15 Μαρτίου 2007

ΓΙΝΑΜΕ INTERACTIVE!


πηγή: http://www.dpgr.gr/

Χαιρετώ τη δικτυακή παρέα που κάνει τη βόλτα της και από τη γωνιά μου!
Με χαρά διαπιστώνω ότι υπάρχει η διάθεση να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε μουσικές χαμένες στο χρόνο και τις αναμνήσεις μας.
Για όσους δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν τα post των φίλων, ενημερώνω ότι έχουμε link για τα παρακάτω (ευγενική προσφορά ανώνυμων και επώνυμων):

1. Το μοναδικό από κάθε πλευρά άλμπουμ του Γιώργου Μακρή (Ω! δέσποινα των λογισμών μου) και του σχήματος ZOOLIXO ΛΙΓΟ (1998) που αναζητούσαμε και ο φίλος Κώστας το πρόσφερε. Ίσως η μοναδική δουλειά έλληνα καλλιτέχνη που πλησίαζε το ύφος, την τρέλα, το απρόβλεπτο της ιδιοφυΐας που λέγεται Frank Zappa. Απλά απολαυστικό και πολύ μπροστά από την εποχή που βγήκε.
Θυμίζω ότι ο Μακρής είχε δισκογραφήσει ως τότε, 4 δίσκους (Πέρα Βρέχει/82, Παραδείγματος χάριν/85, Μούμπλε μούμπλε/86, Πιό άσχημα από πριν, χειρότερα από μετά/90) και βέβαια ξεκίνησε από τους αγώνες της Κέρκυρας του 81.


Ιδού το νέο link και το εξώφυλλο:



2. Διόρθωσα το link για τους Νέους Επιβάτες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως χάθηκε το ωραιότερο τραγούδι του δίσκου (Πέρασε ο καιρός). Πάντως τώρα περιλαμβάνεται..
Οι ενδιαφερόμενοι ας ανατρέξουν στο πρώτο-πρώτο post της Μ. Κιβωτού. Κλασσική περίπτωση δισκάρας που εξαφανίστηκε για λόγους άγνωστους σε μένα.

3. Kαταπληκτικός δίσκος που μου πρότεινε άλλος φίλος, ξένου ρεπερτορίου, αλλά με αρώματα Ελλάδος. Πρόκειται για ηχογραφήσεις εποχής 68-69 που βγήκαν σε cd (made in Greece, αγνώστων λοιπών στοιχείων) του JOHN BERBERIAN: MIDDLE EASTERN ROCK




Jazz rock με έντονες πινελιές ανατολής, Eλλάδας και Αρμενίας, θα σας απογειώσει!
Ακούστε το!

δ. δύο εύθυμα τραγουδάκια που θα σας φτιάξουν τη διάθεση, (επίσης προτάσεις φίλων της Κιβωτού): οι METALIRA και οι CLEFTONES είναι ελληνικά τρελοκομεία που ροκάρουν, ραπάρουν και κάνουν ανελέητο χαβαλέ - δείτε το σχετικό link: www.myspace.com/cleftonestheband
Τα κομμάτια μπορείτε να τα βρείτε εδώ:
http://rapidshare.com/files/20145295/METALIRA_-_MITSOYM.mp3 http://rapidshare.com/files/21144374/CLEFTONES.rar

Ευχαριστώ και πάλι, όσους/όσες επικοινωνούν και θα τα πούμε σύντομα!
Θανάσης