7 Απριλίου 2008

ΜΙΚΡΑ ΔΕΥΤΕΡΙΑΤΙΚΑ


Την Παρασκευή το βράδυ κατέβαινα Κορινθία. Στα διόδια της Ελευσίνας απόλαυσα μια (επιτέλους) παρέμβαση στα μικρά καθημερινά, από το ΚΚΕ (μπράβο συντρόφια!): Τα διόδια έμειναν ανοιχτά - έτσι τσαμπουκά, κόντρα στις αναίτιες υπερβολικές αυξήσεις. Το "σύνδρομο Τσίπρα" φαίνεται να δημιουργεί αναταράξεις, πίεση για αλλαγή νοοτροπίας, ξεβόλεμα: Το ΚΚΕ άφησε τα εργατικά (κατ' εξοχήν ειδικότητα του) και είπε να φρεσκαριστεί με happenings. Μέχρι και το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να βγάλει κόσμο στο δρόμο... (συνέχεια και συνέπεια θα δοκιμαστούν στο χρόνο).
Ακόμα κι αν ξεφουσκώσει σύντομα η Τσιπρο-λαγνεία, κάτι θα αφήσει....

Σχετικά χαζο-ερωτήματα (χωρίς προσδοκίες για απαντήσεις):
Πώς είναι δυνατόν να σου ζητούν χρήματα για να συντηρήσουν τέτοιους δρόμους, να μη κάνουν τίποτα, να κινδυνεύεις να σκοτωθείς στο επόμενο χιλιόμετρο και αυτοί να δίνουν τα διόδια στον ιδιώτη; (μαγική λύση δια πάσα νόσον και μαλακίαν)
Πώς είναι δυνατόν να θεωρούν έξυπνη ιδέα την τοποθέτηση τεράστιων σημάτων στην εθνική μεταξύ Κιάτου-Ξυλόκαστρου, με επιγραφές του τύπου: "Προσοχή! μεγάλος κίνδυνος - Στα επόμενα χιλιόμετρα σημειώνονται συχνά τροχαία!"
Σοβαρά ρε μάγκες; Και εσείς τι κάνετε γι' αυτό; Βάλατε διαχωριστική νησίδα; Ανοίξατε το δρόμο με νέες λωρίδες; (1+1 βοηθητική σε κάθε ρεύμα έχει η Κορίνθου-Πατρών - δηλαδή αν τηρούσαμε τους νόμους θα είχαμε μόνο μία για να κινηθούμε!!). Διορθώσατε τις κλίσεις στις ανάποδες στροφές; Ελέγξατε; Στείλατε αυτόφωρο τους οδηγούς της συμφοράς; (Μόνο κλήσεις ξέρετε να μοιράζετε, κρυμμένοι σε πινακίδες με γελοία όρια ταχύτητας για εθνική (50 ΚΜ!!)
...............................................................................
Η ιστορία με την ομάδα της Άρσης Βαρών κατέδειξε για μια ακόμα φορά την υποκρισία και τον στρουθοκαμηλισμό του νεοέλληνα (δεν γνωρίζω, δεν είδα, δεν άκουσα - αλλά φυσικά και γνωρίζω και είδα και άκουσα!), το εύκολο σπορ του ρουφιανιλικίου (όταν σφίξουν τα πράγματα και πρέπει να αρχίσουμε το passing game των ευθυνών)
Ανέδειξε επίσης τη ξεφτίλα της Πολιτείας που επιδότησε και επιδοτεί νέους "εθνικούς" ήρωες και "εθνικούς" θριάμβους, αδιαφορώντας για το πώς θα επιτευχθούν αυτοί, με τι μέσα, τι συνθήκες, τι υποχωρήσεις!

Δεν γουστάρω τέτοιους ήρωες, δεν τους έχω ανάγκη γιατί ως Έλληνας (ο έχων δηλαδή ελληνική παιδεία - και όχι απαραίτητα "καθαρά" γονίδια) , έχω κατακτήσει τον πλανήτη με το μυαλό, τη σκέψη, τις ιδέες, την εφευρετικότητα και όχι με τη μυική δύναμη.
Καμμιά δικαιολογία για τους όποιους "φαρμακωμένους":
Ακόμα κι ένας πιτσιρικάς μπορεί να πει όχι και να μην καταπιεί ένα άγνωστης προέλευσης ματζούνι - εκτός αν είναι συνειδητός συμμέτοχος στη λαδιά ή απλώς βλάκας.

EΠI TOY ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ: Πιθανότητα λανθασμένης αποστολής φαρμάκων από την παρασκευάστρια εταιρεία αναφέρουν οι τελευταίες ειδήσεις... ακόμα κι αν είναι αλήθεια (μακάρι!) δεν αναιρεί σε τίποτα τα παραπάνω... περιμένετε τώρα τις σχετικές κωλοτούμπες!
.................................................................................
Οι πασχαλιές ανθίσανε, το λεπτό άρωμα τους ταξιδεύει με το ανοιξιάτικο αεράκι στη γειτονιά μου. Η κόρη μου, (με τη συγκατάθεση και την προτροπή μου) τις τρυγά σιγά-σιγά και προσφέρει μπουκετάκια στη μαμά της, στην επιστροφή από την καθημερινή απογευματινή βόλτα με το καροτσάκι του μικρού της αδελφού. Στολίζει το ποδήλατο της και τρέχει πρώτη - πάντα - να δώσει το δώρο της και να εισπράξει ένα φιλάκι. Η ζωή είναι όμορφη στα μικρά καθημερινά πράγματα.... easy leaving.....
.....................................................................................
"MAΡΙΑ ΝΤΟΛΟΡΕΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ" του Δημήτρη Μαραγκόπουλου, από το '90, στο ιντερνετικό πικάπ της Κιβωτού σήμερα!

Γοητευτικός και ιδιαίτερος δίσκος, παραγωγής Σείριου, ενός συνθέτη που γνωρίσαμε με την παρέα της Λιλιπούπολης. Ερμηνεύουν οι Σαβίνα Γιαννάτου και Γιάννης Παλαμίδας. Οι στίχοι είναι κυρίως του ηθοποιού Χρήστου Βαλαβανίδη αλλά και της Σαβίνας, του Παλαμίδα κι ενός άγνωστου σε μένα στιχουργού του: Όμικρον Ωμέγα. Η τελευταία μελωδία του δίσκου έχει στίχους του Οδυσσέα Ελύτη.
Ένα ηχητικό δείγμα θα ακούσετε εδώ - είναι το τραγούδι-ύμνος στο πιό αδικημένο ζώδιο: τον Σκορπιό (είμαστε καλά παιδιά, απλώς έχουμε μερικά ανεξέλεγκτα πάθη...)

Όλος ο δίσκος είναι εδώ σε δύο μέρη:
Πρώτο και Δεύτερο.
......................................................................................
Καλή εβδομάδα να έχουμε!!

(ΥΓ: Το Toxic Babies δεν το βρήκα ακόμα φίλε μου... ψάχνω... συγγνώμη!)

12 σχόλια:

κωστας αδαμοπουλος είπε...

Θανάση γεια χαρά και πάλι μετά από αρκετό καιρό.

Για μια μικρή διόρθωση, οι στίχοι είναι της αδερφής της Σαββίνας, της (και λογοτέχνιδας) Σοφίας Γιαννάτου.

Επίσης έχεις και κάτι λαθάκια στο κείμενο της Παπαγιαννοπούλου παρακάτω αλλά αυτά άλλη ώρα.

Να είσαι καλά κι εσύ κι όσοι/ες αγαπάς και να μας χαρίζεις ωραίες μουσικές που αλλιώς θα είχαν εκλείψει.

reader είπε...

Θανάση ευχαριστούμε για άλλη μια φορά για όλους αυτούς τους σπάνιους δίσκους που μας προσφέρεις!
Το Πανεπιστήμιο με τον Μεζίνη που ζήτησε κάποιος, το ανέβασα και έβαλα το λινκ στην προηγούμενη ανάρτηση.

Γιώργος Χρηστινίδης είπε...

Πες τα Χρυσόστομε! Ναι σε όλα.
Ευχαριστώ για την ανοιξιάτικη βροχούλα.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ φίλε για το "Πανεπιστήμιο". Το έψαχνα πολύ καιρό.

Μιχάλης Σ.

ΘΚ είπε...

Κώστα καλημέρα!
σε ευχαριστώ... μ' αρέσει να με διορθώνουν! (έχεις δίκιο, αλλά ακομά και αυτή η αγαπημένη ενασχόληση γίνεται υπό καθεστώς πίεσης και συχνά πυκνά βιαστικά.
Μαργαρίτα ευχαριστώ για την άμεση βοήθεια να εξυπηρετήσουμε τον φίλο μας Μιχάλη Σ.
Μιχάλη στείλε ένα προσωπικό σου email κατά προτίμηση στο mkivotos@gmail.com για να σου στείλω κάποια από Νικολαίδη που έχω.
Του Λάκη με τα ψηλά ρεβέρ τα παλιά έρχονται σύντομα και πλήρη! (αμάν πιά! με τις αηδίες-συλλογές στο πόδι τύπου "Τα μεγάλα τραγούδια")

Paradise City είπε...

Φίλε μου εξαιρετική δουλειά! Βρήκα δίσκους που ποτέ δεν περίμενα να βρω! Σε έμαθα από το μπλογκ της Μαργαρίτας, της κοπέλας που γράφει τους υπέροχους στίχους. Έχω κάνει αναρτήσεις και για τους δυο σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όσα προσφέρεις!

ΘΚ είπε...

γεια σου γώργο ανοιξιάτικε!
και για όσους-όσες θέλουν ας περάσπυν κι από εδώ... http://katedafizome8a.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα.Ξετρελάθηκα με το "μαρία Ντολόρες παρελθόν!!όμως αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα και δενξέρω αν είναι φυσιολογικό.
Δεν μπορώ να μεταφέρω τα αρχεία σε cd για να τα ακουω και στο αυτοκίνητο.Δεν το εχω ξαναπαθει με αλλα αρχεία που το εχω κατεβάσει απο σενα...δεν ξερω τι νακανω.οπως και να'χει μπορω να τα ακουω στο Η/Υ τουλάχιστον και να απολαμβάνω τη φωνή του παλαμιδα.(και της γιαννατου)Αν ομως μπορεις να βρεις καποια λύση,θα χαιρόμουν πολύ..Να'σαι καλα
Υ.Γ=ελπιζω να ξεκουράστηκες στις διακοπές.
Ευχαριστω
Αρτεμις

ΘΚ είπε...

περίεργο πράγματι... δοκίμασες να τα μετατρέψεις πρώτα σε wav με κάποιο πρόγραμμα (όχι με την αυτόματη μετατροπή που κάνει ο Νέρωνας) μπας και έτσι γραφτούν??

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ δεν ξέρω πολλά για προγράμματα κ υπολογιστές.Μόνο τα πολύ βασικά.Ευχαριστώ πάντως!!Και μία ακομα ερώτηση(είχα στείλει κάποια στιγμή ένα μήνυμα αλλα δεν ξέρω αν ήρθε σ'εσενα_τόσο άσχετη)
μήπως εχεις το λιώσιμο των πάγων ή την ηχώ και τα λάθη της της Πλάτωνος?Δεν τα βρίσκω πουθενά..Και τελικά βρήκες τα φωτορομάντζα του 86?
ΜΜΜμμμ οι ερωτήσεις ήταν παραπάνω... :-)

Ανώνυμος είπε...

το πάνω μήνυμα είναι δικό μου-ξεχασα να υπογράψω
Άρτεμις

ΘΚ είπε...

Γεια σου Άρτεμις! (ή μήπως Αρτέμιδα??). Τα έχω τα δισκάκια και σύντομα κάποιος φίλος θα μου στείλει τα Σινερομάντζα. Επειδή κατανοώ τις δυσκολίες να μετατρέψεις το υλικό, μπορώ αν θέλεις να στο στείλω σε cd! Στείλε τη διεύθυνση που θέλεις να πάνε, αλλά στο άλλο μου email - για να μην είναι έκθετη στο διαδίκτυο... (mkivotos@gmail.com)και θα τα έχεις άμεσα!