16 Ιανουαρίου 2008

ANTI ΣΧΟΛΙΟΥ....



















Νομίζω ότι το παραπάνω απόκομμα από δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδος, ταιριάζει γάντι στα δρώμενα των τελευταίων ημερών.
Με δεδομένο ότι τόσο ο Μαραθώνιος όσο και ο υπέρμετρος αυνανισμός είναι ελληνικές ιδέες και επιτεύξεις, θεωρώ ότι ο πρωταθλητής χειμώνα για φέτος στην Ελλάδα στο εν λόγω σπορ έχει αναδειχθεί ήδη! (Να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα δεν διοργανώνουμε απλές ημερίδες, αλλά κανονικό πρωτάθλημα με αγωνιστικές και μαζική συμμετοχή -KAI εδώ είμαστε χρόνια μπροστά από τους φουκαράδες ευρω-εταίρους μας!)

Το ΘΕΜΑ βέβαια είναι ότι τη δόξα του #1 αυνανιστή πολλοί εζήλεψαν...
-κάτι συνέταιροι πολλάκις πρωταθλητές του σπορ , αλλά αρκετά γάτοι ώστε να λακίσουν έγκαιρα,
- κάτι κυβερνητικοί που χειρίστηκαν "άριστα" την ιστορία με τον περιβόητη amateur-τσόντα,
- κάτι "καθαροί" που λαλούν κάθε βράδυ στα παραθύρια...

Σημειολογικά αν το δούμε δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η κυβερνητική έκφραση του Πολιτισμού έχει να κάνει με ..πήδημα, αφού τον πολιτισμό μας τον έχουν πηδήξει γενιές και γενιές πολιτικών (ως και ο Κωστάκης του τον...ακούμπησε λίγο ως Υπουργός!)
Έχει πέσει τόσο "πήδημα"... που πλάκωσαν μέχρι και οι ..γύφτοι ...που λέει ο λαός!

Δύο ακόμα σχόλια για την διττή σημασία εκφράσεων στην νεοελληνική:
α. όταν λέμε "..την γάμησες" κυριολεκτικά εννοούμε ότι συνουσιάστηκες με κάποια. Στην περίπτωση μας.. "..την γάμησες" σημαίνει την πάτησες μεγάλε και άντε καθάρισε τώρα!

β. Μαλακία με μαλακία διαφέρουν... Άλλο ο αυνανισμός, σπορ που ενώνει εφήβους, φαντάρους (η.. αγχωμένη), νέους και μεσήλικες και άλλο το: "έκανα μαλακία" που επίσης κολλάει στα πεπραγμένα της πολύκροτης υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Το ένα σου προσφέρει μια σύντομη προσωρινή ευχαρίστηση και εκτόνωση, το άλλο θα το κουβαλάς για μια ζωή!
Εδώ ταιριάζουν οι στίχοι του μέγα του Ρασούλη: "άλλο ο ανοιχτομάτης κι άλλο ο αβγουλομάτης! καθώς επίσης και το ρητό: "Αν ήταν το πουλί βιολί, θα το παίζανε πολλοί!"

.............................................................
Μουσικώς σας πάω πάλι στα 80's. Τότε o,τιδήποτε έβγαινε και είχε ετικέτα (ενίοτε ψευδεπίγραφη) greek rock, το τσίμπαγα! Για τον Γιώργο Βανάκο έχω ξαναγράψει, έχω ανεβάσει και τα σινγκλς του. Το 82 έβγαλε ένα μεγάλο δίσκο (BRAINS ESCAPING) ως συγκρότημα, με την ονομασία PROFILES:

Το εν λόγω βινύλιο θα βρείτε σήμερα στην Μ. Κιβωτό. Δεν διεκδικεί (κατά την ταπεινή μου γνώμη), δάφνες ποιότητας, αποτελεί όμως και αυτό ένα μικρό κομμάτι από το μεγάλο παζλ του ελληνικού ροκ εκείνης της δεκαετίας. Στο πρόσκαιρο αυτό συγκρότημα συμμετείχε ο Αντώνης Λόξας (ντραμς) και ο Νίκος Γκίνης (των "Σύνδρομο") στο μπάσο.
Εδώ είναι!

3 σχόλια:

Kallitexnes είπε...

Καλή χρονιά από τους καλλιτέχνες!!!

-Γιώργος

costakisp είπε...

Μπράβο Θανάση και χρόνια πολλά
για το τυπικό της υπόθεσης..
Ο Βανάκος πρέπει να έχει άλλο
ένα ή άλλα δυο LP..
Δυστυχώς αυτό είναι το μόνο
που έχω βρει κι εγώ..

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι απο Θεσσαλονικη και ειχα αγοορασει το δισκο το 82 αν θυμαμαι καλα απο το remember..Τις τελευταιες μερες τον ξεθαψα και τον ακουω συνεχεια.Ηταν πολυ πρωτοπορος για την εποχη του!Νικος