμηλά βαρομετρικά θα περάσουν, ήδη έχει λιακάδα και φυσάει δροσερό αεράκι (να έπαιρνε και τα σκουπίδια μιας ζωής μαζί του!)
.....................................
Μια συλλογή σας έχω, τη βρήκα στα πανέρια των supermarket, ας είναι καλά οι άσχετοι που κοστολογούν τη μουσική με βάση τη ζήτηση. Έχω βρει διαμαντάκια με 2 και 3 ευρώ, που απλώς δεν πούλησαν, δεν διαφημίστηκαν, δεν ακούστηκαν και πέρασαν στις super προσφορές. Βέβαια η συγκεκριμένη σειρά πούλησε πολύ στο παρελθόν, κυρίως τα πρώτα νούμερα που είχαν τα "σουξέ", και επανεκδίδεται συχνά πυκνά.

Είναι το #9 από τη σειρά των OLDIES BUT GOODIES και είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες, αφού περιέχει μουσικές από σπουδαία συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής, όπως Persons (πρώιμοι Socrates) στον ύμνο "Drive my mustang", Loubogg (Δαπέρης, Κιουρκτσόγλου - πρώιμοι Πελόμα Μποκιού), Forminxs, Charms (Mr. Gooze!), Ariones, Girls (το μοναδικό γυναικείο γκρουπ της εποχής), οι Rabbits (από τη Ρόδο) και άλλοι.
Πολύ καλοκαιρινό! θα αρέσει και στους σημερινούς πιτσιρικάδες!
ΕΔΩ είναι!

7 σχόλια:

tsiailisworld είπε...

αντίο στο φίλο αυτό κι από μένα

Ανώνυμος είπε...

Τα σκουπίδια της ζωής που λες, είναι αυτά που μας έκαναν ό,τι είμαστε. Καλοτάξιδος, κι από μένα... (είδες; Μας αρέσει να σε διαβάζουμε :-) )

ΤΟΜ είπε...

ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΝΕ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΦΙΛΕΝΑΔΑ, ΑΦΗΣΕ ΤΗ ΝΑ ΣΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΣΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΠΝΙΓΕΙ!

Tromokraxtis είπε...

Έχω καιρό να σε ευχαριστήσω για όσα κάνεις για μας...Ευχαριστώ...
Υ.Γ. Βρήκα σε παλαιοπωλείο εδώ στην Στοκχόλμη, τον Μπάλλο του Διονύση Σαββόπουλου με τιμή 10 κορώνες (1 ευρώ) και συγκινηθηκα. Ελληνική έκδοση βεβαίως!

DR. Lunacy είπε...

O φυσικός θάνατος ενός οικείου δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να εξοικειωθεί ποτέ μαζί του, όσο συχνά και να τον αντιμετωπίσει. Μπορεί όμως να σε διδάξει πολλά. Ας κρατάμε αυτό και ας αφήσουμε τη συμφιλίωση με το μεταφυσικό για τους φιλοσόφους και τους γκουρού του κάθε δόγματος.

http://elinikorock.googlepages.com/ είπε...

ΦΙΛΕ DR.LUNACY ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ. ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΜΑΗ ΜΗΝΑ. ΑΣΧΕΤΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕ Τ'ΑΛΛΟ.

Κώστας είπε...

Είναι ο κόσμος μπουκιά και φαρμάκι, είναι ο κόσμος δροσιά και αεράκι.
Νάσαι καλά Θανάση γράφεις δε γράφεις.