25 Νοεμβρίου 2008

Μια ίωση και ένα τεστ...


Εν μέσω ιώσεων, γαστρεντερίτιδων, πονοκεφάλων και επισκέψεων σε γιατρούς και νοσοκομεία το σημερινό μου μικρό σημείωμα. Βλέπετε ο χειμώνας, εκτός από καλοδεχούμενες βροχές, υπέροχες πλην σπάνιες χιονοπτώσεις και καθαρτήριους ανέμους φέρνει μαζί του μια παρέα ιών, μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών, που μπουκώνουν τις μύτες, κάνουν τον λόγο ένρινο, το βήχα επαναληπτικό και τη χρήση θερμομέτρου και αντιπυρετικών, ρουτίνα.
Ας είναι, αυτά περνάνε, έστω κι αν στιγμιαία μας αναστατώνουν.
***********************************
Προχτές στην εταιρεία με υπέβαλαν σε τεστ συναισθηματικής νοημοσύνης... Υποτίθεται ότι η όλη ιστορία έχει να κάνει με την αυτοβελτίωση μας ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες πάνω απ' όλα. Για το πρώτο αμφιβάλλω, αν δηλαδή η οποιαδήποτε εταιρεία δίνει μια δεκάρα, για το δεύτερο αμφιβάλλω αν ξέρει να αξιοποιεί τους υπαλλήλους της. Ας είναι καλά οι εσωτερικές συμμαχίες, οι ισορροπίες, το κλασικό γλειψιματάκι κλπ κλπ.
Αν και υποστηρικτής της άποψης πως ένας συναισθηματικά ισορροπημένος άνθρωπος είναι υγιής σε σώμα και ψυχή και κατ' επέκταση συνειδητοποιημένος και μη-κομπλεξικός ή ανασφαλής, δυσκολεύτηκα να κατανοήσω το αστείο ερωτηματολόγιο:
Έχετε περίεργα όνειρα; / κάνετε άσχημες σκέψεις για τους συναδέλφους σας; / είστε τρομοκράτης; / θέλετε να δολοφονήσετε το αφεντικό σας; / τον ψιλοπαίρνετε; / κάπως έτσι..
Δηλαδή τι περίμεναν να τους απαντήσω;
Ακόμα κι αν είμαι ο διάβολος μεταμορφωμένος σε υπαλληλίσκο, υπήρχε περίπτωση να μην με παρουσιαστώ ως πάναγνη παρθενώπη;;;
Και στο κάτω κάτω αλλάζει ο άνθρωπος ρε παιδιά, όταν έχει διαμορφώσει στα χρόνια χαρακτήρα;
Σπάει το μπετόν αρμέ του ΕΓΩ που καλλιεργούμε μέρα με τη μέρα;
Έβγαλα και χαμηλό σκορ στο Empathy (που δεν σημαίνει εμπάθεια - άρα δεν είμαι τουλάχιστον εμπαθής), τσακώθηκα με τον εισηγητή για την ερμηνεία των αποτελεσμάτων και βγήκα από την αίθουσα μειδιώντας ότι τους κορόιδεψα για μια ακόμα φορά..
(ή μήπως όχι;)
Θα ακολουθήσει -λέει - αξιολόγηση των αποτελεσμάτων και οδηγίες... χρήσης (θα σας ενημερώσω όταν θα τις λάβω, να ξέρετε και σεις με τι άνθρωπο έχετε να κάνετε)
************************************
Δυο 45άρια σας αφήνω σήμερα για ακρόαση (να είναι καλά ο Στέφανος από τη Δράμα που μου τα έστειλε).
Το 1ο είναι το σίνγκλ που έβγαλαν οι TSOPANA RAVE με δύο εκδοχές της Κορνηλίας. Ιδού!

Το δεύτερο είναι επίσης ένα single των εξαίρετων ZIGGY WAS με τα 'Take a look at the kids" και "Oil land". Ιδού και αυτό!

***************************
Τα περαστικά στους συμπάσχοντες!

To βίντεο της Κορνηλίας:

6 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Καλησπέρα! Το ύφος των ερωτήσεων μου θύμισε ένα ανάλογο ερωτηματολόγιο που κλήθηκα να απαντήσω όταν έκανα έκδοση βίζας για ταξίδι στη Νέα Υόρκη.
-Είστε τρομοκράτης;
-Έχετε εκπαιδευτεί στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών;
και άλλα φαιδρά. Πολύ γέλιο!

Πρόσφυγας είπε...

Πολλά διαμάντια υπάρχουν εδώ μέσα (μπράβο φίλε μου για την καταπληκτική δουλειά σου). Βάζω ένα μυνηματάκι μπας και βρεθεί ένας καταπληκτικός δίσκος των Sunset (εγώ τον έχω αλλά είναι σε κακή κατάσταση). Αν βρεθεί ακούστε τον με προσοχή έχει φοβερά κομμάτια και παιξίματα τελείως άψογα.

Unknown είπε...

Σου έχω πει οτι έχεις καταπληκτικό μπλόγκ?Σε έχω βρει εδώ κι ένα χρόνο αλλά δεν είχα γράψει σχόλιο ποτέ!Συνέχισε ..Είσαι ένα διαμάντι στο βούρκο!

ΘΚ είπε...

ευχαριστώ Πασχαλίνα αλλά μάλλον υπερβάλεις! (Όχι ότι δεν με κολακεύει..)

FoFonka είπε...

Καλησπέρα φίλε Θανάση. Μπορώ να βάλω τα λινκ σου από τα ακυκλοφόρητα του Στ. Μεσημέρη στο μπλογκ μου μαζί με άλλα ακυκλοφόρητα??

XRHSTOS FRIK είπε...

filaraki xarika gia to xwro sou. einai poli kalh h prospa8ia sou.
8a sou dosw file mou to diko mou site kai tous dikous mou xwrous.
http://frik.9hz.com
http://rockradio.sytes.net
www.myspace.com/frikos
http://freefrikos.spaces.live.com
to mail mou einai to
freefrikos@hotmail.com