28 Ιανουαρίου 2009

Του πράσινου ο Δήμ(ι)ος Αθηναίων


Τον Κακλαμάνη, αν δεν είχα αυτοσυγκράτηση, θα τον έλουζα ευχαρίστως με μπινελίκια επιπέδου θύρας (βάλτε ό,τι νούμερο θέλετε). Δεν φτάνει η ιστορία με τον Βοτανικό που σκίζεται για το μεγάλο "Βωβό" αφεντικό, βάλθηκε, ο άθλιος, να κόψει τα λιγοστά δέντρα που απέμειναν στη Πατησίων, για να φτιάξουν με το αζημίωτο πάρκινγκ κάποιοι ιδιώτες, πλουτίζοντας από την ανάγκη του ταλαίπωρου Αθηναίου, να βρει να παρκάρει σε δρόμους που δεν χωρούν πια ούτε τους πεζούς.
Ο αστείος, μας παραμυθιάζει πως πάνω από το τσιμέντο θα φυτέψει δέντρα (ειδική ποικιλία που δεν θα βγάζει... ρίζες) και όλα θα είναι καλύτερα κι απο πριν.
Μέχρι και μαϊμούδες θα αμολήσει να έχει το νέο... δάσος τροπικό στιλ.
Για πόσο μαλάκες μας περνάει αυτός ο απίθανος τύπος;
Πόσο πράσινο (αληθινό - όχι ποδοσφαιρικό) απέκτησε η Αθήνα κατά τη θητεία του;
..................................................................................................
Για τον Βοτανικό αντιγράφω/προσυπογράφω το άρθρο του Βότση από την Ελευθεροτυπία:

«Το ΣτΕ στόχος χουλιγκανικής τρομοκρατίας

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Συμβούλιο της Επικρατείας δέχεται τα πυρά υπουργών και άλλων δημόσιων λειτουργών, επειδή, κατά τον συνταγματικό ρόλο του, ελέγχει ή και ακυρώνει πράξεις τους. Αλλά είναι σίγουρα η χειρότερη και πιο επικίνδυνη για το πολίτευμα η τωρινή, με όλον αυτό τον χουλιγκανικό σαματά για το νέο γήπεδο του ΠΑΟ στον Ελαιώνα. Ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε που η Επιτροπή Αναστολών αψήφησε αφόρητες πιέσεις και απαράδεκτες παρεμβάσεις και τόλμησε (!) να ασκήσει το συνταγματικό της καθήκον: δέχθηκε το νόμιμο αίτημα 131 πολιτών και απέτρεψε τη δημιουργία ανεπανόρθωτων τετελεσμένων μέχρις ότου (πολύ σύντομα, στις 6 Μαρτίου) συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ η επίσης νόμιμη προσφυγή τους για να μη «φυτευθεί» για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και σεβασμού στη νομιμότητα ένα τσιμεντένιο μεγαθήριο (το μεγαλύτερο, λέει, εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων) πλάι στο νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Πριν δημοσιευθεί η απόφαση, δύο υπουργοί (Γ. Σουφλιάς και Γ. Αλογοσκούφης), επικαλούμενοι το δημόσιο συμφέρον (!), είχαν ήδη εκτεθεί με παρεμβάσεις τους στο δικαστήριο. Μαινόμενος ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ. Κακλαμάνης, εξ ορισμού θεματοφύλακας της ποιότητας ζωής στην τσιμεντόπληκτη τερατούπολη, ανέπεμπε δεήσεις να σχηματιστεί ανθρώπινο ποτάμι ενός εκατομμυρίου Αθηναίων (!) για να πνίξει όσους αντιδρούν στη μεγαλόπνευστη «διπλή ανάπλαση» -με πρώτους, βεβαίως, τους τολμητίες δικαστές, τους 131 «ύποπτους» πολίτες της επιτροπής για τη διάσωση του Ελαιώνα και τον απροσάρμοστο στη συναίνεση (και, ατυχώς,«βάζελο») Αλέξη Τσίπρα, που επιμένει ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει χωρίς να συνοδεύεται από ένα ακόμη μεγαλούργημα του κ. Μπάμπη Βωβού. Δύο επίδοξοι σωτήρες της Αθήνας, ως υποψήφιοι δήμαρχοι, και ηγετικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Χρ. Παπουτσής και Κ. Σκανδαλίδης) ξεσπάθωσαν αναφανδόν υπέρ του έργου. Τα καλοταϊσμένα «παπαγαλάκια» στα κανάλια και τις εφημερίδες ξεφάντωσαν.

Με τα πανό τους στις κερκίδες του ΟΑΚΑ («Τσίπρα, Κουβέλη, Αλαβάνο, βάλτε στον κ.... σας τον κορμοράνο»), οι χουλιγκάνοι κάνουν επίδειξη υψηλής νοημοσύνης και αισθητικής. Τα αφεντικά του ΠΑΟ αμήχανα επικρίνουν διακριτικά το ΣτΕ αλλά ο Τζίγγερ, ασυγκράτητος. Ξιφουλκεί και (λόγω τιμής)... συνταγματολογεί! Του αυτού επιπέδου, τον συναγωνίζεται ο πολύς Πρετεντέρης: ελεεινολογεί τους δικαστές, που «σε σκοτεινές αίθουσες διαβουλεύσεων» υπονομεύουν τη δημοκρατία, αφού «ανατρέπουν έναν νόμο του ελληνικού Κοινοβουλίου» και ένα «σχέδιο ανάπλασης, το οποίο υποστηρίζουν ενθέρμως ο Δήμος Αθηναίων, οι δύο μεγαλύτερες παρατάξεις, η νόμιμη κυβέρνηση του τόπου και η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών...». Και δεν δυσκολεύεται ο δαιμόνιος, όπως άλλωστε και ο δήμαρχος, να βρει την ερμηνεία: «Ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα μια χαρά κινούνται πίσω και από τους "ευαίσθητους" και από τους "αδέκαστους"...».

Τόσο απλό είναι, λοιπόν: ενώ όσοι πασχίζουν για τη «διπλή ανάπλαση» κινούνται από αγνά ιδεώδη, φίλαθλα αισθήματα και δημοκρατική ευαισθησία, οι ελάχιστοι που αντιδρούν (ταραχοποιός ΣΥΡΙΖΑ, οι 131 πολίτες και πρωτίστως οι δικαστές) τα πιάνουν χοντρά από μεγαλοεπιχειρηματίες για να πλήξουν τον Παναθηναϊκό, τον φουκαρά Μπάμπη Βωβό, την Αθήνα και τη δημοκρατία

Κουκιά τρώνε, κουκιά μαρτυράνε...

Ο κ. Μπ. Βωβός δεν είναι ο μόνος από τους μεγαλοεργολάβους που προσωποποιούν τον αφορισμό για «τα χέρια πάνω από την πόλη, με τα νύχια βαθιά μέσα στις σάρκες της» που δεν λένε να αφήσουν σπιθαμή ελεύθερου χώρου χωρίς τσιμέντο και που σε λίγο θα αναζητούν οικόπεδα στους υπονόμους- κατά πως σαρκάζει μελαγχολικά ο Μονταλμπάν για την ολυμπιακή Βαρκελώνη.

Ευφυής και ικανότατος, είναι σίγουρα ο πιο καπάτσος και ο κατ' εξοχήν εκφραστής της αρχιτεκτονικής στην κακοποιημένη «εκσυγχρονιστική» Αθήνα. Αφού μετέτρεψε με συνεργό τον τότε δήμαρχο Τζανίκο το Μαρούσι σε «Βωβούπολη» (με αυτά τα απάνθρωπα ενεργοβόρα και για μένα ακαλαίσθητα γυάλινα κατασκευάσματα) «χτυπάει» σε όλα τα ευαίσθητα σημεία της πρωτεύουσας και απλώνεται στον Σαρωνικό και τις εσχατιές της Αττικής. Μόνιμος «πελάτης» του ΣτΕ, δεν αποθαρρύνεται με τις απορριπτικές αποφάσεις του: τις θεραπεύουν νομοθετικά οι πειθήνιες (με το αζημίωτο, υποθέτω) κυβερνήσεις είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της Ν.Δ.

Έχω προσωπική πείρα της καπατσοσύνης του κ. Μπ. Βωβού: τρεις φορές με επισκέφθηκε για αρθρογραφία μου εναντίον του. Σίγουρος ότι όλοι (και δη οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι) έχουν την τιμή τους, τις δύο φορές μου προσέφερε να διαχειριστώ (!) ένα δισεκατομμύριο δραχμές για τους «αναξιοπαθούντες» της κοινωνικής μου ευαισθησίας...
Τώρα που υπουργοί και δήμαρχοι ασχημονούν σαν χουλιγκάνοι και μας περίσσεψαν οι τζάμπα μάγκες στον Βοτανικό, κανείς δεν θίγει σε όλες του τις διαστάσεις το πρόβλημα με το νέο γήπεδο του ΠΑΟ -ούτε ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Απ' όλη την Ευρώπη μόνο σε τούτη τη χώρα της υπουργικής ποινικής ασυλίας, της επιχειρηματικής ασυδοσίας και των ατιμώρητων σκανδάλων, οι κυβερνήσεις προικοδοτούν αναίσχυντα με γήπεδα τους μεγαλολεφτάδες που κερδοσκοπούν και στο ποδόσφαιρο. Κάθε νέο γήπεδο κι ένα τεράστιο σκάνδαλο: δικομματικός μπουναμάς στον Σωκράτη Κόκκαλη, με λαθροχειρίες της κυβέρνησης Σημίτη, το γήπεδο «Καραϊσκάκη» -κι ας γαβριάσουν όσο θέλουν οι γαύροι, στους οποίους συγκαταλέγομαι.

Με κατάφωρα αντισυνταγματική φωτογραφική νομοθετική διάταξη, πάλι η κυβέρνηση Σημίτη επεδίωξε να απλώσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και στο άλσος της Ν. Φιλαδέλφειας. Ο και πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Ι. Γρανίτσας έσπευσε να γκρεμίσει το παλαιό γήπεδο. Κι έμεινε έκτοτε άστεγη η καταταλαιπωρημένη ομάδα, διότι, βεβαίως, το ΣτΕ, προς τιμήν του, δεν έστερξε και τότε στη σκαστή παρανομία.

Και τώρα στον Βοτανικό λίγο πριν νομοθετηθεί το 2006 συναινετικά (αντέδρασαν μόνον το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ) η «διπλή ανάπλαση», κάποιο πουλάκι ψιθύρισε στον κ. Μπ. Βωβό ότι μπορεί να θησαυρίσει εκ του ασφαλούς και προνομιακά σ' έναν από τους ελάχιστους χώρους της συφοριασμένης τσιμεντούπολης, που θεσμοθετημένα προορίζεται για πράσινο από το 1995...

Με την αθλιότητα να κυριαρχεί, δεν ξεσηκώθηκαν, αλίμονο, και οι πέτρες να προασπίσουν το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Από τις υποτονικές αντιδράσεις, πλέον οργισμένη ευλόγως είναι η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ. Επισημαίνει το αυτονόητο ότι καμιά διοικητική πράξη δεν είναι θεσμικά εκτός δικαστικού ελέγχου, καταλογίζει σε δημόσιους λειτουργούς και δημοσιογράφους «καταιγισμό ύβρεων, απειλών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών εις βάρος του δικαστηρίου» και καταγγέλλει ευθέως «πρωτοφανή παρέμβαση και άσκηση πίεσης στο έργο της Δικαιοσύνης εν όψει της εκδίκασης της κύριας υπόθεσης».

Αυτό ακριβώς το καίριο ερώτημα, πώς θα δικάσει ανεπηρέαστα στις 6 Μαρτίου η Ολομέλεια του ΣτΕ, μέσα σ' αυτό το κλίμα απροκάλυπτης τρομοκρατίας, δεν δικαιούται να το αφήσει αναπάντητο ο (νέος) υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας. Ούτε -θα πρόσθετα- ο πρωθυπουργός, ούτε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τη στοιχειώδη λειτουργία της δημοκρατίας μιλάμε...».
.................................................................................................
Ο δίσκος ΠΟΙΑ ΦΩΝΗ είναι ένας "χαμένος" (και ίσως μάλλον αδύναμος) κρίκος της δισκογραφίας του Γιάννη Κούτρα.Τον ηχογράφησε το 1997 σε μουσικές του Γιάννη Ζουγανέλη. Το αρχείο είναι ΕΔΩ!

................................................................................................
Θα ανεβάσω πάλι μερικούς δίσκους που χάθηκαν τα links... λίγη υπομονή γιατί η σύνδεση μου είναι κι αυτή της υπομονής....

9 σχόλια:

Unknown είπε...

Το Μαρούσι φταίει για όλα! Τέλειωσαν τα ελεύθερα οικόπεδα, χτίστηκε κάθε σπιθαμή γής, ακόμη και απαλλοτριωμένες δημόσιες περιουσίες πολιτών δόθηκαν σε άλλους ιδιότητες για εκμετάλλευση (βλέπε international broadcast center που έγινε Golden Hall). Ο αναδασμός σε όλο του το μεγαλείο!
Και τώρα που με μας τέλειωσε αυτό το καταραμένο Μαρούσι, θα ανακατανεμηθούν με κοινωνικά κριτήρια και οι περιουσίες του Βοτανικού. Ωσάν Ρομπέν των Πόλεων, το κοινωνικό μας κράτος θα τα πάρει πάλι από τους φτωχούς για να τα δώσει στους πλούσιους!
Και όλα αυτά με το πρόσχημα του μεγάλου συλλόγου που χρειάζεται σπίτι!
(Μεγάλοι σύλλογοι στις μέρες μας νοούνται αυτοί που εκπροσωπούν τους περισσότερους κρετίνους, αυτά τα δίποδα όντα χωρίς νοημοσύνη που πλακώνονται τα σαββατοκύριακα στα γήπεδα και τις υπόλοιπες ημέρες καλύπτουν τις πινακίδες της τροχαίας με αυτοκόλλητα!)
Αν με ρωτάτε προσωπικά, δεν θέλω να ενδιαφέρεστε τόσο για μένα! Δεν θέλω parking κάτω από το πάρκο της γειτονιάς μου, δεν θέλω σπίτι για την ομάδα μου που κρυώνει έξω στους δρόμους αδέσποτη, δεν θέλω εμπορικό κέντρο στην γειτονιά μου για να καταναλώνω τις αηδίες σας με κέφι και χάρη. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αλλά θέλω πίσω τη γειτονιά μου!!

Ανώνυμος είπε...

Θανάση καλημέρα,
Είχα γράψει κανα δυο φορές για τους KYOTO, ένα ελληνικό συγκρότημα της δεκαετίας του 80 που είχε βγάλει μόνο ένα single.
Το θυμόμουν που το έβαζε ο Άκης Έβενης ΄(!!!) μόλις είχε κυκλοφορίσει. Λοιπόν βρήκα και τα 2 τραγούδια του single σε μια άθλια συλλογή με ελληνικά groups της εποχής. Αξίζει να τα ακούσεις (ειδικά το Obsession). Οι επιρροές είναι από Japan.
Αντιγράφω τα links:
http://rapidshare.com/files/175720657/Greeks_-_Do_It_Better__Vol_1_.rar
http://rapidshare.com/files/175489858/Greeks_-_Do_It_Better_Vol._2__cd_.rar

Το θυμόμουν σα μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια και σήμερα που το ξανακούω η εντύπωση παραμένει.
Χάρης

Tasos είπε...

Θανάση να σου πω για άλλη μια φορά συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου!Όπως έγραψα σε μια άλλη ανάρτηση η μουσική που ανεβάζεις σε ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή της ελληνικής και όχι μόνο δισκογραφίας!!!

και θέλω να ζητήσω κάτι αν το έχεις. Κάποτε στους απαράδεκτους είχε "παίξει" ένα τραγούδι του Μπονάτσου που λέγεται "Κοίταξέ με"!Μπορείς να δεις ποιο εννοώ στο youtube. Μήπως αυτό είχε κυκλοφορήσει σε single ή lp?Αν η απάντηση είναι ναι και το έχεις, δεν ξέρω πόσα ευχαριστώ να σου πω!Το ψάχνω παντού και δεν έχω καταφέρει να βρω τίποτα...ούτε σε κεντρικά δισκοπωλεία!!!

ΘΚ είπε...

Τάσο καλημέρα!
Όπως λέει και η παρουσιάστρια του "Πάμε πακέτο":
Είμαι στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσω ότι .......
το τραγούδι βρέθηκε!!
Λέγεται "Μεταμορφώσεις" είναι στο δίσκο "Παραλήρημα" που βγήκε το 91 και θα το ανεβάσω εκτός σοβαρού απροόπτου το βράδυ ή μέσα στο Σ/Κ.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

Τάσο το Κοίταξέ με μπορείς να το κατεβάσεις από εδώ: http://arkoudos.com/blog/?p=1212
Ο τύπος έχει κάνει καλή δουλειά.

Χάρης

Tasos είπε...

Θανάση σε χιλιοευχαριστώ!!!!!!Να είσαι καλά!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πες τα χρυσόστομε!Θλίβομαι για τη χώρα, όπου η πολιτική ασκείται από τους κάφρους των γηπέδων και πρωτίστως από τους εθνικούς μας εργολάβους.

Ανώνυμος είπε...

μου αρεσε το μπλογκ κ η μουσικη του μεχρι τη στιγμη που διαβασα το αρθρο αυτο και με εκνευρισες φοβερα,ειμαι βοτανικιωτης και παναθηναικος,τους χαρακτηρισμους για χουλιγκανια κλπ στους επιστρεφω.
εχεις παει ποτε στον ελαιωνα,να δει την πλουσια χλωριδα και πανιδα και τους περιφημους κορμορανους?αν δεν εχεις παει καλυτερα να το βουλωσεις,γιατι ολοι εδω οι κατοικοι περιμενουμε την υλοποιηση του σχεδιου αυτου.το εργο περισσοτερα καλα θα φερει στην ευρυτερη υποβαθμισμενη περιοχη και στην Αθηνα γενικοτερα μιας και θα δημιουργηθει και πρασινο στο χωρο της γηπεδου της Λεωφορου αλλα και στο βοτανικο.Επισης απο τους 131 μονο 5 κατοικουν στο Βοτανικο αν σου λεει κατι αυτο,καλα για τον Τσιπρα και τη μεγαλοκατασκευαστικη του κ τι συμφεροντα παιζουν με αντιπαλα εμπορικα που εχει ο μπαμπας του ασχολιαστο...καλυτερα να το ψαξεις το θεμα,φαινεται οτι εισαι ανενημερωτος....
Που ηταν ο Συριζα κ τα κομματα γενικοτερα στην αντιστοιχη κατασκευη/παραχωρηση του γηπεδου του οσφπ.περα του οτι επισης το γηπεδο θα ειναι 100% φιλικο στο περιβαλλον και απο τα καλυτερα στην ευρωπη.

ΘΚ είπε...

Έχω σταματήσει να απαντάω στα σχόλια φίλε μου γιατί ουσιαστικά το έχω κλείσει το "μαγαζί".
Το "καλύτερα να το βουλώσεις" βέβαια δεν μπορώ να το αφήσω αναπάντητο.
Το δικαίωμα στην άποψη, το δικαίωμα στη γνώμη, δεν μπορείς να μου τη στερήσεις, φιλαράκο "ανώνυμε".
Αν θες να σέβομαι (και όχι να συμφωνώ απαραίτητα) με την άποψη σου, γράψε επώνυμα.
Αυτό δα έλειπε να μην έχω το δικαίωμα της προσωπικής έκφρασης,..
Όποιος δεν επιθυμεί να διαβάζει τα κείμενα μου - ας μην τα διαβάζει, άλλωστε ούτε κύρος διαθέτω, ούτε είμαι επώνυμη πένα.Παρεμπιπτόντως το κείμενο είναι του δημοσιογράφου Γ. Βότση (αν δεν το πρόσεξες) και συμφωνώ απολύτως με όσα λέει.
Για τους κορμοράνους, άστο... πάλιωσε το ανέκδοτο - δεν έχω δει και ούτε πρόκειται να δω κορμοράνους, έχω δει όμως γειτονιές να τσιμεντοποιούνται στο βωμό του κέρδους κάτι τύπων σαν τον Βωβό.
Για τα ποδοσφαιρικά δεν έχω σχόλιο - το ευτελίζει το πράγμα ρε φίλε να μιλάμε για μπάλα - είναι άσχετο πως να το πω!