4 Ιανουαρίου 2008

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! (Όπως την εννοεί καθένας)


σεξίστικο μεν...χάρμα οφθαλμών δε...

Καλή χρονιά φιλαράκια!
Πρώτες μέρες του 2008 και οι προσδοκίες μοιάζουν με ξαναζεσταμένο φαγητό, ή αστείο που λέγεται και έχεις την υποχρέωση από ευγένεια να προσποιηθείς ότι γελάς.
Μέρες καλύτερες θαρθούν.. ΟΚ! Νιόνιο αλλά πότε;
(εσύ την πάτησες με τον υδραυλικό-πρωθυπουργό)
Και εμείς θα ζούμε να τις απολαύσουμε; Και μέχρι τότε τι θα σταματήσει τις συμφορές που έρχονται; Αν ελπίζω και προσδοκώ σε κάτι, είναι σε μια νέα επανάσταση, για τη ζωή και την αξιοπρέπεια, την τέχνη και την αρμονία (...μόνο που δεν ξέρω ποιοι θα την σηκώσουν και πόσες γενιές μετά)

Δεν είμαι και πολύ στα καλά μου..
Πάντα έτσι μου συμβαίνει κατά τη διάρκεια αλλά και λίγο μετά από τις γιορτές. Με τριγυρίζει και μια ίωση - αυτή που σου δημιουργεί απέχθεια για το φαγητό και διαρκή αναγούλα, το δε (ξερό) κεφάλι μου, είναι βαρύ κι ασήκωτο λες και κάπνισε βαριά τσιγάρα και ήπιε μπόμπες ποτά.
Ξαναγύρισα στο γραφείο - το Βερολίνο μοιάζει ήδη μια μακρινή ωραία ανάμνηση με χιλιόμετρα ποδαρόδρομο και κρύο που "ξυρίζει". Τα λαμπιόνια σιγά-σιγά θα μαζευτούν, τα δεντράκια θα στουμπώσουν τους κάδους των σκουπιδιών, θα αρχίσει η γκρίνια πως τα λεφτά τελειώσανε από τις 10 του Γενάρη και θα ξαναγυρίσουμε σε συνήθεις ρυθμούς.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που με θυμήθηκαν και έστειλαν τις ευχές τους. Τις ανταποδίδω μέσα από την καρδιά μου και ζητώ συγγνώμη που δεν ανέβασα και τις δικές μου στα blogs που συχνά επισκέπτομαι. Η μάνα μου πάντα με συμβούλευε να μην γίνομαι αντικοινωνικός, αλλά τελικά δεν κατάφερε και πολλά..

Για τον καινούργιο χρόνο εύχομαι τούτο το blog να πάψει να έχει λόγο ύπαρξης και να δούμε επιτέλους μια σοβαρή προσπάθεια να αρχειοθετηθεί και σωθεί το σύνολο του ελληνικού τραγουδιού από κάποιον φορέα μη κερδοσκοπικό, με ανθρώπους ταγμένους στο σκοπό αυτό.
Μέχρι τότε οι ερασιτέχνες εραστές του βινυλίου και των ξεχασμένων ήχων, θα φτιάχνουμε χειροποίητα mp3 από τα βινύλια μας και θα τα χαρίζουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Σχετικό-άσχετο: ακόμα ψάχνω (θα 'ναι δύο μήνες) και δεν κατάφερα, να βρω ένα βουρτσάκι για καθαρισμό δίσκων βινυλίου...

Ανεβάζω δύο βινύλια σήμερα: Το ένα μου το έστειλε το καλοκαίρι, ο φίλος μου ο Κυριάκος από τη Γερμανία (ευχαριστώ!) δεν αξιώθηκα τότε, το θυμήθηκα σήμερα:
Ο ΘΙΑΣΟΣ (75)

Μουσική του Λουκιανού Κηλαηδόνη για την κλασσική ταινία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Δυσεύρετο και αξιόλογο σάουντρακ, κυκλοφόρησε το 1992 αν και η ηχογράφηση είναι εφτά χρόνια παλαιότερη.
Εδώ είναι!
Το δεύτερο βινύλιο είναι από την "ελαφρά" περίοδο του Γιάννη Κούτρα: ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ (91)

Λίγο μετά τον "Σταυρό του Νότου" συνεργάστηκε με Χατζηνάσιο και Πλέσσα,"έμπλεξε" στην παρέα των Ζουγανέλη, Μπουλά, Γιοκαρίνη (Τσικαμπούμ) και έκανε μερικές μέτριες δουλειές που του στοίχησαν την εξέλιξη και καταξίωση στον χώρο του έντεχνου. Επανήλθε πρόσφατα στη δισκογραφία μετά από μακρά αποχή και ελπίζω να μείνει κοντά μας με ωραία τραγούδια.
Στο ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΡΟΧΗ, τα περισσότερα τραγούδια υπογράφονται από τον Νέστορα Ταίηλορ. Συμμετέχει η Σοφία Βόσσου. Πιθανόν να θυμάστε τα: "Που πήγαν", "Καλοκαίρι μεθυσμένο" και "Θα μείνω εδώ".
Καλή ακρόαση!
Αρχείο μέρος Α
και μέρος Β

ΥΓ: Ας μας "φωτίσει" κάποιος τζάμπα... γαμώ τα πετροδόλλαρα τους!

11 σχόλια:

spirosvii είπε...

καλή χρονιά ΘΑΝΑΣΗηηηη!!

ΘΚ είπε...

που' σαι ρε Σπύρο φαντάρε?
Πήζεις ή περνάς λούφα και παραλλαγή?
Καλή χρονιά και γρήγορα σπίτι ωρέ!
ΥΓ. Καλά που έδωσες σημείο ζωής γιατί πίστευα ότι τα ΜΑΤΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ είχαν "παγώσει" μέχρι νεωτέρας.

FoFonka είπε...

Καλή χρονιά σε όλους.. Θανάση σου έχω στείλει email

Μουσικά Προάστια είπε...

Θανάση, καλή χρονιά σε σένα και στη Μουσική Κιβωτό. Καλά, που βρήκες τον "Θίασο"; Πολύ σπάνιο soundtrack για μια κορυφαία ταινία! Τσέκαρε το όμως γιατί νομίζω ότι το λινκ βγάζει στον Κούτρα, μπορεί να κάνω και λάθος. Γεια και χαρά.
Ηρ.

spirosvii είπε...

αυτό σημαίνει ότι δεν μας πολυεπισκέπτεσαι. Η αλήθεια είναι ότι έχω αραιώσει λόγω της θητείας αλλά επικοινωνώ όσο μπορώ! με εσάς και με το μπλογκ!!

Να σαι καλά φίλε μου

an205 είπε...

καλή χρονιά συναγωνιστή, συνοδοιπόρε!!!

ΘΚ είπε...

το link στον ΘΙΑΣΟ διορθώθηκε!
Βλέπετε ανέβασα ταυτόχρονα και τον Κούτρα και μπλέξανε τα link (μπούτια) μου!!
Έχω και μια ψιλό-Αλζχάιμερ....

Naum Cohen είπε...

Καλή χρονιά και καλή συνέχεια!
Εντελώς άτακτος επισκέπτης...
Λοιπόν, που είναι το σεξιστικό;
Ποιό είναι το ομορφότερο πράγμα στον κόσμο, ρε Θανάση;

κωστας αδαμοπουλος είπε...

Καλή χρονιά θανάση, να χαίρεσαι όσους αγαπάς και σ' αγαπούν.

Να 'χεις πάντα υγεία, να μας χαρίζεις όμορφες μουσικές, ό,τι επιθυμίες έχεις να πραγματοποιηθούν και τα καλύτερα να είναι πάντα μπροστά σου.

tsiailisworld είπε...

καλή χρονιά, παρόλο που λυπάμαι για το κακόγουστο καλωσόρισμα του νέου έτους. Αφού το αναγνωρίσατε ότι είναι σεξιστικό, γιατί το δημοσιεύσατε? (Με το που γνωρίζετε και μόνο την ορολογία, πάει να πει πως έχετε μια κάποια ευαισθησία στο θέμα της σεξουαλικής υπονόμευσης της γυναικός και του υποβιβασμού της σε στυγνό ερωτικό εικονικό φετίχ για την πρόκληση στύσης στο αντρικό φύλο.) Τα μπλογκς είναι παγκόσμιας εμβελείας και έχουν την ισχύ του γραπτού Τύπου. Αν αγαπάτε τη μουσική να αγαπάτε και τη γυναίκα.

Ανώνυμος είπε...

καλή χρονιά!!!