7 Σεπτεμβρίου 2007

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΗ! ... ΚΟΥΚΙΑ ΣΠΕΡΝΩ!


Κάπως έτσι είδα το χτεσινό περίφημο (!) debate.
Διάλογος δηλαδή μεταξύ κουφών...
Ό,τι και να ρωτήσει ο τηλε-αστέρας.. εγώ θα πω τα δικά μου!
Βαρέθηκα! δεν περίμενα βέβαια και τίποτα συγκλονιστικό.
Δύο ώρες από τη ζωή μου που τους διέθεσα, τζάμπα πήγαν.
Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω τους υποψήφιους αρχηγούς μας
Δεν θα σχολιάσω θέσεις (ποιές;;;) αλλά το στήσιμο και το image making:

1. Κωστάκης: Του είπανε να είναι εκφραστικός, να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα του σώματος και αυτός έκανε τον τροχονόμο, με κινήσεις συνεχείς των χεριών του, οριζόντια, κάθετα και διαγώνια κάτι σαν καρατέκα Τσάκι Τσαν. Διέκρινα την αγωνία να πείσει, να Πουλήσει, μου έφερε στο νου τον τύπο με το μουστάκι που βγαίνει στις τηλεπωλήσεις προσπαθώντας να πουλήσει κατσαρολικά και φίλτρα νερού.
Δεν υπάρχει περίπτωση, αν πέσει στην ανεργία, να πουλήσει ούτε χαρτομάντηλα στα φανάρια! Δήθεν-Ντεμέκ-Fake-Ψεύτικος τελικά, αν δεν τον λέγανε Καραμανλή με το ζόρι θα αναλάμβανε υποθέσεις ζωοκλοπών στα δικαστήρια των Σερρών.
2. Γιωργάκης: Αυτουνού του είπανε να πει μαζεμένα όσα δεν είπε τόσα χρόνια ως αντιπολίτευση. Το τι τον ρωτάγανε δεν είχε καμμία σημασία. Ακόμα κι αν τον ρώταγε ο Λιάτσος για το πάρτι του Γαβαλά στη Μύκονο, αυτός θα τα "έχωνε" στον Κωστάκη. Δούλεψε πολύ το πρώτο πρόσωπο. Τζίφος, sorry δεν !
Ωραίο τυπάκι είσαι για να μιλήσουμε για γκάτζετς και τζόκινγκ, αλλά για πολιτική... You must be joking!
3. Αλέκα: Eδώ και μερικούς αιώνες καρμπόν . Χωρίς δελεαστικό, στον ακροατή λόγο, ανεξάρτητα του τι είπε. Βαρετή και ξεπερασμένη. Ακόμα αναρωτιέμαι ποιό είναι το ιδεατό κυβερνητικό σχήμα που εγκρίνει το ΚΚΕ. Το να τρομάξουμε με την ψήφο μας τους μεγάλους, δεν μου λέει τίποτα. Δηλαδή να κρυφτούμε στη γωνιά και μόλις περάσει ο Κωστάκης ή ο Γιωργάκης να του κάνουμε ΜΠΟΥ;;; So what?
4. Αλέκος: Πονηρός ο Αλέκος, βλέπει ότι ο τσαμπουκάς μπορεί να δώσει πόντους σε ένα κόμμα που παραδοσιακά θεωρείται light και ροζουλί και κουνά με νόημα τον δείκτη. Κι αυτός όμως περιχαρακωμένος στα του οίκου του και τη σιγουριά να παίζει στα σίγουρα, ως μη κυβερνητικό κόμμα.
5. Καρατζαφέρης: Δυστυχώς μιλάει και εκφράζεται "στρογγυλά" και κατανοητά στη μάζα, πράγμα που τον κάνει πιο επικίνδυνο, με βάση του τι πρεσβεύει. Θα τον προτιμούσα σε ταβέρνα, να τρώμε παϊδάκια και να λέμε ανέκδοτα και μέχρι Εκεί!
6. Παπαθεμελής: Μύριζε μούχλα και λιβάνι. 40 χρόνια πίσω μπορεί και να γοήτευε τον συγχωρεμένο τον παππού μου.
Αυτά τα ολίγα.
Πάω να ψεκάσω την Κιβωτό γιατί εισήγαγα μικρόβια σήμερα και θα προκαλέσω δυσεντερία στους επιβάτες μου!

Το μουσικό αρχείο μας σήμερα περιλαμβάνει τον πρώτο δίσκο ενός τραγουδοποιού που γνωρίσαμε στους 2ους Αγώνες της Κέρκυρας το 1982, του Πάνου Τσαπάρα.
Στην Κέρκυρα, πέρα από τη δική του συμμετοχή, ανέλαβε και την ερμηνεία ενός "περίεργου λαϊκού"- κατά Χατζιδάκι, της "Χελώνας" του Θανάση Παπακωνσταντίνου (από τα πρώτα τραγούδια του Λαρισαίου). Ο δίσκος "ΠΟΘΟΣ ΔΙΑΦΑΝΟΣ" δεν είχε καμία ανάλογη συνέχεια στη πορεία του δημιουργού. Με παιδικά παραμύθια ασχολήθηκε, με Στρουμφάκια, με Χελονωνιντζάκια, με Πόκεμον... μέχρι και για την Γαρμπή έγραψε!
Παρ' όλα αυτά η συγκεκριμένη έργασία έχει ενδιαφέρουσες "έντεχνες" μπαλάντες και στίχους. Συμμετέχει σε μερικά τραγούδια η Ελένη Τσαγκαράκη.

Εδώ θα το ακούσετε!

Καλό Σαββάτο-Κύριακο!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τσανακογλύφτες πιάσανε τα πόστα
δέκα σόγια , μια κομπόστα
αλλαγή μόνο για μόστρα
κάτσε Γιώργο , σήκω Κώστα
Πανούσης

Περαστικά μας και μη χειρότερα

an205 είπε...

Συμφωνω με τον προλαλήσασα....

spirosvii είπε...

Μην τους ακούτε εμείς θα ψηφίσουμε όπως μας έχουν πει. Πασόκ ή ΝΔ, ο καθένας όπως έχει μάθει. Μην ακούτε τους μαλλιάδες, τους αλήτες!