2 Απριλίου 2007

ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ




Ώρα 8 το απόγευμα..
Προσπαθώ να απολαύσω μερικά λεπτά ξεκούρασης, τα χρωστώ στον εαυτό μου το τελευταίο διάστημα.. Κάνω το λάθος και έχω ανοιχτή τηλεόραση: Οι συνδεσμίτες νίπτουν τας χείρας τους για την αγριότητα της προηγούμενης εβδομάδας, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ αγνοούν (!!) υπαλλήλους με τους οποίους συναλλάσσονται για τη διανομή εισιτηρίων, οι εφημεριδάρχες με προεξέχοντες αυτούς του οπαδικού τύπου, σφυρίζουν αδιάφορα ή σκουπίζουν τα κροκοδείλια δάκρυα τους για ό,τι έγινε, ο δε Πρετεντέρης, που κάποτε συνελήφθη να εκτοξεύει μπουκάλι στο γήπεδο, το παίζει Εισαγγελεύς! Σε λίγες μέρες η ομαδάρα θα ξεσκίσει, ανασκολοπίσει, κατακρεουργήσει και θα ξεφτιλίσει με κάθε τρόπο τον αντίπαλο και όλο του το σόι και η ζωή συνεχίζεται!
Και μια πρόταση και κλείνω το θέμα, γιατί το εξάντλησαν και το κούρασαν, μαϊντανοί και λοιποί παραθυράτοι: Βάλτε τους κανίβαλους στην αρένα, κόψτε εισιτήρια και αφήστε τους να αλληλοεξοντωθούν.. Κι αν γλυτώσει κανείς αφήστε τα λιοντάρια...

Ώρα 8 και τέταρτο.. έκλεισα το χαζοκούτι και έβαλα να ακούσω Ηπειρώτικα να φύγω...
Από την Ήπειρο δεν είμαι, αλλά ο καημός τους είναι γραμμένος στο DNA μου. Αγαπώ με κρητικές μαντινάδες, χορεύω με αληθινά νησιώτικα, "φτιάχνομαι" με ρουμελιώτικα και ποντιακά. Εγώ που αν δεν άκουγα ηλεκτρική κιθάρα σε ένα τραγούδι, το απαξίωνα...

Ένας παπάς, ο Παπα-Αναστάσης εκτός από ύμνους τραγουδά Ηπειρώτικα κι ο Πετρολούκας κι οι Χαλκιάδες συνοδεύουν. ΜΕΘΕΞΗ!!



Η ηχογράφηση "ΣΟΥΛΙ - ΗΠΕΙΡΟΣ" έρχεται από 1995 , και είναι παραγωγή του Δημήτρη Κοντογιάννη. Ο παπα-Αναστάσης γεννήθηκε στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας και τον καιρό της ηχογράφησης, ιερουργούσε στον Αι-Γιώργη στο Δράμεσι Θεσπρωτίας. Σήμερα και βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν στο site του (!!!) ιερουργεί στην εκκλησία του Τίμιου Προδρόμου στη παραλία Διονυσίου Χαλκιδικής (δείτε..)
Το αρχείο θα το βρείτε εδώ!

Το αφιερώνω στο φίλο που μου έστειλε τη σωστή παρατήρηση ότι από τους ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ λείπουν δύο τραγούδια. Δυστυχώς το cd έχει "χτυπήσει" στα τραγούδια αυτά και δεν διαβάζονται. Ελπίζω με αυτό το δισκάκι να τον αποζημιώσω!

Εν τω μεταξύ μπήκαμε στη Μεγάλη Εβδομάδα ό,τι κι αν σημαίνει αυτό για τον καθένα. Θρήσκος δεν είμαι με την συνήθη ορολογία, αλλά τούτες οι μέρες "σκάβουν" μέσα μου. Για όποιο λόγο και να γίνεται αυτό, μου είναι οδυνηρό αλλά και απελευθερωτικό μαζί.
Μπορεί να φταίει και για αυτό το DNA μου!!

Ώρα 9 παρά και η μουσική αλλάζει πάλι.. Το δελτίο καιρού προβλέπει ανοιξιάτικο Πάσχα, κι εγώ θυμάμαι το ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ της Μαρίας Δημητριάδη.



Ήταν 1980, όταν αυτή η εκπληκτική τραγουδίστρια κατάφερε να μαζέψει σε ένα δίσκο (δείγμα της παραδοχής που απολάμβανε), τραγούδια των Μ. Θεοδωράκη ("Ποτέ, ποτέ μαζί" και "Τραίνο"), Μ. Χατζιδάκι ("Το παιδί από την Κρήτη" και "Έξη κορίτσια"), Γ. Μαρκόπουλου ("Ο αντάρτης" και "Δελτίο καιρού"), Θ. Μικρούτσικου ("Η μπαλάντα ενός φιλήσυχου" και "Αυτός ο τόπος") και Στ. Ξαρχάκου ("Είν' αρρώστια τα τραγούδια").
Aκούστε τα λόγια στο ομώνυμο τραγούδι :
"..στο γήπεδο πεθάναν τρεις,
η μπάλα βρήκε το δοκάρι,
οι ιαχές των θεατών αγγίζουν τον ήλιο.."
Πόσο σημερινό είναι ε;
Άλλος ένας σημαντικός, πλην χαμένος, δίσκος σε υπόγεια δισκογραφικών εταιρειών..
Για τους φίλους μου, χειροποίητα ψηφιοποιημένος από βινύλιο είναι
εδώ!

Ώρα 9 και είκοσι.. καλλωπίζω το ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο, το πακετάρω και το "ανεβάζω" σαν βαρκούλα στον απέραντο ωκεανό του διαδικτύου (εξ' ου και το σερφάρισμα..)
Καλή ακρόαση και καλό βράδυ!

Υ.Γ. Κουμπάρε Αρούλη, ακόμα δεν έμαθες να κάνεις post;;

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θανασάκη, νασαι καλά. Οντως με αποζημίωσες!!!
Το δε σι ντι θα το βρούμε, εδω εχω βρει πράματα και θαυματα!!!
Υγεια να χεις

Diogenisa είπε...

Φεύγω και εγώ σιγά σιγά...
πάω για την πατρίδα
καλό Πάσχα σε σένα και στην οικογένεια!
Μουντάκης & μεσοπέλαγα αρμενίζω...
με τσι υγείες μας!

ΘΚ είπε...

Kαλό Πάσχα και σε σένα !!
Να υποθέσω ότι πας Κρήτη...
Ας παραφράσω λοιπόν τον ποιητή: Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται γιατρέ εδώ πέρα, η άλλη μισή ..στα Χανιά βρίσκεται (αλλά και στον Ψηλορείτη και στα Ανώγεια, στο Ρέθυμνο, στα Σφακιά, στη Σαμαριά, στο Φραγκοκάστελο...)
Ευχαριστώ για το διαμάντι που μου έστειλες!

Ανώνυμος είπε...

"ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ λείπουν δύο τραγούδια."

Από τον δίσκο Ηπειρώτες πρωτομάστορες (εκδ. Φαληρέα) λες; αν ναι κανένα πρόβλημα

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά

milou

Diogenisa είπε...

Το σπίτι μου είναι στο Ηράκλειο. Ξενάκι είμαι!
Μυαλό, καρδιά, ψυχή όλα εκεί κάτω είναι!

Το διαμάντι είναι από αυτή τη συλλογή.

Καλό μα λίγο! Γύρισα...
Σύντομα το επόμενο φευγιό!

ΘΚ είπε...

Ευχαριστώ, θα ψάξω να το αγοράσω.. άλλωστε τα διαμάντια αξίζει να τα πληρώσεις για να τα αποκτήσεις (άρχή που τηρώ και στην αγορά σημαντικών κατά το γούστο μου δίσκων - τους υπόλοιπους αν τους βρω δωρεάν τους αρχειοθετώ).
καλημέρα!

Ανώνυμος είπε...

Diogenisa Χρόνια Πολλά & Χριστός Ανέστη.

Χαχα ευτυχώς την έχω και αυτή τη συλλογή,αλλά που να σκανάρεις 95 σελίδες.

milou

Diogenisa είπε...

Θα σου το ανεβάσω το ΣΚ και θα σου βάλω τα link εδώ. Εγώ το αγόρασα από το δισκοπωλείο του Αεράκη στα Λιοντάρια (στο Ηράκλειο), δεν ξέρω αν θα το βρείς εδώ. Μόνο που δεν έχω scanner να σου περάσω τα εξώφυλλα. Και αν δεν θες να μείνουν τα link εδώ σβήσε το σχόλιο μετά.
ΧΕΧΕ!

Diogenisa είπε...

@milou
Aληθώς Ανέστη!
Νομίζω ότι το βιβλιαράκι με τις 95 σελίδες είναι καλό και ας έχει τις "αδυναμίες" που λέει στη σελίδα που πέρασα στο παραπάνω σχόλιο.

Έχεις τους "Πρωτομάστορες";
10 CD και βιβλιαράκι 215 σελίδων (αγγλικά & ελληνικά)

ΦΟΒΕΡΟ!
Αυτό το βρήκα στο Metropolis εδώ!

Ανώνυμος είπε...

Diogenisa, αμε και αυτούς τους πρωτομάστορες και την συνέχεια που έβγαλε (1955-1995,ραδιοφωνικά +Σκορδαλός) σκέψου να ήμουν και Κρητικός, ευτυχώς αρμενίζω μεσοπέλαγα (όχι ο αποχαιρετισμός του Μουντάκη ε;άλλο εννοώ)

Και αφού είσαι Ξενάκι δέξου:
Εύχομαι να περνάς καλά,να χαίρεσαι τον κόσμο
κι ανάμεσα σ'αρίσμαρι,να πορπατείς και δυόσμο.

milou

ΥΓ.Εμ δεν θα μάθω ποτέ πως κάνεις εγγραφή εδώ, κρίμα οι σημερινές οδηγίες του Θανάση για να μπορώ να βάζω λίνκ

Ανώνυμος είπε...

ο 1ος ανώνυμος:
παιδιά, τελικά να ψάχνω για το πρωτομαστόρικο ή να εναποθέσω τις ελπίδες μου σε σας?
η άλλη λύση ειναι να το βρώ (κάποτε) στο δισκάδικο της Καπλανών στο φίλο μου τον Πάνο...
Σ

ΘΚ είπε...

Παιδιά αν θέλετε να βοηθήσετε και να μου στείλετε links αλλά δεν θέλετε να φαίνεται αυτό στα comments προτιμήστε το mail της Κιβωτού: mkivotos@gmail.com και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνω εγώ!
Άσχετο: το "milou" πως σου προέκυψε ως ψευδώνυμο; (Ρωτώ γιατί - συγγνώμη κιόλας- μου φέρνει στο νου το σκυλάκι του ΤενΤεν)

Ανώνυμος είπε...

xaxaxa ακριβώς από εκεί (Τεν Τεν) είναι το δάνειο.

1τε ανώνυμε: άμα έκανες τον κόπο να πας στο αρχικό πόστ θα έβλεπες ό,τι τα 2 τραγουδάκια έβαλα ανεπιτυχώς Λινκ (γιατί πρέπει να το συμπληρώσεις με .rar. το έγραψα σε επόμενο σχόλιο μια που είμαι άσχετος με νέες τεχνολογίες)

Θανάση να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, αλλά με free acc στο Rapid share σβήνονται μετά από λίγο διάστημα, αν και μεσοπέλαγα αρμενίζω μόνο cd, τα βινύλια είναι μίλια μακριά.

Μιλού

Ανώνυμος είπε...

Μιλου, σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!
(Μιλού???????? Πω πω αισθάνομαι σαν τον Τουρνεσόλ ωρες ωρες)
Το λινκ που έδωσες ήταν μια χαρα (απλά έτυχε και ο ραπιντσεαρ - γιεα και έπεσε για λιγες ωρες)
Τι να πω βρε παιδιά. 10000000 ευχαριστώ? Λιγα θαναι!
Α! Κατι πρέπει να σας κεράσω. Θα ψάξω στη δισκοθήκη μου και θα βρω κάτι σπέσιαλ - σκέφτομαι ήδη κάτι (απο ελληνικό σάουντρακ - δεν παει ο νους σας) . Θανασάκη, καμμιά προτίμηση μήπως?? Πες και βλέπουμε!
Σωτ

ΘΚ είπε...

Σχετικά με το rapidshare, ενημερώνω ότι έχω premium λογαριασμό άρα ό,τι ανεβάζω ΔΕΝ σβήνει...άρα μπορώ τα δάνεια σας να τα ξανα-ανεβάζω (μνημονεύοντας πάντα την πηγή,καθότι πάνω από όλα η δεοντολογία...) και να παραμένουν εσαεί στη διάθεση του φιλόμουσου κοινού!
Σάουντρακ ελληνικό που να μην έχω και να γουστάρω πολύ... χμ.. ίσως τη ΓΛΥΚΕΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ σε καλύτερη των 128 ψηφιοποίηση (γιατί αυτή που έχω είναι δράμα!)

Ανώνυμος είπε...

Τι να με κεράσεις; Η χαρά σου για κάτι που ήθελες – είχα και δεν μου κόστιζε τίποτα είναι το καλύτερο κέρασμα, εμένα μου φτάνει και περισσεύει, αλλά άμα μπορούσες να κάνεις το 24ωρο να έχει καμιά 72ρια ώρες θα σου ήμουν ευγνώμων (όχι πως και τότε θα προλάβαινα ν’ ακούσω ό,τι έχω, αλλά έτσι λέω για να ξεγελώ τον εαυτό μου).

ΟΚ Θανάση για τον premium λογαριασμό.Γιατί εγώ δεν έχω ούτε σκέφτηκα ποτέ να κάνω.

Μιλού

Diogenisa είπε...

@Θανάση
ΟΚ θα σου τα στείλω με mail. Αν θες τα ανεβάζεις και εδώ... Θυμάμαι όμως ότι σε παλιότερο post είχες σβήσει link γιατί κυκλοφορούσε το CD/ δισκος στην αγορά... οπότε υπέθεσα ότι δεν θα ήθελες να τα έχεις εδώ...

@milou
Ξενάκι είμαι όσο δεν πατώ Κρήτη. Ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω με "Καλές θάλασσες" και προσοχή στις ξέρες... (καλά κατάλαβα τη κρυπτογράφηση; :Ρ).

όσο για το ανώνυμο, γιατί δεν βάζεις Other και να γράφεις ότι θες;
εκτός και έχεις gmail, οπότε "μπαίνεις" στο mail σου και όταν κάνεις το πρώτο post σε blog απλά κάνεις login με το google login....


για να βαλεις link:
<a href="http...">κείμενο</a>
αναμεσα στα " βαζεις το link
και το κείμενο είναι αυτό που φαίνεται στην οθονη!

Καλές δοκιμές!

ΘΚ είπε...

1. ανώνυμε νο1: οι ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΕΣ ανέβηκαν πάλι πλήρεις (δες το νέο λινκ)
2. Όπως έχω ξαναγράψει εδώ ανεβάζω υλικό εκτός κυκλοφορίας γιατί θεωρώ αδιανόητο η μουσική να είναι "κλειδωμένη" ή "σε απόσυρση". Αν είναι εύκολη η πρόσβαση σε αυτό το υλικό ή επανακυκλοφορήσει, παύει αυτομάτως ο λόγος της παρουσίας του στην ΚΙΒΩΤΟ
3. επειδή μπλέξαν οι ανώνυμοι, βάλτε έστω ένα ψευδώνυμο ρε παίδες να βρούμε άκρη!

Milou είπε...

Ει βρε στο πόντο τη γλίτωσα για να μην πέσω σε «ξέρα» και σου αλλάξω φύλο, με έσωσε το clopy στο Diogenisa μπα μισή κατάλαβες την κρύπτο.

Τώρα με τις οδηγίες θα δοκιμάσω να κάνω login με το hotmail αλλά τζίφος δες παρακάτω τι μου έκανε

Εμ σβήνει λίνκ ο Θανάσης για δαύτο βλέπω πια αλλά δεν ξαναμιλώ, μιλάν οι σκύλοι;

Να πω την αμαρτία μου εγώ στα λιοντάρια θα έτρωγα σουβλάκι σιγά μην πήγαινα Αεράκη.

Milou


Dashboard blogger
Milou
No photo available.

Edit Profile (or View)
My Account
Change Language

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν -
Οι ανώνυμοι είμαστε 2 ο/η μιλού και ο πρωτομάστορας - οπως αυτοανηγορεύθην (sic)-
Για το 24ωρο.... συμφωνώ απολύτως -
Γλυκειά συμμορια - δύσκολο - δεν το έχω ... (που το θυμήθηκες????)
Κατι ΒΑΡΥΤΕΡΟ ετοιμάζω -ελληνικό σάουντρακ -(μέσα στο Σαβ/Κυρ -αν και εχω 6ωρο τη δευτέρα με 3 ωρες κατευθυνση - και εχω και δουλειά πολύ για την εργασία μου στο Π.Ι. - γενικά στο τρέξιμο, τρεξιμο, τρεξιμο)
Πρωτομαστωρ

ΘΚ είπε...

Nα υποθέσω ότι μιλάς για το "ΒΑΡΥ ΠΕΠΟΝΙ";;
Τα άλλα που θα γράψετε θα τα δω αύριο, τώρα βλέπω Champions League (Μπάγερν-Mίλαν) με υπόκριση γοερό κλάμα του μπέμπη!

Diogenisa είπε...

@milou
με το hotmail δεν μπορείς να κανεις login στο google!
πάντως προφιλ στο blogger έχεις!!
milou

Θες να κάνεις blog?
τότε όπως ανοίγεις το blog του Θαναση, επάνω δεξιά κάνεις click @ create blog...

Εγώ πάντως θα αλλαζα e-mail το gmail είναι πολύ καλύτερο. Ασε που μπορείς να "κατεβάζεις" τα mail στο PC σου με το Outlook και να μην είναι στο πουθενά και στις ορέξεις του καθενα που μια ωραία πρωϊα ΣΒΟΥ και αντε βρες τι και πως!

Για να έχεις gmail μπορείς να το "ανοίξεις" απο το www.gmail.com.

Εγώ στα Λιοντάρια πάω για μπουγατσούλα στον Κυρ Κορ!
Αν τώρα δω και κατι καλό στον Αεράκη... το τιμώ!

Καταλαβα ότι η δουλειά σου έχει να κάνει με τη θάλασσα...

Αντε καληνύχτα και από μένα!

(chat room καναμε στο post αυτό Θανάσηηηηηη!!!!)

Ανώνυμος είπε...

blog ; Παναγιά μου Ανωγειανή δεν είμαι καλά, ακούς εκεί blog βάρβαρα σπορ αυτά, απλά για να μη γράφω κάθε φορά το Μιλού στο Other.Μπα τα free mail δεν τα χρησιμοποιώ μόνο το Ηοτ στο msn αλλά έκανα ένα σαν milou2007 στο πως το είπες μόνο για εδώ αλλά login εδώ πως κάνουν.

chat room, α και σε αυτά άσχετος είμαι, έπρεπε ο Θανάσης να έχει έναν χώρο για άσχετους με οδηγίες προς ναυτιλλόμενους Ξηράς.

Άσε η δουλειά μου έχει να κάνει με γύρο-γύρο Θάλασσα στην ξέρα έπεσε προχτές ο πατριώτης και το τι ακούει από τους εισαγγελάτους δεν λέγεται.

Milou

Diogenisa είπε...

@milou
Για να κάνεις login εδώ με το Google/Blogger id που έχεις
απλά δίνεις username & password
στο Sign in with your Google Account...