4 Μαΐου 2007

ΠΟΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;


...καλλονή!

Καλησπέρα φιλαράκια,
μέσα στη ταλαιπωρία του διακοπτόμενου νυχτερινού ύπνου (από ταΐσματα και ταχταρίσματα του μπούλη ανά 4ωρο) , και της νυσταλέας παρακολούθησης των χθεσινών καλλιστείων, έμεινα με τις απορίες:

Ποιά το "σήκωσε" τέλος πάντων χτες στα καλλιστεία;
Πέταξε καμμιά το γυάλινο γοβάκι της στην επιτροπή, να πετύχει τον κακό πρίγκηπα;
Ποιά θάβουν σήμερα οι εκπομπές κοινωνικής κριτικής του μεσημεριού;
Ήταν ψιλό-σικέ το αποτέλεσμα;
Έχουμε τόσες ξανθιές barbies στην Ελλάδα;
Δεν βγήκε να καταγγείλει ακόμα ο εκπρόσωπος τύπου του Καρατζαφέρη τη προσπάθεια εξόντωσης της παραδοσιακής ελληνικής γυναικείας ομορφιάς: μελαχροινάκια, με χαμηλή "ανάρτηση" και ευρύ στη μέση "σασί";
Είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο στρογγυλά , ολόρθα και φουσκωτά αυθεντικά boobies;
Πώς βάφτισε στην πραγματικότητα ο παπάς, αυτήν τη Βανέσσα;
Πώς είναι δυνατόν να σπουδάζεις πληροφορική (εννοεί: ξέρω να ανοίγω το κομπιούτερ), να παίζεις τένις (εννοεί: έχω ρακέτα), να κάνεις ιστιοπλοΐα (εννοεί: κάνω ηλιοθεραπεία στο ιστιοπλοϊκό του γκόμενου), κικ-μπόξινγκ (λέω και κανένα ψεματάκι) και παράλληλα (η λέξη της βραδιάς) να κάνεις μόντελινγκ και να έχεις τελειώσει τουλάχιστον 3 ξένες γλώσσες (αλλά όχι τα ελληνικά) στα 18 σου;
και τέλος: Βρέθηκε ο κριτής που έβαζε μόνο δεκάρια;; (ο καλός ο μύλος...)
Μην κουράζεστε να μου απαντήσετε.. (θα παίζει το θέμα για καμιά βδομάδα στα κανάλια - κάπου θα το πετύχω).

Και μην αρχίσουν οι ηθικολόγοι να μιλούν για ανθρώπινη εκμετάλλευση γιατί θα τσαντιστώ!
Ό,τι γίνεται, από όποιον/όποια γίνεται σ' αυτές τις ιστορίες, είναι απόλυτα συνειδητή επιλογή! Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και στις εκπομπές τύπου "Je t'aime", "Ο/Η... ακούει τον πόνο σου και συμπάσχει" κλπ, αν και εκεί, κάποιοι συμμετέχοντες πιθανόν όντως να μην μπορούν να αντιληφθούν τι παίζει στη πλάτη τους. Ακόμα όμως και οι έχοντες μειωμένη αντίληψη, ευχαριστημένοι είναι: Στον χαζούλη της γειτονιάς μάθαμε να παίζουμε "μπιζ" και να γελάμε μαζί του - εδώ τουλάχιστον του ανταποδίδεται για το "μπιζ" και λίγη, πρόσκαιρη έστω, ευτυχία.
Τελικά όλοι είναι ευχαριστημένοι: Παραγωγοί-προαγωγοί εκπομπών, καναλάρχες, κοινό, AGB, δισκογραφικές και φυσικά οι πρωταγωνιστές (είτε υποψήφιες καλλονές, είτε Παρασκευάδες), κι ας τον ηθικολόγο να βράζει στο ζουμί του και να καταγγέλλει... Κάπου κι αυτός ο ατιμούλης θα έχει χρησιμοποιήσει συνάνθρωπό του για να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.
Αυτά για την επικαιρότητα..
Να μην ξεχάσω να ευχηθώ από καρδιάς στον κουμπάρο μου και στους άλλους ατυχείς φέτος "πράσινους": ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ" στο final 4 του basket!
Να χαρεί κι αυτών λίγο η καρδούλα τους!

Και τώρα ΜΟΥΣΙΚΗ!!
Ο φίλος μου ο Σωτήρης (ο πρωτομάστορας) "έγραψε" πάλι και μου έστειλε ένα σπάνιο και απολαυστικό δίσκο με παιδικά τραγούδια του Χριστόδουλου Χάλαρη: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ (1974).
Οι στίχοι είναι του Γιάννη Λογοθέτη και οι ερμηνείες των: Δήμητρας Γαλάνη, Θέμη Ανδρεάδη και Χρύσανθου.

Κλικ:

Η δική μου συνεισφορά στη μουσική σας απόλαυση του σαββατοκύριακου είναι ένας δίσκος σημαντικός στο χώρο του ελληνικού ροκ και όχι μόνο:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΙ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ - ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ



Ο δίσκος πρωτοβγήκε το 1976 ως διπλός. Ξαναβγήκε μονός το '81, κατόπιν επιλογής του ίδιου του δημιουργού Ηρακλή Τριανταφυλλίδη. Από τότε βγαίνει κατά διαστήματα σε επανεκδόσεις και ξαναχάνεται. Συμμετείχαν σπουδαίοι δημιουργοί όπως οι Κατσιμίχες, ο Νίκος Ζιώγαλας, η Σαββίνα Γιαννάτου και ο Λάκης Παπαδόπουλος (οι 2 τελευταίοι στην πρώτη εκδοχή του έργου). Ο Ηρακλής είναι μια σημαντική φυσιογνωμία στο χώρο για πολλούς λόγους. Πέρα από σπουδαίος μουσικός, στέγασε συναυλιακά, στη θρυλική ΣΟΦΙΤΑ στην Πλάκα, κόσμο και κοσμάκη του χώρου και προσπάθησε να στήσει μια αυτοδιαχειριζόμενη εταιρεία μουσικών όταν κάτι τέτοιο, την εποχή εκείνη, έμοιαζε με ανέκδοτο. Περισσότερα δείτε στο σχετικό wiki.
Oι άλλοι 2 μεγάλοι δίσκοι του Ηρακλή υπάρχουν και θα ανέβουν σύντομα!
Προς το παρόν:


Υ.Γ.:
Κοίτα να δεις κάτι συμπτώσεις: Σαν αύριο 5 Μαΐου του 1818 γεννήθηκε ο Καρλ Μάρξ, αλλά και ο Γεώργιος Παπαδόπουλος το 1919!!!.
Στις 5 Μαίου πέθανε ο... Ναπολέων Βοναπάρτης το 1821!!
Τι να σχολιάσω τώρα; Κάτι έχει αυτή η μέρα..
Όσοι έχετε αύριο γενέθλια μάλλον θα στείλετε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στη μάνα σας!
Υ.Γ.2: 5 Μαίου 1965 έφυγε και ο σπουδαίος μουσικός, τραγουδιστής και άνθρωπος Νίκος Γούναρης. Δικό του το τραγούδι στο ραδιοφωνάκι της Κιβωτού:

9 σχόλια:

anthrakoryxos είπε...

Μόλις ανακάλυψα το καταπληκτικό blog σου!!!
Αυτό που μένει τώρα, είναι να ανακαλύψω χρόνο, για να μπορώ να απολαμβάνω όλα αυτά που απλόχερα μας δίνεις.
Ευχαριστώ!!!!

drsta είπε...

Εχω κατεβασει πολυ πραμα απο το blog σου και δεν σου εχω πει ουτε ενα ...Ευχαριστω!

Milou είπε...

ο πρωτομάστορας "έγραψε" πάλι και μου έστειλε ένα σπάνιο και απολαυστικό δίσκο με παιδικά τραγούδια του Χριστόδουλου Χάλαρη: ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ (1974).

Μόνο έγραψε, ίσως ο καλύτερος δίσκος τους είναι, -και μετά έρχονται οι Δροσουλίτες- τον περιμένω πως και πως να κυκλοφορήσει σε ρεμάστερ

Πρωτομάστορρρρρρρ Να είσαι καλά

Unknown είπε...

Φοβάμαι φίλε Μιλού οτι δεν θα βγει ρεμαστερεντ. Εκτος και αν μια ξαφνική έκρηξη κουλτούρας ταράξει τη νεοελληνική μαλακία.
Δεν ειναι μόνο η μουσική του Χάλαρη, ειναι και οι καταπληκτικοί στίχοι του Λογοθέτη, θα ήθελα να συμπληρώσω..
Για να επανέλθω, αν κυκλοφορήσει ξανά όπως εύχεσαι θα το ξαναπάρω. Ξερεις τι τράβηξα να καθαρίσω το βινύλιο?
1μαστωρ
Ειμαι χαρούμενος που μοιράστηκα μαζί σας τη συγκίνησή μου.
Πρωτομάστορας - με όνομα πλέον

ΘΚ είπε...

καλωσορίζω τους νέους φίλους που έσκασαν μύτη.. μα πιο πολύ γουστάρω τα τρελά τους ψευδώνυμα.. άκου ανθρακωρύχος!

an205 είπε...

5/5 ε;;; κι ύστερα λένε για Τρίτη ή Παρασκευή και 13 για 666 και δεν συμμαζεύεται.
όσο για τα μουσικά σου δρώμενα για πολλοστή φορά συγχαρητήρια

Athanassios είπε...

Ευχαριστώ για τον υπέροχο πραγματικά δίσκο του Χάλαρη, που δεν τον είχα...

Milou είπε...

Μπα μη το λες, γιατί ευτυχώς πάνε όλες οι εταιρείες προς τα εκεί (ρεμάστερ ή επανεκδώσεις ), όσο για την ποίηση του ΛοΓο τα έγραψε όλα ο φίλος του «πρόεδρος» ο Λευτέρης στο «χάσαμε τη Λούλα ΣΤΟΠ» ,βλέπεις ότι και στο τραγούδι κατάφερε με την καυστική σάτιρα του να βγάζει γέλιο όπως και στην κύρια δουλειά του, χωρίς να χυδαιολογεί ποτέ του .

Ανώνυμος είπε...

να ! με απορροφησε να δω τι θα πρωτο-κατεβασω (βρηκα δισκους που τους ψαχνω χροοονια) και δεν ειπα ενα -δημοσιο- ευχαριστω, ουτε γω.
περι Χαλαρη, η "Ακολουθια" μενει, γιατι τα αλλα, μαλλον βρισκονται (;)
να σαι καλα !