23 Ιουνίου 2008

Ψυχοθεραπεία της Δευτέρας...



Κάποιος άνοιξε το καπάκι του βόθρου και μυρίζει...
Όλοι γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα, επιταγές, παραλήπτες και αποστολείς, μα κάνουν το κορόιδο.. κορόιδα βέβαια δεν είναι.
Δεν είναι μόνο η Siemens, είναι και οι έμποροι των οπλικών συστημάτων (κράτη ολόκληρα σαν τη Γαλλία του τάχαμου φιλέλληνα Σαρκοζί και φυσικά τις ΗΠΑ), είναι οι περιβόητες offshore εταιρείες που φορτώνουν λογαριασμούς μέσω...Ειρηνικού κι Ατλαντικού, είναι οι media-κράτορες που φυσικά δηλώνουν Πόντιοι Πιλάτοι και ξιφουλκούν κατά της διαφθοράς. Είναι γεμάτος ο τόπος με χορηγούς(...) και αποδέκτες των χορηγιών, λίγο λάδι κι η γη γυρίζει, υπέρ των λίγων, σε βάρος των πολλών.
Κάποιες φυλλάδες άρχισαν να παίζουν στο σωστό τiming το παιχνίδι της "αλλαγής" (βλέπε Κυριακάτικο Βήμα - Λαμπράκης - Ψυχάρης - Πρετεντέρης και το κακό συναπάντημα).
Οι εθνοσωτήρες... ανοίγουν λέει τον (σικέ) διάλογο:
Δηλαδή πώς θα πάρουμε ένα αποτυχημένο πολιτικό σύστημα, θα του αλλάξουμε ελαφρώς συσκευασία και συστατικά - θα βάλουμε και μια ταμπέλα "νέο" (όπως κάνουν στα καταναλωτικά προϊόντα) και θα το πουλήσουμε ως ελπίδα, αλλαγή κλπ κλπ. κι ο καταναλωτής-ψηφοφόρος, εθισμένος στη παθητική κατευθυνόμενη πληροφόρηση, θα τσιμπήσει...
Αλλαγή ευαγγελίζεται και ο Ομπάμα, το κόλπο αρχίζει και αποδίδει - ήδη η Αμερική αρχίζει να ανακάμπτει σε φίλους σύμφωνα με τα γκάλοπ, μόνο στη προοπτική της νίκης και της "αλλαγής" του μαύρου "Κένεντι"....
* Αν ήταν καθαροί θα βγάζαν το πόθεν έσχες τους στο φως μέχρι τελευταίου ευρώ.
* Αν τους ενδιέφερε πως ζει ο λαός, θα τέντωναν τ΄αυτιά τους να τον ακούσουν, δεν θα μαζεύονταν να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια με ευχολόγια και μειδιάματα.
* Θα
είχαν ένα υπουργείο για τον Πολίτη, όπου κάθε καταγγελία θα ήταν σεβαστή, θα έδιναν ΛΥΣΕΙΣ, θα τιμωρούσαν τα λογής τρωκτικά.
* Θα βγάζαν το πετρέλαιο από τα χρηματιστηριακό παιχνίδι, θα δίναν φτηνή ενέργεια στο λαό (έχουν τις λύσεις αλλά είναι κλειδαμπαρομένες σε συρτάρια ή τις έχουν πάρει στον τάφο τολμηροί-μα άφρονες).
.....................................................................................
Δεν γουστάρω πολιτικούς να μου χαμογελούν - δεν γουστάρω να τους βλέπω στις αφίσες να ατενίζουν το... μέλλον (το δικό τους μέλλον είναι ρόδινο - το δικό μου όχι).
Και δεν γουστάρω που είναι Δευτέρα...
..............................................................................
Τον Γιάννη τον Σπυρόπουλο μάλλον τον γνωρίζετε, τον φωνάζουν και Μπαχ. Πέρασε από τους Τερμίτες, δούλεψε με Νταλάρα με Πυξ Λαξ, πειραματίστηκε, το πάλεψε γενικά. Άφησε τραγούδια αγαπημένα (Διδυμότειχο blues, Πόσο σε θέλω). Εδώ θα βρείτε τον 2ο προσωπικό του δίσκο "ΟΛΟ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ (1989).

Στο δίσκο συμμετέχει σε 4 τραγούδια η Αναστασία Μπάσσα και στο τελευταίο ο Κώστα Τουρνάς. Αν ψάχνατε την "Betty Davis" ή το "Περνάμε καλά" θα τα βρείτε εδώ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι άλλο υπάρχει από μπαχ σπυρόπουλο?έχω το ''various'' και το ''veraman bar'' και ψάχνω ΄΄τα λόγια του κεραμεικού''.ποιόν εννοείς ως πρώτο του δίσκο?φώτισε με για τις συμμετοχές του και φυσικά αν υπάρχει άλλο υλικό παρακαλώ για ανέβασμα.
με εκτίμιση
μήτσος

ΘΚ είπε...

Το πρώτο του είναι οι ΑΚΡΟΒΑΣΙΕΣ (τραγουδά ο Κώστας ΚΑΡΑΛΗΣ σε μουσικές του Μπαχ(86)- το ανέβασα πρόσφατα! Άλλους προσωπικούς έχει κάνει: Tα λόγια του κεραμεικού, το σάουντρακ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ, το VARIOUS και το VERAMAN BAR. Έχει δώσει βέβαια εξαιρετικούς στίχους (Τερμίτες ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΡΟΧΗ, Μαχαιρίτσας ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ ΒLUES, Φαραντούρη Dalla, Μάτσας Ο ΜΑΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, Πυξ Λαξ κλπ).
Θα φροντίσω για τα λόγια του Κεραμεικού - μείνε συντονισμένος/η, ή καλύτερα στείλε το προσωπικό σου email στο mkivotos@gmail.com για οδηγίες!

Γιάννης είπε...

φίλε σε ευχαριστώ πολύ για το Draft των Common Sense, το ψάχνω χρόνια!!!
Aπίστευτο κομμάτι...
Σου στέλνω για δώρο το τελευταίο τους
κομματι: http://www.youtube.com/watch?v=9pxACwHnG2g
ευχαριστώ και πάλι!!!