7 Ιανουαρίου 2009

Στην αυγή του εννιά...



"Πώς θα είναι ο κόσμος μας, πώς θα είμαστε εμείς;
το 2009...
Πώς θα ζούμε άραγε που θα είναι όλα αλλιώς
και ποια θα είναι τα νέα;
Το 2009...
.....
Τότε που ο πλανήτης μας θα 'ναι οπλοστάσιο
κι οι δρόμοι θα μοιάζουν μ' αρένα.
Να 'σαι αισιόδοξη, όλα θα περάσουνε,
μετά από τη νύχτα είν' η μέρα.
Το 2000 και πέρα...
....
Όταν όλοι οι τρελοί που τον κόσμο κούρασαν,
μακριά μας θα 'χουνε φύγει.
Τότε πια, γυναίκα μου,μας ανήκει όλη η Γη
και τότε θα ζήσουμε ωραία
Το 2009..."

Τάδε έφη και έγραψε ο Κώστας Τουρνάς εν έτι 1974, οραματιζόμενος ένα μέλλον που είναι πια παρόν.
Έπεσε έξω:
Οι τρελοί που τον κόσμο κούρασαν εξακολουθούν να είναι εδώ, βομβαρδίζοντας σχολεία στο όνομα της άμυνας στη Παλαιστίνη, ή χτυπώντας τυφλά ένα ακόμα αθώο παιδί που έλαχε να είναι από την άλλη μεριά, να είναι μπάτσος δηλαδή - αυτοί οι θρασύδειλοι ψευδεπίγραφοι επαναστάτες - όργανα του ίδιου συστήματος, μυστικοί πράκτορες, γουρούνια και δολοφόνοι μαζί.

Κρατάω την ελπίδα - μετά τη νύχτα έρχεται η μέρα,
ας δουν το ξημέρωμα τουλάχιστον τα παιδιά μας.

Υγεία και κουράγιο!
...............................................
Ένα νέο δυνατό και πολύ επίκαιρο τραγούδι του Χρήστου Ζυγομαλά, είναι πάντα ευπρόσδεκτο, άντε και σε άλμπουμ νέο!
Δείτε το εδώ!


................................................

Ο Ανδρέας Κουμπαρούλης με το πρώτο του αλμπουμ "Χτες βράδυ ονειρεύτηκα" του 94, κάνει "ποδαρικό" στη Μ.Κιβωτό. Ο Κουμπαρούλης ήταν βασικό μέλος των TVC (βασικός τραγουδιστής και κιθαρίστας - ο έτερος κιθαρίστας ήταν ο Φάνης Φωτόπουλος) στις αρχές του 80. Μετά από σχεδόν μία δεκαετία επανήλθε με ένα τελείως διαφορετικό ήχο, ως τραγουδοποιός του έντεχνου, με έντονες επιδράσεις από το παραδοσιακό τραγούδι. Το "Θα σπάσω το ρολόι" ήταν το γνωστότερο τραγούδι του δίσκου. Το 96 ηχογράφησε άλλον ένα δίσκο και μετά δισκογραφικά τουλάχιστον σιώπησε, αν και εμφανίζεται συχνά σε μικρές μουσικές σκηνές.
Το αρχείο είναι εδώ! (το είχα ξεχάσει συγγνώμη!)
..............................................
Χρόνια πολλά και καλά στο αδελφάκι μου και σε όλους τους Γιάννηδες και τις Ιωάννες.
Δυο τραγούδια για αυτούς, που αλίευσα στη δισκοθήκη μου, τους αφιερώνω:

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΛΙ ΕΚΠΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΑΡΧΗΓΕ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΧΟΥΜΕ.ΠΟΣΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΤΟΥΡΝΑΣ ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ ΤΟ 2009!!!!ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΘΑ ΖΟΥΣΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΣΟΥΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΠΟΤΕ ΛΕΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΑΝ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΠ.ΨΑΧΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΙΤΣΙΛΑΔΗ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ 77 ΝΟΜΙΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ''YES I DO''.TO GROUP ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΟΤΑΝ OASIS.ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ.

ΘΚ είπε...

Γειά σου Δημήτρη!
Το δισκάκι που αναφέρεις το είχε ένας ξαδερφός μου που άκουγε ελαφρό ρεπερτόριο και μάλιστα τον κράζαμε για αυτό...Το τραγούδι το θυμάμαι πολύ καλά, αλλά έχω να δω αυτόν τον δίσκο από το 80... Ελπίζω κάποιος φίλος να τον έχει να μας τον δώσει!

Ανώνυμος είπε...

θΑΝΑΣΗ ΟΝΤΩΣ LIGHT O ΔΙΣΚΟΣ ΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΙΤΣΙΛΑΔΗΣ ΠΟΠ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟ ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟΣ.ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΑΜΕ ΤΟ SEAGULLS ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΧΟΡΕΥΑΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΜΕΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΟ ΡΙΞΑΜΕ ΣΕ TEMPLE OF THE KING SIMPLE MAN KLP.AYTA
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Noel είπε...

I can't remember why I downloaded just this album, but I love it. A jewel. It's bringing me a lot of nice moments!. Evkharisto poli!