26 Νοεμβρίου 2007

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΤΟΣ ΜΟΥ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ..


Μερικές σκέψεις με αφορμή τους βανδαλισμούς στο σχολείο υπό κατάληψη του Παγκρατίου: Αν ήμουν μαθητής σήμερα, σαφώς και θα διεκδικούσα καλύτερη παιδεία, θα ψήφιζα υπέρ των καταλήψεων, ως μοναδικό τρόπο αντίδρασης στην αδιαφορία της Πολιτείας αλλά και των εκπαιδευτικών και των γονιών. Βλέπετε η ευθύνη για το μαύρο μας το χάλι είναι συλλογική, άσχετα αν ποιούν τη νήσσα οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Αν ήμουν μέσα στην κατάληψη, θα φρόντιζα να την περιφρουρήσω, γιατί οποιαδήποτε καταστροφή, είναι βούτυρο στο ψωμί των αντιδραστικών. Θα φρόντιζα το σχολείο να το διατηρήσω στην κατάσταση που το βρήκα, ίσως να καθάριζα και λίγο ή να έβαφα, ή να φύτευα δυο δέντρα.
Γιατί θα είχα πρόταση: Όχι στον μηδενισμό και την ισοπέδωση των πάντων, ναι στο καλύτερο αύριο που το φτιάχνουν τα χέρια και τα όνειρα μας. Κι αν μπούκαραν εξωσχολικοί και δεν μπορούσα να τα βγάλω πέρα μαζί τους, θα ζητούσα βοήθεια, θα καλούσα στο φινάλε και τη μπατσαρία (η δουλειά της είναι να προστατεύει - και όχι να βαράει διαδηλωτές και αλλοδαπούς). Γι' αυτό και τσαντίστηκα με τους πιτσιρικάδες, γιατί έμειναν απαθείς εκεί που έπρεπε να δείξουν ότι έχουν αρχίδια.
Και νάσου στα κανάλια οι "φιλήσυχοι" πολίτες, οι τρομολάγνοι και οι "πατριώτες" να κρατούν το ίσο. Και να τα κανάλια να χορεύουν στο χορό της τηλεθέασης και να καλούν όποιον τραμπούκο θα τα κάνει λαμπόγυαλο στο στούντιο για τα νούμερα.. τα "νούμερα"!

Δυστυχώς δεν είμαι μαθητής, είμαι πια πατέρας μαθητή Λυκείου σε κατάληψη. Και μέσα μου αντιπαλεύει η αγωνία για το καλύτερο μέλλον των παιδιών μου, με την οργή για τον σταρχιδισμό των καθηγητών (παγερά αδιάφοροι αν θα ανοίξουν τα σχολεία, αφού ο μισθός θα πέσει κανονικά), αλλά και κάποιων συμμαθητών τους, που νομίζουν, τα άγουρα μαγκάκια, πως ένα κλειστό σχολείο είναι καλύτερο από ένα ανοιχτό. Σχεδόν 20 μέρες κλειστό το Λύκειο του μικρού και η συνέλευση αναβάλλεται μονίμως "για αύριο!"
Κι αν πάω στα κάγκελα απ' έξω να διαμαρτυρηθώ, να φωνάξω, αίφνης θα γίνω κι εγώ ένας τραμπούκος, αντιδραστικός πατέρας.. έτσι όπως τους έβλεπα κι εγώ, μαθητής τότε πίσω στις αρχές του 80.
Η Παιδεία σήμερα και ο τρόπος που τη γνωρίζουν τα παιδιά είναι αποκρουστικός και απελπιστικά βαρετός, αλλά αυτό είμαι βέβαιος πια, ότι γίνεται ΣΚΟΠΙΜΑ!
Μας θέλουν αγράμματους και άβουλους!
Άρα ποιά είναι η αντίσταση σας ρε μάγκες, ποιά η πρόταση, ποιά η ελπίδα;
Μήπως να πάτε κόντρα στην βλακεία και την στημένη ευδαιμονία;; Για να σας δω!!

Divin' : modern tales from an ancient city:

Συλλογή του 93, με γκρουπ όπως οι Nightstalker, Closer, Wasteland, De Traces, Νοnmandol, ViceVersa, Slappin' Face και Impatients.
Παραγωγή του (καλού τότε) Ροκ FM και των Μάκη Μηλάτου και Θοδωρή Μανίκα. Λεπτομέρειες για τα συγκροτήματα θα βρείτε στο ένθετο που έχω σκανάρει μαζί με τα εξώφυλλα. Όλο το αρχείο βρίσκεται εδώ!

Καλή ακρόαση!

7 σχόλια:

an205 είπε...

ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΛΕΓΕ ΟΤΙ "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ...", ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΜΕΣΑ ΜΑΣ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΑΡΝΑΚΙΑ.
ΣΚΩΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΠΟΥ'ΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ,ΣΚΩΤΟΣΕ ΤΟΝ ΜΠΑΤΣΟ ΠΡΙΝ ΕΙΝ'ΑΡΓΑ...
ΑΛΛΑ ΟΠΩς ΛΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ...

Costas D είπε...

Μα η έλλειψη παιδείας έχει ακριβώς αυτά τα αποτελέσματα, δηλαδή όσα γίνονται στις καταλήψεις. Οι μαθητές μισούν το σχολείο, οι καθηγητές επίσης, ενώ η πολιτεία το θέλει προβατοποιείο...
δεν είμαι ούτε με την πολιτεία, ούτε με τους καθηγητές ούτε με τους μαθητές, ούτε με τους τραμπούκους... είμαι με αυτούς που ξέρουν να διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο χωρίς να γίνονται χειρότεροι από αυτούς που έχουν επιβάλλει το σήμερα... φυσικά και υπάρχουν τέτοιοι μόνο που καταπλακώνονται από τις μάζες και τους τυφλούς... άλλο που δεν ήθελε η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ να γίνουν οι βανδαλισμοί, τους δίνουν ένα τεράστιο άλλοθι να συνεχίσουν τους δικούς τους βανδαλισμούς προς την παιδεία και γενικότερα.

Ανώνυμος είπε...

Να τα παρουμε απ την αρχη:To συστημα διδασκαλιας ειναι η διδασκαλια του συστηματος αρα δε φταινε οι καθηγητες,φταινε ολοι αυτοι που που διαμορφωνουν το πλαισιο για να διδαξουν οι καθηγητες,που τους αναγκαζουν να βγουν στο δρομο(θυμασαι περσυ τετοιον καιρο? οι σταρχιδιστες καθηγητες βγηκανε σο δρομο για υποτυπωδη αυξηση τηνιδια ωρα που κουμπαροι κ λαμογια με τα ομολογα τα αρπαζανε κ ο διευθυνων συμβουλος της ΔΕΗ υπερπλασιαζε το μισθο του με εγκριση του υπουργου οικονομιας.ο δε μισθος των καθηγητων δεν επεφτε κανονικα τοτε αν θυμασαι..) κ το μονο πραμα που πειραξε την εν υπνωση πλειοψηφια ειναι οτι οι μαλακες καθηγητες προκαλουσαν κοινωνικη αναταραχη( πετυχημενη η στρατηγικη της κυβερνησης να ριξει την οργη μιας κοινωνικης ομαδας στην αλλη),μαυρα μεσανυχτα γιατο τι διεκδικουσαν οι καθηγητες. μαυρα μεσανυχτα αργοτερα για το νομο για την ιδιωτικοποιηση.
οσο για το σπασιμο στο σχολειο κ γενικοτερασε τετοια σκηνικα που γινονται σε περιοδους καταληψεων αλλα κ η οψιμη ευαισθησια του υπουργισκου ιδιωτικοποιησης της παιδειας, κατι βρωμαει εδω:το ποιοι πλακωνουν στις καταληψεις για να διωξουν "τα κωλοπαιδα που κλεινουν τα σχολεια" ειναι πασιγνωστο στον καθενα που συμμετηχε σε καταληψη. κ αντε τραβα να υπερασπιστεις το σχολειο σου απεναντι στα χρυσαυγουλα με τα λοσταρια. ψαχτο λιγο να δεις περιπτωσεις που πλακωσαν τραμπουκοι κ σταματησαν καταληψεις κ θα καταλαβεις τι λεω. οσο για τη βοηθεια της αστυνομιας που λες...ποιον να βοηθησει η αστυνομια? τους αλητες που κλεισαν το σχολειο? ελα ξερουμε το γενικοτερο πνευμα σε τετοιες περιπτωσεις κ πως αντιμετωπιζονται οι αγανακτησμενοι πολιτες καθε ειδους που θελουν ανοιχτα σχολεια..
κ στο κατω κατω, πες οτι το καναν καταληψιες,οκ? ποιος γεμισε μισος κ οργη 15χρονα παιδια κ τωρα ριχνει τις ευθυνες πανω τους? θα βρουν δυο τρεις απο τους πρωτεργατες της καταληψης θα τα φορτωσουν ολα πανω τους κ εζησε η εξουσια καλα κ μεις οι αποβλακωμενοι τηλεθεατες καλητερα
Αληθεια ο υπουργακος γιατι δεν επισκεφτηκε καποιο σχολειο με προβληματα υποδομης ή εγκαταστασεων?, σχολεια με ελειψη βιβλιων.καθηγητων ή οτι αλλο? γιατι?
κ για να συνοψισω:ναι η αγνοια κ ημιμαθεια του κοσμου φταει.καλα ειναι να βλεπουμε πισω απ τα γεγονοτα(ποιν εξυπηρετει το χ γεγονος την χ ωρα,πως υο εκμεταλευονται καποιοι κλπ),σωστα τα λες στο τελος:"Η Παιδεία σήμερα και ο τρόπος που τη γνωρίζουν τα παιδιά είναι αποκρουστικός και απελπιστικά βαρετός, αλλά αυτό είμαι βέβαιος πια, ότι γίνεται ΣΚΟΠΙΜΑ!Μας θέλουν αγράμματους και άβουλους!"
Συγνωμη αν βγαινω επιθετικος η ξερω γω τι...δεν ειχα καμμια προθεση να στην πω λες κ φταις εσυ..
υγ:κ μια παρακληση:μη χρησιμοποιητε το rapidshare ρε γμτ!

ΘΚ είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, δεν διαφωνώ πουθενά με όσα λες, άλλωστε το πρόβλημα είναι τόσο πολυσύνθετο, που άκρη δεν βγαίνει εύκολα. Η ευθύνη ξεκινά από το σπίτι και από τις αρχές που υποτίθεται θα μεταδώσει (;;;;) ο γονιός στο παιδί του, αλλά: Για ποιές αρχές μιλάμε και για ποιό γονιό μη-λοβοτομημένο, από τη μεταπολίτευση και μετά; ΌΠως λέει και μια παλιά παροιμία: Με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θα αλληθωρίζεις. Παιδιά τέτοιων γονιών διετέλεσαν και οι σημερινοί μαθητές και οι σημερινοί καθηγητές, ακόμα και οι σημερινοί μπάτσοι, άρα με τέτοιες "αρχές" πώς να δεις πέρα από τη μύτη σου, και το προσωπικό σου συμφέρον;; Τα έχω σκεφτεί πολλές φορές όλα αυτά και με πιάνει απελπισία, αλλά είμαι και αθεράπευτα αισιόδοξος: όμως "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ!

ΥΓ: Στο rapidshare έχω κάνει premium λογαριασμό για να μην σβήνονται τα αρχεία μετά τον μήνα. Αν υπάρχει άλλη λύση μόνιμη, ας ενημερώσει κάποιος φίλος..

Ανώνυμος είπε...

http://www.black-tracker.gr/about.php
ίσως να είναι εναλλακτική λύση

Ανώνυμος είπε...

μιλάμε μπαίνω καθημερινά... σε αυτό το Blog... είναι υπέροχη η προσπάθεια σου... ευχαριστώ...

το fantasma του Musicheaven....