23 Νοεμβρίου 2007

TAKE IT OR LEAVE IT...


γάτα ο dj!

Λίγο πριν κουνήσω το μαντήλι στο "αγαπημένο" μου γραφείο, ανεβάζω ένα δίσκο που ζήτησε φίλος της Κιβωτού. Οι νεανικές "τρέλες" του γνωστού και μη εξαιρετέου Νίκου Καρβέλα, είχαν και ροκ'ν'ρολ αναζητήσεις. Το 1980 έφτιαξε ένα στούντιο συγκρότημα (δεν άκουσα ποτέ να έκαναν κάποιο live) τους ΤΑΧΙ, με τους οποίους ηχογράφησε ένα και μοναδικό δίσκο το ΤΑΚΕ ΙΤ OR LEAVE IT. Πάρτε το λοιπόν και εσείς... ή άστε το!

Εκτός από τον Καρβέλα (στίχοι, μουσική, πλήκτρα) στο γκρουπ συμμετείχαν οι: Γιάννης Σαρόγλου (τραγούδι, μπάσο, κιθάρα), ο Νίκος Πολίτης (κιθάρα, φυσαρμόνικα) και ο Richard Whitman (κρουστά). Η παραγωγή άνηκε στον Αχιλλέα Θεοφίλου.
Ο ήχος δεν έχει σαφείς προσανατολισμούς, αφού πιάνει από αμερικάνικο ροκ της εποχής (Τοto), μέχρι ρέγκε, λίγο από Queen κλπ, κλπ.
Αν κάποιος ακροατής παραβλέψει τα ...αμαρτήματα του συνθέτη, και τα "δάνεια" που έκανε (και αυτός) από τα ξένα πρότυπα, θα ακούσει τραγούδια που έχουν αρχή-μέση-τέλος και ψήγματα ενός ταλέντου που η φύση έδωσε σε λάθος άνθρωπο.
Εδώ το αρχείο!

ΥΓ: Αυτή η φάρα των ΚαρβελοΦοίβων κανονικά δεν θα έπρεπε να λέγονται πλην-θέτες;;
ΥΓ: Ο Καρβέλας αργότερα μετoνομάστηκε (!) για ένα δίσκο σε Nick Carr.. (μπας κι έχει κανείς το υλικό αυτό;) και τελευταία σε Νick Vas (Vas o Paraskevas)

9 σχόλια:

Pan είπε...

Ύπαγε οπίσω μου και ακούω Stairway to Heaven!!!!
Ύπαγε μην σε πατάξω!!!

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ Κ ΕΠΑΥΞΑΝΩ Κ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΕΡΙ ΛΑΚΗ..Κ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ-Η ΡΟΚ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΕΝΟΣ ΡΕΜΠΕΤΚΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΕΔΩ ΠΡΙΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΙ ΗΤΑΝ??

zatrikios είπε...

Ayto to plin-8etes, einai teleio

Hippy dj kit-dj fanis είπε...

o anthropos aftos den kani ute gia na psaxsis kati paleotero.ENAS MALAKAS KE MISOS?

an205 είπε...

Ερ: Αυτή η φάρα των ΚαρβελοΦοίβων κανονικά δεν θα έπρεπε να λέγονται πλην-θέτες;;

Απ.: ΟΧΙ!!!
γιατί υπάρχει συγκρότημα με αυτό το όνομα και δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά να συνδιάζονται με τους εν λόγω οπορτουνιστές του πενταγράμμου.
http://www.geocities.com/stam_zgr/

Επίσης είναι και έκφραση του Νικόλα Άσιμου οπότε δεν νομίζω να ταιριάζει στην περίπτωση
"ΠΛΗΝΘΕΤΗΣ είναι αυτός που τοποθετεί ενα πλην εκει που άλλοι βάζουν το συν και λέγονται ΣΥΝΘΕΤΕΣ."

ΘΚ είπε...

έχετε δίκιο για την έκφραση: πλην-θέτης, είναι του Άσιμου, και μου φάνηκε πως ταιριάζει...
Γενικότερα τώρα: Το υλικό που ανεβαίνει δεν διεκδικεί πάντα ποιοτικές δάφνες. Όμως δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ πως με πολλά από αυτά τα τραγούδια χόρεψα και με άλλα τραγούδησα και με κάποια λιγότερα ταξίδεψα στα νιάτα μου. Άρα δεν μπορώ να τα απαξιώσω ακόμα κι αν τα απαξίωσε ο χρόνος και οι συμπεριφορές των δημιουργών τους. Εξ ου και ο τίτλος του συγκεκριμένου post: Take it or leave it!
Το ρεμπέτικο που λες, σε ποιό κείμενο ήταν;; Μπας κι εννοείς το "Τα παιδιά της γειτονιάς σου" με Τσάτσου και Mode Plagal;

andre piquet είπε...

'Νταξει,ο Καρβέλας είναι αυτός που είναι.Ασχέτως όμως,είχα σκάσει να το βρώ το άλμπουμ των Taxi.Όπως και το Vanna G. Vanna,όπως και τον Βασίλη Νικολαϊδη και γω δεν ξέρω τι άλλο.Νάσαι καλά Θανάση,θείο το έργο σου.

Ανώνυμος είπε...

allo karbeloskoypidia...
allo plinthetes

www.myspace.com/plinthetes

ΘΚ είπε...

έχεις δίκιο.. το συμφωνήσαμε όλοι αυτό!