3 Δεκεμβρίου 2007

Η μουσική μεγαλώνει τα ψάρια...



Όπως καταλαβαίνετε έχει πέσει δουλειά..
Κλείνει το έτος, στόχους κυνηγάμε, εκκρεμότητες κλείνουμε, πορτοφόλια ανοίγουμε, χρήμα γεμίζουμε, χρήμα ξοδεύουμε με ταχύτητες αστραπιαίες, γιορτές έρχονται και υποχρεώσεις μαζί, δώρα, στολίδια, λαμπιόνια, βιτρίνες γεμάτες "αχτύπητες" προσφορές, εορτοδάνεια και άλλα θλιβερά παρελκόμενα για λίγες μέρες "λαμπερές" ώσπου να περάσουν κι αυτές, να μπει ο νέος χρόνος και φτου κι απ' την αρχή.
Ο κύκλος της ζωής συνεχίζεται, ατέρμονα, γυρνά σαν τη ρόδα σε ένα κατηφορικό δρόμο, σκοντάφτει στα χαλίκια, ταρακουνιέται μα συνεχίζει, μέχρι να σωριαστεί σε ένα μοιραίο χαντάκι.

Όταν λοιπόν "πήζεις" που καιρός για blog.. Οι πιτσιρικάδες στην αργκό τους λένε: "αυτός μπλογκάρει" και εννοούν "λουφάρει" (κάτι ξέρουν!).
Ομολογώ: αναγνώστρια και αναγνώστη μου, να ξέρεις ότι αυτές οι αράδες πράγματι γράφονται με το ένα μάτι στο πληκτρολόγιο και το άλλο στη πόρτα, "μετά φόβου Θεού και πίστεως" συνήθως μεσημεράκι που καλμάρουν τα τηλέφωνα και τα πολλά meeting. Από έναν ασυνείδητο λουφαδόρο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες/όσους από εσάς σπαταλάτε πολύτιμα λεπτά από τον (ανύπαρκτο) ελεύθερο χρόνο σας για να με διαβάσετε.

Διάβασα σε πρωτοσέλιδο ότι σύμφωνα με μελέτη η μουσική μεγαλώνει.. τα ψάρια. Αν εξαιρέσω την έκπληξη μου και την απορία για τους εγκεφάλους που στήνουν και χρηματοδοτούν τέτοιες μελέτες, οφείλω να παραδεχθώ πως το εύρημα συνάδει με την πεποίθηση μου πως η καλή μουσική είναι το τέλειο φάρμακο:
Μεγαλώνει γερά παιδιά (σαν το γάλα Βλάχας περίπου), ξεκουράζει, εμπνέει, δυναμώνει, εμψυχώνει, θεραπεύει.
Από γαυράκι έγινα κοτζάμ γεροντόγαυρος ακούγοντας μουσική με τις ώρες και διατηρώ baby face, ηθικόν ακμαιότατο και αντοχές!
Αν έλειπαν οι γκρίζοι κρόταφοι μέχρι φαντάρο θα με πέρνανε!
Βέβαια στην Ελλάδα οι άνθρωποι ακούν πλέον μόνο "ψάρια" να τραγουδούν (αρκεί να είναι κορμάρες). Αν τα ψάρια άκουγαν ανθρώπινη μουσική τι λέτε να άκουγαν;
Φαντάζομαι πως οι καρχαρίες θα άκουγαν μέταλο (death κατά προτίμηση), τα δελφίνια disco των 80s και οι κουτσομούρες με τα μπαρμπούνια... βαριά λαϊκά! Οι μουρμούρες θα ακούνε ...ραπ, οι ρέγγες ... ρέγκε και οι γόπες... χασικλίδικα. Τα χταπόδια θα γουστάρουν κρουστά, οι φάλαινες... Barry White και οι σκορπίνες.. Scorpions! Tα στρείδια και τα λοιπά οστρακοειδή θα άκουγαν έντεχνο, ενώ σκυλάδικα θα επέλεγαν τα σκυλόψαρα!


Εμείς εδώ σήμερα ακούμε τραγούδια του Σπύρου Χατζηνικολάου με τον Γιώργο Δημητριάδη (σε πρώτη δισκογραφική παρουσία - πριν τους Μικρούς Ήρωες) στο ωραίο δισκάκι που έρχεται από το 1987: ΦΥΣΑ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΣΟΥ.

Η παραγωγή ήταν του Βαγγέλη Γερμανού και εδώ υπάρχει η "Φωφώ" ένα τραγουδάκι που έψαχνα μανιωδώς μέχρι να στείλει το βινύλιο ο Άρης από τη Σαλονίκη. Συμμετέχουν ο Γιώργος Κούκιος σε 2 τραγούδια και η Φένια Παπαδόδημα στα φωνητικά. Ο Χατζηνικολάου εντόπισα ότι είχε συμμετοχή με 2 συνθέσεις στο δίσκο του Δουρδουμπάκη "Το σχεδόν και το ίσως" του '98.
ΕΔΩ!! το.. καλάμι!

9 σχόλια:

an205 είπε...

ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ, ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΑΥΡΙΟ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΜΕ ΤΟ E-MAIL ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ "ΑΚΕΣΤΟΡΕΣ" ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΣΑ ΕΔΩ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΝΩ
http://www.evilshare.com/4f26018c-f30c-102a-a517-00a0c993e9d6

Balidor είπε...

Τοτε είμαι ένας καρχαρίας, με οχτώ πτερύγια, κόκκινος, παχύς και τεράστιος που φέρνω σε τσιπούρα και εχω την χάρη ενός δελφινιού :)


Ευχαριστούμε για όλα !

Ανώνυμος είπε...

http://rapidshare.com/files/74078606/01-prin_ligo_to_grapsame_me_ena_filo_mou.mp3

an205 είπε...

Κάτι ΚΟΪ που έχω εγά τρελαίνονται για έθνικ και λάουντς ενώ τα χρυσόψαρα για το σάουντρακ της ταινίας "GOLDFINGER".....

ΘΚ είπε...

an205 ok το πήρα και σε ευχαριστώ πολύ! Έχεις δίκιο για τα χρυσόψαρα! (παρεμπιπτόντως ξέχασα τα κοκκινόψαρα που φυσικά ακούν Simply Red)
Φίλε Balidor συμπατριώτη Περιστεριώτη είδες τι κάνουν τα μεταλλαγμένα που τρώμε! (να είσαι καλά! θα βάλω τη κόρη μου να ζωγραφίσει το "ον" που περιγράφεις)
Pepe: καλόοοοο...

Γεωργία είπε...

Πω πω.. δεν μπορείς να φανταστείς πόσο καιρό το έψαχνα αυτό..!

Σ'ευχαριστώ πολύυυ :D

Νομίζω είπε...

Αν είσαι γόπα ανοιχτής θαλάσσας οκ αν είσαι γόπα από ιχθυοκαλλιέργειες όμως; Δεν εννοώ να έχεις πτυχίο ΤΕΙ.

Καλές γιορτές!

FoFonka είπε...

Πολύ ωραίο το μέρος σου.. Ευχαριστώ για το δίσκο

an205 είπε...

πέρνα μια βόλτα...
έχει κέρασμα...
(δεν με λένε Σάββα)...