19 Σεπτεμβρίου 2008

O,τι βρέξει ας κατεβάσει ???



Ο καιρός αλλάζει αδέλφια μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά!
Έρχεται βροχή έρχεται μπόρα κι όποιος δεν πάρει την ομπρέλα του θα γίνει μούσκεμα.
Κάποιους βέβαια τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι ψιχαλίζει, μα σύντομα τους βλέπω στη σχεδία, να κουνούν για χέρι βοηθείας τους διασώστες.
Ο George από προχτές τσιμπιέται να καταλάβει αν βλέπει όνειρο ή είναι αλήθεια πως ξάφνου έγινε καταλληλότερος του καταλληλότερου. Ο δε Βενιζέλος αν δεν έχει κατεβάσει τα ιερά και τα όσια σε μπινελίκι, θα έχει κατεβάσει τον αγλέορα που λέει και ο συμπατριώτης του ο Σταρόβας, για να το αντέξει.
Λοιπόν νομίζω ότι ως λαός είμαστε ή πολύ χαβαλέδες ή πολύ κουκουρούκου (που λένε και οι μοντέρνοι).
Ίσως και τα δύο!
Ξεχνάμε εύκολα, δίνουμε συγχωροχάρτια.
Είμεθα εύπιστοι μπροστά σε κουστουμάτο γραβατωμένο γόνο πολιτικού, ιατρό, δικηγόρο ή δημοσιογράφο που μας μοστράρεται ως ο κύριος "ΘΑ σας σώσω!"και γενικά επιλέγουμε το "φαίνεσθαι". Ένα θρυλικό επώνυμο έφτιαξε τον Κώστα - ένα άλλο τον Γιώργο..
Όμως ό,τι λουζόμαστε εμείς το διαλέξαμε (ή οι άλλοι τέλος πάντων)μάγκες μου.. και οι εκλεκτοί μας καμώνονται πως έχουν τη λαϊκή ετυμηγορία..
Κι όμως η δημοκρατία μας θα "δούλευε" αν βγαίναμε πολίτες συνειδητοποιημένοι και ενημερωμένοι σ' αυτήν την κοινωνία. Δυστυχώς όμως η πολιτεία επιλέγει "Θρησκευτικά" στο σχολείο , το δε στενό οικογενειακό περιβάλλον μας μεγαλώνει με προσδοκίες και όνειρα για βολεματάκι στο Δημόσιο. (Πάσα εξαίρεση επιβεβαιώνει τον κανόνα σωστά?)
Κατά τ' άλλα τα χρηματιστήρια πάνε για φαλιμέντο, όπως και το τραπεζικό σύστημα. Όχι πως θα πεινάσουν οι φίλοι μας οι τραπεζίτες - έχουν ασφαλίσει κομπόδεμα για να ζήσουν 10 γενιές ακόμα - όσοι κρεμάστηκαν από τα αχαμνά τους θα παραδώσουν το πνεύμα:
Κάτι καθημερινοί τύποι σαν κι εμάς που πήραν δάνειο για ένα σπίτι, ένα αυτοκίνητο, ή επένδυσαν σε βαριά (χα) χαρτιά για να έχουν κάτιτις για τα γεράματά τους.
.....................................................................................
Για τον καιρό ξεκίνησα, στο κακό μας τον καιρό κατέληξα...
Ας βάλουμε μερικές μουσικές για το Σαββατοκύριακο:
Προσφορές από φίλους σήμερα:

1. Ο Τάσος μας προσφέρει ροκιά από τους ΣΤΙΓΜΑ 90 και το εξαντλημένο άλμπουμ ΦΕΥΓΩ ΓΕΙΑ του 1994 (wipe out rec / στις κιθάρες οΔρόλαπας). Εδώ είναι το link! Δείτε και το ωραίο site τους εδώ!

2. 'Eνα κομμάτι εκτός δισκογραφίας, προσφορά του δόκτορα Dennis προς τιμή του σπουδαίου κιθαρίστα Δήμη Παπαχρήστου που" έφυγε" τον τελευταίο μήνα: Ένα ορχηστρικό κομμάτι από τη συναυλία των ΖΑΝΤΕ στη Ριζούπολη το καλοκαίρι του '81 (support τότε στους ανατολικογερμανούς CITY). Στα τύμπανα είναι ο Λεωνίδας Αλαχαδάμης και στα πλήκτρα ο Γιώργος Πεντζίκης. ΙΔΟΥ!





3. Για την Μαργαρίτα ανεβάζω τη συλλογή του ΠΟΠ και ΡΟΚ : Underground 97 (με Στίγμα 90, Αρνάκια, Panx Romana, Διάφανα Κρίνα, Τσίγκο, Γενιάτου Χάους, Στέρεο Νόβα και άλλους) ΝΑΤΟ!

Θέλω να ευχαριστήσω τον Γιώργο (να βάλω επώνυμο??), που μου έστειλε μια πολύ ενδιαφέρουσα ηχογράφησή του. Για τον Γιώργο και το γκρουπ " et al." επίκειται μια μικρή παρουσίαση την επόμενη εβδομάδα!

.................................................................

Μέχρι να αποκαταστήσω την σύνδεση μου στο διαδίκτυο θα ανεβάζω στο rapidspread (έχει το πλεονέκτημα να ανεβάζει το αρχείο ταυτόχρονα σε πολλούς free servers - όχι μόνο rapidshare... αλλά τα αρχεία μένουν 30 - 90 μέρες αν δεν υπάρξει αίτηση για downloading)
Καλό σαββατοκύριακο!

4 σχόλια:

reader είπε...

Χίλια ευχαριστώ Θανάση! Καλό Σαββατοκύριακο!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα...

Ευχαριστώ..πολυ καλά βινύλια...

Ανώνυμος είπε...

http://buginthecity.blogspot.com/search/label/S-Cause

Μετρημένος είπε...

πολύ καλοί οι Στίγμα 90,είχα την τιμή να μετατρέψω το αυθεντικό μωβ βυνίλιο σε cd,δανεικό από ένα φίλο,η απόδειξη ότι οι γυναίκες ροκάρουν,βέβαια είναι λίγες κ καλές...