9 Μαΐου 2007

ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8



Τι υπέροχη μέρα η χτεσινή...
Ούτε παράθυρα, ούτε αποκλειστικά, ούτε καταγγελίες, ούτε δημοσιογραφάρες...
Ούτε κουτσομπολιά, ούτε γιουροβίζιον, ούτε έρευνες σε βάθος...
Και τι συμμετοχή! σύσσωμη - ούτε απεργοσπάστες - ούτε τσαμπουκάδες!
Θα πλήρωνα να δω Κουίκ, Ευαγγελάτο, Μάκη και Χατζηνικολάου με πλακάτ έξω από τη Βουλή, να σπρώχνονται με τους αστυνόμους!
Πάντα τέτοια! Κι αν ζορίζεστε να βρείτε λόγους για απεργία, να σας βρούμε εμείς βρε αδερφέ!
Το ραδιόφωνο χτες έγινε για μέρα μόνο μουσικό και εκεί φάνηκε η απίστευτη έλλειψη γούστου και γνώσης των δήθεν... μουσικών παραγωγών και επιμελητών.
Eίπα να πιάσω μετά από καιρό "Μελωδία" και ξενέρωσα - σαν να μη πέρασε μια μέρα: Ρεπερτόριο απόλυτα προβλέψιμο, τόλμη καμία, χιούμορ ανύπαρκτο.
Αρκεί να προσέξει κάποιος τους σπόνσορες του σταθμού (κάτι Beauty Shop και άλλα καλλυντικάδικα) για να καταλάβει τη μετατροπή του σε easy listening radio. Κρίμα...
Ο Δίεση, τα είπαμε, το αλάφρυνε για να ανεβάσει καμιά μονάδα.
Για το ελληνικό τραγούδι απομένει μόνο η ΕΡΑ 2, όσο δεν ασχολούνται με ακροαματικότητες (άλλωστε για τα έσοδα τους φροντίζουμε εμείς). Για εναλλακτικό ελληνικό τραγούδι (electronica, rock, hiphop, πειραματικό, αλλά και παραδοσιακό, ούτε φωνή - ούτε ακρόαση)
Αναρωτιέμαι:
Γιατί δεν υπάρχει ραδιόφωνο φοιτητικό στα ερτζιανά; Δεν θα ήταν αυτονόητο (;) να έχει συχνότητα το τμήμα media του Πανεπιστημίου, ενώ είναι αυτονόητο (!) να έχουν οι παπάδες (!), κάποια κόμματα (!) και διάφοροι τυχάρπαστοι φραγκάτοι επενδυτές;
Θα μου πεις φίλε αναγνώστη ότι έχει στηθεί το media.webradio του Πανεπιστημίου, αλλά στη μορφή που είναι τώρα, είναι δύσκολο να στείλει φρέσκο αεράκι στα ραδιοκύματα.
Eμένα τελικά θα με φάνε οι απορίες..

Για σήμερα το μαγαζί διαθέτει:
SHARP TIES - SAFARI BOYS (82)



Οι Sharp Ties είναι "θύματα" και αυτοί της σειράς της ΜΙΝΟS/EMI "TA MEΓΑΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ" που βγήκε πρόσφατα σε χαμηλή τιμή. Και λέω θύματα, γιατί η εν λόγω εταιρεία επέλεξε αντί να έχει στην αγορά τα αυθεντικά δύο άλμπουμ του γκρουπ, να βγάλει μια συλλογή με επιλογές "στο πόδι" χωρίς πληροφοριακό υλικό και ανύπαρκτο εικαστικό. Το ίδιο έκανε και για τον Λάκη και τον Πούλικα και τους Apocalypsis και άλλους που δεν θυμάμαι τώρα. Η λογική είναι "ό,τι αρπάξουμε" από κάποιους "νοσταλγούς του r'n'r".
Eδώ είναι όλο το άλμπουμ! (μπορεί να είναι από βινύλιο, αλλά είναι ΟΛΟ).
Το συγκρότημα έχει γράψει ιστορία και έχει ξεφύγει από τα στενά πλαίσια του ελληνικού ροκ. Στην εποχή του το λοιδόρησαν οι "ορθόδοξοι" ροκάδες γιατί είχε εμπορική επιτυχία. Αν ακούσει όμως ο σημερινός ακροατής τα τραγούδια και την παραγωγή και σκεφτεί ότι μιλάμε για ηχογραφήσεις του 1982, θα καταλάβει τι γκρουπάρα ήταν οι Sharp Ties.
O δε τραγουδιστής και συνθέτης τους, Τόλης Φασόης, έγραψε τραγούδια για τους Gordo Gano (Violent Femmes), Mark Almond (Soft Cell), Steve Wynn (Dream Syndicate) και Eric Burdon (Animals).
Αν κάποιος φίλος έχει το "Get that Beat" ας στείλει μήνυμα. Το δικό μου βινύλιο έχει πάνω κόλλες (!!) και δεν παίζει καθόλου (είχα την κακή συνήθεια να κόβω και να κολλάω τις δισκοκριτικές που έβρισκα, στο εσώφυλλο του δίσκου)

Υ.Γ. : Το συμπαθές πολυκατάστημα Fnac διοργανώνει happening στο οποίο παραδίδεις τα βινύλια σου και παίρνεις 4 ευρώ έκπτωση για να αγοράσεις cd!
Καλά ψάχνουν για κορόιδα; Χαρίζονται οι αναμνήσεις για 4 ευρώ; Και το βινύλιο που θα μαζέψουν τι θα το κάνουν; Ανακύκλωση;

Σήμερον στο Ράδιο Κιβωτός: ένα ριζίτικο από το Νίκο "αρχάγγελο" Ξυλούρη, έτσι για να ταξιδέψουμε έξω από το διαμέρισμα, σε ψηλά βουνά!


16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα Θανάση!!!

Καταρχήν συγχαρητήρια για τη θαυμάσια δουλειά που έχεις κάνει. Πριν λίγο καιρό σε πήρα είδηση και δεν σε προλαβαίνω. Όσο αφορά την κατάντια του ελληνικού ραδιοφώνου, συμφωνώ και επαυξάνω. Δοκίμασε αν θες τον ΜΥΘΟ στα FM,ένα σταθμό που ανακάλυψα όταν φοιτούσα ακόμη Θεσσαλονίκη, σου στέλνω και το link: www.mymythos.eu
Αυτά προς το παρόν. Εύχομαι καλή συνέχεια.
Τα λέμε

Υ.Γ. Μια παράκληση: είναι δυνατόν να ανεβεί η δουλειά των ΞΕΜΠΑΡΚΩΝ; Δεν ξέρω αν θεωρείται σπάνια, προσωπικά πάντως δεν έχω καταφέρει να τη βρω...

Γεωργία είπε...

Santa Claus speaking

Και Get that beat έχουμε και Ξέμπαρκους (Ιόνιον)


χο χο χο

:)

(στείλε mail αν δεν το έχεις βρει ακόμα..)

ΘΚ είπε...

Για τους SharpTies αναμένω στο mkivotos@gmail.com
Για το άλλο έχω και εγώ.. ποιός δίνει;

Γεωργία είπε...

Δεν θέλει λέει απο μένα..

Εσύ μάλλον το κάνεις καλύτερα :P

Πλάκα πλάκα αυτοί οι Ξέμπαρκοι ποτέ δεν με ενθουσίαζαν τόσο..
Θυμάμαι ένα παλικάρι που έπαιρνε στον σταθμό τηλέφωνο και μου ζητούσε κάθε μέρα ξέμπαρκους.. Όλο του έλεγα πως δεν το έχω το cd (γιατί δεν μου κολλούσαν πουθενά) μέχρι που μια μέρα άρχισε να μου λέει πως οι άλλες εκπομπές στον σταθμό τους παίζουν , και πως σίγουρα το έχουμε το cd....

Ε συμβιβάστηκα.. τι να κάνω...
Δεν τους πήρα ποτέ με καλό μάτι αυτούς..

Ανώνυμος είπε...

Γεωργία δεν σου ήρθε το mail μου;
Εδώ ολόκληρος Αη-Βασίλης προσφέρει τις υπηρεσίες του και θα αρνηθώ εγώ χεχεχε;
xnichlos@hotmail.com
Ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Unknown είπε...

ε ρε γλέντια..
1981, έχουμε παίξει μπάλα στο Γιαννιωτικο σαλόνι μετα απο ομαδικό φοιτητικό μεθύσι, και αποφασίζουμε να πάμε Αθήνα με το αμάξι του Καλδέλη (που ναναι αυτός τώρα!!!)για πλάκα...
Βλέπουμε στο Καραισκάκη Ολυμπιακος - Καστορια 5-0 και το βράδι GET THAT BEAT στο Κύτταρο..
ή μήπως ήταν 1982??
Θεέ μου γέρασα?
Πάλι βούρκωσα διάολε

K.A.T. είπε...

Κι εκεί που ετοιμαζόμουν να σου γράψω ότι το έχω το Get That Beat και μάλιστα σε εξαιρετική ποιότητα για να σου το στείλω, με πρόλαβε η φίλτατη Γεωργία στη "στροφή"... :-)

Οπότε, το μόνο που μου μένει είναι να σε συγχαρώ για άλλη μια φορά για το μεράκι σου και τα διαμαντάκι που προσφέρεις ακατάπαυστα!

Γεωργία είπε...

Χρήστο Αφήνω τον Θανάση να στο δώσει μια που είναι ειδικός σε αυτά...

Έτσι κι αλλιώς 40 λεπτά μου παίρνει το upload.. έλεος...

ΥΓ. Το άλλο εστάλη.

Ανώνυμος είπε...

ΟΚ, ευχαριστώ πάντως ;)
Θανάση, είσαι η τελευταία μου ελπίδα χεχεχε.
Περιμένω εναγωνίως...

ΘΚ είπε...

Χρήστο, αύριο θα έχεις mail για το θέμα!

Ανώνυμος είπε...

Έγινε Θανάση, περιμένω νέα σου...
Εύχαριστώ και πάλι

an205 είπε...

"παραδίδεις τα βινύλια σου και παίρνεις 4 ευρώ έκπτωση για να αγοράσεις cd"
Μιλάμε για την απόλυτη ισοπέδωση......

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Θανάση

Κάνεις πολύ καλή δουλειά και τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν τις ευχαριστίες μου για μερικά από τα δισκάκια που έχεις κάνει post.

Μια παρατήρηση: το 2003 είχαν κυκλοφορήσει τα δυο άλμπουμ των Sharp Ties σε ένα CD από την MINOS-EMI. Περιλάμβανε ολόκληρα τα άλμπουμ και όχι μερικά κομμάτια. Τρόμαξα αρχικά από το σχόλιό σου και ψάχτηκα αλλά βεβαιώθηκα ότι δεν λείπει κανένα κομμάτι από το CD που έχω.

Το Safari Boys είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησε ποτέ από ελληνική μπάντα.

Συνέχισε την εξαιρετική δουλειά σου.

Και πάλι τις θερμές ευχαριστίες μου.

Βασίλης

P.S. Τι γίνεται με εκείνα τα Scraptown που έλεγες; Μήπως έχεις τα δυο άλμπουμ των Scoria ή το Amsterdam 7'' του Βανάκου; Το 7΄΄ X-Mandarina Duck; Τα δυο άλμπουμ των Noise Promotion Company;

ΘΚ είπε...

Λοιπόν για το 2 σε 1 των Sharp Ties έχεις δίκιο, εγώ όμως εννοώ τη συλλογή που βγήκε πρόσφατα στη σειρά "τα μεγάλα τραγούδια". Scraptown ανεβάζω μέχρι Παρασκευή, έχω 2 άλμπουμ, και Βανάκο έχω 2 singles νομίζω και άλλα εμπριμέ..
X-mandarina δεν έχω το 7'' αλλά νομίζω ότι πρέπει να το έχω κατεβάσει ..θα ψάξω..
ευχαριστώ για την επικοινωνία και τα καλά λόγια!

Ανώνυμος είπε...

Θανάση, στέλνω και γω για καλό και για κακό (!) το get that beat στο mail σου.

Για τους Ξέμπαρκους, θεωρώ ότι η φίλη Γεωργία είναι λίγο φάουλ, απλά η ώρα δεν μου (5:35) επιτρέπει ενδελεχή ανάλυση...!!!

Πάντως φίλε Χρήστε22, μάλλον δεν ψαχνεις στα σωστά μέρη... Οι Ξέμπαρκοι (το CD τους εννοώ!) μπορούν να βρεθούν οπουδήποτε στο ιντερνετ (φορουμς, τορρεντς, eMules, DC++ κ.λπ) !!!
π.χ. εδώ:
http://rapidshare.com/files/8288619/S-S___921___927___925___921___927___925__1934.rar.html
που ειναι στα 192kbps
[Σημ: δεν φταίω εγώ που κάποιοι αστοιχείωτοι ανεβάζουν με ελληνικα filenames σε online servers... (εξού και οι αριθμοι αντι γραμματων)]

Χαιρετώ,
LiaKoS

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να δειτε ένα βιντεακι (Get that beat)απο το live των Sharp Ties στο Σπορτιγκ το 1981 που ανέβασα στο youtube
http://www.youtube.com/watch?v=MCVl8_cvPF0
Ειναι rip απο την ταινία του Νίκου Ζερβού ''Τρεις και ο κούκος'' (Σουβλίστε τους) με τους Πουλικάκο, Χρηστίδη κα