3 Ιουλίου 2007

MALAKAS..A!



Πάω Μαλακάσα... καλός μαλακάσ..ας!
Παλιμπαιδίζων πρώην νεανίας, νυν πατέρας και σταθερά μουσικόφιλος...
Ελπίζω να επιβιώσω... από την ορθοστασία και τους ηχητικούς βομβαρδισμούς των ντεσιμπέλ...
Αν δεν κουφαθώ (σημείωση: πάνω στο εισιτήριο στις οδηγίες αναγράφεται ότι προτείνεται η χρήση ωτασπίδων σε άτομα με ευαίσθητα αυτιά!!) και δεν πιαστώ (μέση, πόδια κλπ) θα είμαι στο πόστο μου αύριο, μεθαύριο...

Για τους φίλους δωράκι για σήμερα ένα ακόμα LP του Ηρακλή και της Λερναίας Ύδρας:
Η ΣΤΙΓΜΗ (84) (ανεξάρτητη παραγωγή του ίδιου)



αρχείο εδώ!
Καλή ακρόαση!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ηρακλής Τριανταφυλλίδης, είναι ιδιαίτερης αξίας μουσικός δημιουργός που ουδέποτε είχε την πρέπουσα αναγνώριση - καθόλου πρωτότυπο, ασφαλώς.

Ενημερωτικά, από τα μέσα τής δεκαετίας του ΄60 έπαιζε στους Green birds και τους Les etoiles στο Σιδηρόκαστρο και έπειτα πήγε στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε με τους Slides, Τρίο Σαλόνικα και Saints. Το 1971 κατέβηκε στην Αθήνα δημιούργησε τους DNA από τους οποίους πέρασαν μεταξύ άλλων η Λένα Πλάτωνος, η Σοφία Γιαννάτου – αδελφή της Σαββίνας, ο Φώντας Χατζής - από τα βασικά μέλη αργότερα των Pete & Royce και ο Γιώργος Μαγκλάρας. Ένα χρόνο μετά οι DNA μετασχηματίστηκαν σε Ηρακλής και Λερναία Ύδρα και από κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή.

Ο παρόν δίσκος, τρίτος και φαρμακερός λόγω απουσίας ανάλογης συνέχειας, δεν συμβάδιζε καλλιτεχνικά με τους προηγούμενους, αλλά και πάλι αποτελεί ακαπλάντιστο δείγμα συγκερασμού υγιώς ελευθεριάζουσας έκφρασης και καλαισθητικής επιτηδειότητας.

Στα φωνητικά συμμετέχουν, η εξαιρετικού φωνητικού ταλάντου και αντιστρόφως ανάλογης δισκογραφικής παρουσίας Σοφία Νοητή, ο Γιοκαρίνης και ο Ζιώγαλας (σε ένα παλαιότερα ηχογραφημένο τραγούδι).

Ο Ηρακλής, τέλος, ασχολήθηκε τα επόμενα χρόνια με αμπιεντοχαλαρωτική, new age και τρόπον τινά θεραπευτική μουσική την οποία διένειμε ο ίδιος αρχικά σε κασέτες και αργότερα σε cd, ενώ τον τελευταίο καιρό συμμετείχε στην ντοκυμενταρίστικη ταινία του Μποσκοΐτη «ζωντανοί στο κύτταρο. σκηνές ροκ» και τον Απρίλιο έπαιξε live στην επεισοδιακή παρουσίαση του soundtrack.

Αντιμεταλλικούς χαιρετισμούς.

an205 είπε...

άντε καλά να περάσεις!!!

ΘΚ είπε...

Καλημέρα Hobsbaum!
Οι πληροφορίες σου είναι πάντα καλοδεχούμενες και πολύτιμες...
υλικό πότε με το καλό θα μας εφοδιάσεις;;;
Μήπως έχεις την πρώτη έκδοση του "Σε άλλους κόσμους" του Ηρακλή; (όπως θα έχεις δει έχω ανεβάσει την συντομευμένη που βγήκε σε μονό Lp)
Για να σε δούμε!!!

Ανώνυμος είπε...

Χμ….τώρα που επέστρεψε, απολύτως ψινακιοαναδομημένο, το επιτραπέζιο αντιγραφικό μου, στέρεψε και ο ελάχιστος διαθέσιμος χρόνος….

Και βέβαια υπάρχει η διπλή έκδοση του Ηρακλή, όχι η αυθεντική, αλλά η πιστή επανέκδοση που βγήκε προ ετών από τον "ίκαρο".

Ασκείστε την αρετή της υπομονής και η ερζατσοσαμαρειτοταπεινότητά μου ευελπιστεί, μόλις συρρικνωθεί η χρονική πίεση που εσχάτως κορυφώθηκε, κάπου δηλαδή μεταξύ άδηλου και απώτατου μέλλοντος - αλλά σίγουρα όχι σε άλλους κόσμους - να μικροκιβωτοπλεύσει.

Χαιρετισμούς !

Ανώνυμος είπε...

Και να μη ξεχνάμε και τη θρυλική "Σοφίτα" του Ηρακλή στην Πλάκα που φιλοξένησε ουκ ολίγα live