10 Απριλίου 2007

NA 'XOYME THN YΓΕΙΑ ΜΑΣ..




Τραγούδι της εβδομάδας: Aκυκλοφόρητη ηχογράφηση της Κοιλάδας των Τεμπών, με τον ίδιο τον Θανάση Παπακωνσταντίνου


Φεύγοντας Μεγάλη Τετάρτη από το γραφείο, ευχήθηκα στους "ομοιοπαθούντες" μπαμπάδες και μαμάδες "Καλές γιορτές και χωρίς απρόοπτα" αφού οι περισσότεροι αυτή την άνοιξη τρέχαμε τα πιτσιρίκια στους γιατρούς πότε για ιώσεις, πότε για ατυχήματα κλπ.
ΛΑΘΟΣ ευχή! Είμαι Σαββατογεννημένος και όπως έχω διαπιστώσει, όταν κάνω μιαν ευχή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.. κάτι σαν τον νόμο του Μέρφυ, αλλά εγώ είμαι και ο Μέρφυ και ο παθών..
Μεγάλη Πέμπτη ξημερώματα προς Μεγάλη Παρασκευή έτρεχα στην Εθνική σαν παλαβός με κατεύθυνση μεγάλο παιδιατρικό Νοσοκομείο: ο μικρούλης μου έχει αιμορραγικές κενώσεις!
Ανάσταση υπό τους ήχους μωρών που κλαίνε και νοσηλεία ως το βράδυ του Πάσχα δεν είναι και ό,τι καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί.
Ο μικρούλης μάλλον επανέρχεται στα ίσα του και εγώ ανακαλύπτω την αξία της ευχής: "Να' χουμε πρώτα την υγεία μας.."
ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ: Λένε πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια για το μέλλον, ο Θεός γελά, αλλά καλομαθημένοι στη ρουτίνα και την ψεύτικη σιγουριά της ευημερίας μας, ξεχνάμε πως το τυχαίο, η μοίρα, οι βουλές του Θεού,αυτό που δεν ορίζεις, όπως και να το βαφτίσεις, καθορίζει τη ζωή. Σε τυχαία συμβάντα οφείλεται η δουλειά μας, η σχέση μας, η πορεία μας, η ίδια μας η ζωή από την σύλληψη μας ως το τέλος της.
Το φιλοσόφησα αυτό το Πάσχα, έκλαψα αρκετά, αλλά βίωσα και λίγο από τον πόνο που είναι σε αφθονία γύρω μας, στα νοσοκομεία, στα ιδρύματα, στα φανάρια των δρόμων.

Εύχομαι λοιπόν υγεία και καλή επιστροφή!

Το soundtrack της επιστροφής λέγεται(κατά σύμπτωση;;)
ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟΝ! κι είναι μια συλλογή τραγουδιών του Άκη Πάνου και όχι μόνο, σε ενορχηστρωτική επιμέλεια του συνθέτη, με τις φωνές του Χρηστάκη, του Μ. Τοπάλη και του Θ. Κάτσαρη. Κυκλοφόρησε το 1976 από την θρυλική εταιρεία SONORA, που επέβαλε τον όρο ΟΜΟΝΟΙΑ SOUND και κυριάρχησε την εποχή της κασέτας πέριξ των στενών της πλατείας.


Ακούστε το "ΚΛΕ" και το "ΗΤΑΝΕ ΛΕΕΙ" και θαυμάστε την στιχουργία και την άποψη του μεγάλου Άκη Πάνου..
Το αρχείο που προέρχεται από βινύλιο θα το ακούσετε ΕΔΩ!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ
Καλη δύναμη και καλή ... επαναφορα!!!

ΘΚ είπε...

Αν ξέρεις κανένα μαντζούνι να σου συμπληρώνει τα "κενά" ύπνου...
Όπως λέει και η μάνα μου ετυμολογώντας : Παιδιά = παίδεμα!

Diogenisa είπε...

Περαστικά να είναι
και κουράγιο
ή όπως διάβασα στο blog του παραμυθά
"όσοι έχετε παιδιά να τα χαίρεστε, κι όσοι δεν έχετε να... χαίρεστε"

Unknown είπε...

Καταλαβαίνω το πως ένιωσες (πατέρας γαρ). Σου εύχομαι ολόψυχα περαστικά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θανάση εύχομαι όλα να σου έχουν πάει καλά, πατέρας κι εγώ στα 50 πλέον, αλλά δεν ξέρω ακριβώς πόσο στην καρδιά. Μάλλον την δύσκολη εφηβεία που λένε κι οι Κατσιμήχες. Θα ήθελα μια χάρη, πως μπορώ να έχω το τραγουδάκι του συνονοματού σου?

ΘΚ είπε...

το αρχείο το έγραψα κατευθείαν από το διαδίκτυο (υπάρχει στο site: http://www.koiladatwntempwn.gr/ των φίλων του Θανάση παπακωνσταντίνου. Το έχω ανεβάσει εδώ: http://rapidshare.com/files/34428137/koilada__demo_.rar

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω απο καρδιας Παναγιώτης