29 Οκτωβρίου 2007

ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΕ ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ!


Παρασκευή πρωί περίπου 7:40.
Βγαίνοντας από το σπίτι και πριν ψάξω για τα κλειδιά του αυτοκινήτου, σηκώνω το βλέμμα.. μια ωραία καινούργια φθινοπωρινή μέρα ξημερώνει.
Ο ουρανός αρχίζει να βάφεται από γκρι σε ροζ και γαλάζιο, τα σύννεφα είναι κάπου μακριά αλλά όχι στον ορίζοντα μου. Κι όμως ο ουρανός είναι γεμάτος λευκές χαρακιές: Προς τη δύση, την ανατολή, το βορρά και το νότο. Άσπρες γραμμές που διασταυρώνονται και σχηματίζουν ένα ασυνήθιστο πλέγμα. Αεριωθούμενα σαν γιγάντια άσπρα μολύβια μουντζουρώνουν το γαλάζιο.
Έχω διαβάσει για αυτά, πάντα με γοήτευε το μυστήριο, το ανεξήγητο και το απόκρυφο. Ο γιος μου που κόλλησε από τις ανησυχίες μου, με ενημέρωσε ότι αυτά που έβλεπα είναι τα περίφημα chemi-trails”. Άγνωστο τι αέρια περιέχουν όπως και καθόλου ξεκάθαρο ποιοι και γιατί τα ρίχνουν. Οι συνομωσιολόγοι λένε ότι ρίχνονται με κακούς σκοπούς από απροσδιόριστους «κακούς»: Περιέχουν λέει ουσίες, ιούς και μικρόβια που δοκιμάζονται πάνω μας - ως πειραματόζωα. Τα Χαρδαβέλλο-παίδια θα ασχοληθούν έμαθα απόψε το βράδυ, με το φαινόμενο αυτό: καλά νούμερα τηλεθέασης για τους έγκλειστους του Σαββατόβραδου και τους περίεργους.

Εγώ λέω ότι βρωμίζουν τον ουρανό μου κι αν ρίχνουν κάτι ίσως να είναι ο ιός της βλακείας και της απάθειας που έχουμε κολλήσει όλοι.

Περιμένω την τοποθέτηση Λιακόπουλου επί του θέματος...
(Παρεμπιπτόντως θαυμάζω το πάθος και το εμπορικό τάλαντο του συγκεκριμένου ερευνητή-συγγραφέα-εκδότη. Δεν κράζω όπως οι πολλοί γιατί δεν κατέχω τα θέματα που παρουσιάζει και δεν γνωρίζω που σταματάει η αλήθεια, που αρχίζει ο μύθος και που το «κόλλημα». Όμως κράζω τους είρωνες και παντογνώστες δημοσιογραφίσκους (σαν εκείνον τον πρώην εκδότη lifestyle πορνοπεριοδικού, με τα παράξενα γυαλιά που βγαίνει στο Μέγκα πρωί τα σαββατοκύριακα) που ενώ δεν έχουν διαβάσει ούτε το 1/100 των βιβλίων που έχει διαβάσει ο Λιακόπουλος, τον βγάζουν live για να κάνουν χαβαλέ με έναν «τρελό» που δεν έχουν πάρει χαμπάρι πως τα έχει τετρακόσια και θα ξεπουλήσει και τα βιβλία του!)


…Λίγο μετά τα διόδια του Ισθμού, ένα άλλο τεράστιο καφέ βρώμικο σύννεφο, άπλωνε και ανέβαινε στην ατμόσφαιρα. Δράστης τα φουγάρα των Διυλιστηρίων.. αυτά που έχουν …φίλτρα (τι στο διάολο κρατάνε τα φίλτρα τους;)
Φτάνοντας στα όρια της πόλης, ο γαλάζιος ουρανός έμοιαζε σκουριασμένος…

26 Οκτωβρίου , του Αγίου Δημητρίου, το σωτήριο έτος 2007, εν Ελλάδι, τη μέρα που ο υπογράφων έβαλε άλλο ένα τεσσάρι δίπλα στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Άντε χρόνια μου πολλά – συγχαρητήρια ρε μάνα!

Χρωστάω τον δίσκο των ΜΩΒ μετά τον κοινό τους με τους ΔΕΛΤΑ που ανέβασα τις προάλλες. Ιδού λοιπόν το PLAYING WITH ΤΗΕ COLOURS!

Επειδή λησμόνησα να βάλω τίτλους, τους παραθέτω εδώ:
1. Playing with the colours, 2. Picture and thought, 3. I’ll be crying, 4.No one cares about you, 5. Only tonight, 6. Woman in the corner, 7. Face line, 8. Through the silence, 9. You shook me
Καλή ακρόαση!

ΥΓ: Το κείμενο γράφτηκε Παρασκευή στι2 26, αλλά μια ύπουλη ίωση με ανάγκασε να το ανεβάσω σήμερα.. στο μεταξύ ο Λιακόπουλος ξαναβγήκε.. για να σχολιάσει την εθνική επέτειο και τις παρελάσεις (εδώ που τα λέμε είναι συμπαθέστερος του Ψωμιάδη).

ΥΓ2: Μόλις παρέλαβα ένα πολύτιμο και δυσεύρετο υλικό του σπουδαίου δημιουργού Σταμάτη Μεσημέρη. Πρόκειται για εξαντλημένους δίσκους του και έναν τετραπλό που δεν κυκλοφόρησε ποτέ στο εμπόριο. Ευχαριστώ πολύ τη φίλη που μου το έστειλε αλλά και τον Σταμάτη που το έφτιαξε. Εντός της εβδομάδας θα το ψηφιοποιήσω και θα το ανεβάσω με μεγάλη μου χαρά, ώστε να είναι διαθέσιμο σε κάθε φίλο της καλής μουσικής.

ΥΓ3: Στήνεται ένα wiki από το kithara.gr, για έλληνες μουσικούς και πρέπει να βοηθήσουμε όλοι: Δείτε εδώ!

.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kala re si o liako
einai tragikos gia 3 kirios logous

vgazei lefta sthn apathia xavale kai hmimathia kai agramatosinh
ton ellinon (magia tou fisika. politeknos einai o anthropos, alla
kapioi exoume noimosinh)

einai epikindinos os laikisths giati poles fores alithina h oxi gegonota
prospathei na tous dosei politikh xria "akrodeksiizousa"
tou typou oloi kinigane tous ellhnes

oi istories me tous el kai ta diastimoplia einai entelos asties

ΘΚ είπε...

δεν διαφωνώ φίλε μου, το πράγμα ακόμα κι αν έχει ψήγματα αληθείας, "μυρίζει" από μακρυά (άλλωστε ο τίτλος του post έχει μια διάθεση χιουμοριστική)

Paradise City είπε...

Χαιρετώ την παρέα σας! Πληροφορήθηκα την ύπαρξη αυτού του blog από την persona non grata - http://kleinonasty.blogspot.com. Η διεύθυνσή σου υπάρχει ήδη στο blog μου και τον επόμενο μήνα θα σου κάνω και ένα μικρό αφιέρωμα. Συγχαρητήρια προς το παρόν και θα σε επισκέπτομαι συχνά!

ΘΚ είπε...

χαιρετώ και καλωσορίζω τον νέο φίλο! Να τον επισκεφτούμε και εμείς στο:
http://katedafizome8a.blogspot.com/

an205 είπε...

επειδή πάντα είμασταν της συνωμοσίας οπαδοί και γουστάρουμε τα μυστήρια....
http://www.agnosto.gr/synomosies/index.shtml
κι επειδή και στην μουσική που ακούμε υπάρχουν υποσυνείδητα μηνύματα...
http://minimata.50webs.com/page/mar.html
λέω να "...πάω να έβρω μια σπηλιά, μια σπηλιά, με πέτρες και με χώμα..."

ΥΓ.
1) ο τετραπλός του Σταμάτη είναι LIVE
2) έχω "φάει" τον κόσμο να βρω το "Ρεγγε και λακέρδε και σαρδέλε" αλλά δεν το βρίσκω ούτε στις κασσέτες μου για να το ψηφιοποιήσω, καμιά καλή ιδέα;;;
3) έχω ψηφιοποιημένο αρκετό υλικό, εαν θέλεις τίποτα, ευχαρίστως...

ΘΚ είπε...

ευχαριστώ για τα site θα εντρυφήσω!
Για το υλικό που έχεις στείλε λίστα στο mkivotos@gmail.com και θα σου πω τι θέλω.
Το Ρέγκε και Λακέρδε.. είναι εδώ:
http://rapidshare.com/files/66198801/02_-_Reggai_kai_lakerdai.mp3

ΘΚ είπε...

πλήρες ink:
http://rapidshare.com/files/
66198801/02_-_Reggai_kai_lakerdai.mp3

Ανώνυμος είπε...

Αν και απογοητεύτηκα με αυτά που έγραψες για τον Λιακόπουλο (δεν πρόκειται περί αλήθειας και ψέματος αλλά περί μαλακίας και χαμένων αυτονόητων βάσεων σκέψης) όμως τα ξέχασα όλα αυτά στην αναγγελία ψηφιοποιήσεως των δίσκων του Σταμάτη. Επιτέλους! Σ’ ευχαριστώ εκ των προτέρων.

an205 είπε...

ευχαριστώ....
200 GB μουσικής....
πρέπει να δω...
τι μπορεί να μην έχεις...

ΘΚ είπε...

Ρε Κώστα χαβαλέ κάνουμε!
Η μόνη μου ένσταση είναι στο ότι απορρίπτουμε ή αποδεχόμαστε πράγματα με χαρακτηριστική ευκολία. Ειδικά αν μοιάζουν εξω-φρενικά, εξω-πραγματικά, εξω-γήινα, έξω τέλος πάντων από την κοινή λογική. Όμως η κοινή λογική δεν λέει πάντοτε την αλήθεια! Θυμήσου πόσοι "τρελοί" δικαιώθηκαν χρόνια ή αιώνες μετά θάνατον. (Και δεν σχετίζω φυσικά αυτή την αναφορά μου με τον εν λόγω εκδότη-τηλεπερσόνα κλπ κλπ)
Αύριο ανεβάζω υλικό!

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορα τα "κεμι-τρέιλς" καλό ειναι να θυμηθούμε τα προιοντα των καύσεων των υδρογονανθράκων απο το σχολείο. Στη συνέχεια να θυμηθούμε τι παθαίνει ενα αέριο σε χαμηλή θερμοκρασία (που επικρατεί σε ΤΕΤΟΙΑ υψόμετρα). Τα καυσαέρια τα ίδια ειναι ειτε στα 1000 ειτε στα 20000 πόδια. Το γεγονός οτι η Ελλάδα έχει γεμίσει τζιπ και γενικά ακριβά αυτοκίνητα, ειναι πιο επιβαρυντικό για το περιβάλλον (και ίσως και πιο άμεσο). Τώρα, το οτι εκει στην Αθήνα (στα πέριξ) υπάρχουν μερικά διυλιστήρια (αθώα, έτσι??), δεν φταίει κανένας Λιακό αλλά η βλακεία μας να τα ανεχόμαστε. Για τον Λιακο... τι να πω... Αφού βρίσκει και τα λέει..
Ναστε καλά όλοι!!!

Kammenos είπε...

Xairetai..
Aggelos edo.
Re paidia psaxno pegnosmena to disko ton Mov:
Μωβ ‎– Playing With The Colours
Mipos mporei kapoios na to xanaanevasei...
Ευχαριστώ προκαταβολικά...

ΘΚ είπε...

ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!