25 Φεβρουαρίου 2008

ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ...


Έχω αρχίσει να αγχώνομαι...
Εδώ και κάτι μέρες σέρνεται μια παραφιλολογία και ένα υπόγειο νέο ότι επίκειται 7άρης σεισμός. Στην αρχή δεν έδωσα σημασία.. Είναι βέβαια γεγονός ότι διάγουμε μέρες κουνήματος από Κέρκυρα και Αττική μέχρι Νότια Πελοπόννησο.
Είναι επίσης γεγονός ότι ως χώρα είμαστε άκρως σεισμογενής. Όπως επίσης ότι τρωγόμαστε μεταξύ μας για το παραμικρό, ειδικά όταν πρόκειται για επίτευγμα του άλλου ή για φράγκα.
Κατά σύμπτωση (!) στη σεισμολογία "παίζουν" και τα δυό.
Ταυτόχρονα το κράτος και τα media αδυνατούν να διαχειριστούν κρίσεις.
Αποτέλεσμα: Εδώ και μια βδομάδα κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα φήμες για έκτακτα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται, για κινήσεις σωστικών συνεργείων του εξωτερικού προς Ελλάδα, για διανομή σκηνών σε δήμους, για εμπιστευτικά τηλέφωνα του τύπου: "Μην στείλεις τα παιδιά σχολείο μέχρι την Τετάρτη (και πού να τα πάει - στο δρόμο να τα έχει;) κλπ κλπ.
Τα κανάλια παίζουν το θέμα πονηρά: Ναι μεν δεν κάνουν ανακοινώσεις και προβλέψεις, αλλά όλο και γυροφέρνουν τέτοια θέματα - κάνουν και υψηλές τηλεθεάσεις άλλωστε. Πρόσφατο παραδείγμα η κρατική τηλεόραση το Σ/Κ που μιλούσε για μελλοντικά 7άρια με θύματα, αλλά και αρκετά ιδιωτικά.
ΟΚ να πάρω τοις μετρητοίς τις προειδοποιήσεις, αλλά ας μου απαντήσει κάποιος:
Τελικά προβλέπονται οι σεισμοί κι αν ναι με τι σύστημα;
Πόσο καιρό πρέπει να είμαι στη "πρίζα" και όλο αυτό το διάστημα τι να κάνω και πού να πάω;
Δεν μοιάζει λογικό όταν υπάρχει έξαρση σεισμικότητας, το όποιο κράτος να τσεκάρει την ετοιμότητά του; (όπως θα έπρεπε να κάνει και στις αρχές του καλοκαιριού με τις φωτιές;)
Τέλος πάντων συστήνω ψυχραιμία και πάω παρακάτω...
(βέβαια έτσι μπορεί να είπε και ο κάτοικος της Ατλαντίδος λίγες μέρες πριν βουλιάξει στον Ατλαντικό..)

Τους 3 MUSTAPHAS 3 σας τους παρουσίασα πρόσφατα. Έφτιαξα και το maxi single που έκανε θραύση τον καιρό των ελληνάδικων όπου υπάρχει και το "Άναψε το τσιγάρο" σε μια κιτς - αλλά διασκεδαστικότατη διασκευή.

Απολαύστε το!
Επαναφορτώθηκε στις 3/10/09

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη η φημολογία τόσο από τα ΜΜΕ όσο και από τους διάφορους 'καλοθελητές' ('μη στείλεις τα παιδιά σχολείο'). Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να δημιουργήσουν πανικό και υστερικές συμπεριφορές. Οι παλαιότεροι από εμάς θα θυμούντε τις φήμες του 87 πως θα γίνει πόλεμος με την Τουρκία, και όλοι έτρεξαν σαν τρελοί στα σούπερ μάρκετ να αγοράσουν προμήθειες (οι θύμησες της κατοχής βλέπεις).

Δύο μουσικές αναζητήσεις τώρα. Μιλάμε για σούπερ σπάνιο υλικό.
Νο1: Αριάδνη Mackinnon Andrew - Naughty dreams (1981). Μάλλον πρόκειται για album χωρίς να είμαι σίγουρος. Την Αριάδνη την ξέρω μέσα από τους δύο πρώτους δίσκους του Λογαρίδη, όπου έκανε φοβερή δουλειά στα πιάνα και συνθεσαϊζερ. Υποθέτω πως το αλμπουμ της θα είναι κυρίως ορχηστρικό με συμμετοχή του Λογαρίδη σε μερικά κομμάτια.
Νο2: Κώστα Γανωσέλης - Χρονοναύτης (1983). Άλλος ένας φοβερός πληκτράς και συνθέτης, αυτή τη φορά γνωστός από τα πρώτα αλμπουμ του Παπακωνσταντίνου. Από το δίσκο (που πάλι υποθέτω πως είναι κυρίως ορχηστρικός) ξέρω μόνο το ομώνυμο κομμάτι που ερμηνεύει ο Παπακωνσταντίνου (στη συλλογή, Στην οθόνη της ψυχής μου).

θανάση, αν ξέρεις οποιαδήποτε πληροφορία για τα άλμπουμ αυτά κάνε ένα ποστ. Θα είμαι ευγνώμων.

tsiailisworld είπε...

shak-shak-shake it mi amor
shake it my land, shake it na xypnisoume ligaki,
giati
o-la ei-nai jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzz

Κώστας είπε...

Φίλε Θανάση. Οι σεισμοί ΔΕΝ προβλέπονται.
Οι Αρχαίοι έλεγαν "Όπου έσεισε θα σείσει".
Αυτή είναι και η αρχή των πιθανοτήτων για την σεισμική εκτίμηση (και όχι πρόγνωση).
Βλέπεις κάθε πόσα χρόνια κάνει 6άρη π.χ. στην Καλαμάτα και άν αργήσει πολύ λές πώς έχω αυξημένες πιθανότητες στο επόμενο διάστημα για σεισμό στην περιοχή. Τόσο απλά η πιό πολύπλοκα ανάλογα τα μαθηματικά που χρησιμοποιείς. Τα υπόλοιπα είναι αρλούμπες και γίνονται για τα κονδύλια.
Η μόνη ιστορικά πρόγνωση που έχει γίνει παγκόσμια (και δεν έχει ξαναγίνει πουθενά αλλού) είναι στην Κίνα το 1975. Αυτά. Η μόνη λύση είναι στην σωστή κατασκευή κτηρίων.

Ανώνυμος είπε...

Θανάση καλημέρα

Mήπως θα πρέπει να το γυρίσεις μόνιμα στο zshare για να μην έχουμε το άγχος να περιμένουμε 1 και 2 ώρες μέχρι το επόμενο κατέβασμα;

Tις καλύτερες ευχές μου
Bασίλης

ΘΚ είπε...

Βασίλη έχεις δίκιο για το rapidshare και για την υπομονή που πρέπει να έχεις ως απλός χρήστης. Ο μόνος λόγος που τα βάζω εκεί είναι γιατί όντας premium μέλος, μου τα κρατάνε επ' αόριστον και έτσι μπορεί οποτεδήποτε να τα πάρει κάποιος.
Ένα κολπάκι που κάνω για το rapidshare είναι το εξής: Μοιράζομαι το κόστος της μηνιαίας συνδρομής με 1-2 φίλους. Έτσι αντί να πληρώνω περίπου 7 ευρώ το μήνα, δίνω 2-3 και μπορούμε με τον ίδιο κωδικό να κατεβάζουμε όλοι απεριόριστα. Αν βρεις κάποιον να μοιράζεσαι τη συνδρομή θα ηρεμήσεις για πάντα!
Φιλικά
θανάσης

Ανώνυμος είπε...

link is dead