29 Μαρτίου 2007

ΜΕΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΣΚΟΙ...



Άργησα να απαντήσω στη πρόσκληση των φίλων μου για τις 7 ταινίες που αγαπώ, λόγω της νέας άφιξης στην οικογένεια. Οι επιλογές μου δεν είναι καν 7, αλλά αυτές ανακάλεσε πρώτες η μνήμη (βλέπεις η Αλζχάιμερ καραδοκεί). Αν μου έρθουν κι άλλες, θα ακολουθήσει νέα λίστα... Προς το παρόν, ιδού τι αρέσει στον κτήτορα του blog αυτού:

Κωμωδίες:
  • "ΤΟ ΠΑΡΤΥ" (68) (Πήτερ Σέλερς for ever!) ή οποιαδήποτε της σειράς του ΡΟΖ ΠΑΝΘΗΡΑ (τρομερό δίδυμο με Μπλέηκ Έντουαρντς)
  • "ΦΑNEΡΟΣ ΠΡΑΚΤΩΡ ΟΟΟ" (67) ή "ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ" (63), ως φόρος τιμής στους μεγάλους και πολυαγαπημένους Θανάση Βέγγο και Κώστα Χατζηχρήστο
  • "ΕΝΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ, ΜΑ ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ" (79) ή ο,τιδήποτε των Μόντυ Πάιθονς
Φευγάτες και γενικώς της "απόδρασης":
  • "ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΥΓΗΣ" (85) με Γιόν Βόιτ (ο μπαμπάς της Αντζελίνας..)
  • "ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΙΛΙ" (99) ή "ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΡΙΤΑ ΧΑΙΗΓΟΥΟΡΘ" (94) γιατί είμαι άρρωστος fun του SΤ. ΚΙNG
  • Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΥΚΟΥ (75) (Νίκολσον με το βλέμμα που σκοτώνει & Μ. Φόρμαν)
Αντιπολεμικές:
  • "Ο ΤΖΟΝΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ" (71) (απλά συγκλονιστικό)
Επιστημονικής φαντασίας:
  • "Ε.Τ." (82) ή "ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΡΙΤΟΥ ΤΥΠΟΥ"(77) γιατί κάτι υπάρχει εκεί έξω..
Ρομαντικές, κομεντί κλπ:
  • "ΟΤΑΝ Ο ΧΑΡΙ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗ ΣΑΛΛΥ" (89) (ναι! παραδέχομαι τις αδυναμίες μου και τον έρωτα που είχα για την Μεγκ Ράιαν - πριν το λίφτινγκ)


Αυτά και αν θυμηθώ κι άλλες θα επανέλθω...

Για σήμερα θα βρείτε στη γωνίτσα μας δύο δίσκους του παρελθόντος (πάντα!)
Ο πρώτος ήταν αίτημα ευγενικού φίλου που δεν μπορούσα να αρνηθώ.
Πρόκειται για τον δεύτερο προσωπικό δίσκο του Σταύρου Λογαρίδη: "ΣΕ ΑΛΛΗ ΓΗ" (από το 1980, σε παραγωγή Λουκά Σιδερά βλέπε και Aphrodite's Child)



Ο δίσκος επανακυκλοφόρησε το 95 νομίζω σε cd με προσθήκη ενός single των ΑΚΡΙΤΑΣ. Η αξία του Λογαρίδη ως μουσικού είναι αδιαμφισβήτητη, με παρελθόν σημαντικό (βασικό μέλος των ΡΟLL και αργότερα των βραχύβιων ΑΚΡΙΤΑΣ) , αν και δυστυχώς δεν έχει αναγνωριστεί όσο θα έπρεπε, αφού ούτε ο ίδιος το επιδίωξε, ούτε οι προσωπικές του περιπέτειες του το επέτρεψαν.
Ακούστε το!

Η δεύτερη επιλογή έρχεται από έναν άλλο χώρο, αυτόν του σατιρικού τραγουδιού, που στη δεκαετία του 70 μεσουρανούσε ο Γιάννης Λογοθέτης και αργότερα (σε συνεργασία μαζί του) ο Θέμης Ανδρεάδης.
Γιάννης Λογοθέτης - ΕΛΛΑΔΕΞ (1975)



Εδώ συμμετέχουν οι Αδερφοί Κατσάμπα (!) με το "ΚΟΚΚΟΡΑΚΙ", αλλά και ο Δημήτρης Πουλικάκος με το ιστορικό πιά "ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΣΤΥΛ..βεβαίως, βεβαίως" αλλά και το ιδιαίτερα τολμηρό ακόμα και σήμερα "ΣΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ". Επίσης τραγουδά ο εξαίρετος Χρήστος Λεττονός (βρείτε και ακούστε τον οπωσδήποτε στην ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ του Δήμου Μούτση), η Ιωάννα Κιουρκτσόγλου, ο Παυλής Σάμης καθώς και ο ίδιος ο στιχουργός.
Πρόσφατα επανεκδόθηκε υλικό του Γιάννη Λογοθέτη, βγήκε και ένα tribute cd, έκανε και νέες ηχογραφήσεις με τον Γιάννη Γιοκαρίνη. Το "Ελλαδέξ" δεν το πήρε το μάτι μου, οπότε μπορείτε μέχρι να βγει πάλι, να το απολαύσετε...
ΕΔΩ!

Τους χαιρετισμούς μου και τις ευχαριστίες για τις εύχες σας!
Θανάσης
Υ.Γ. δύο κλασσικές σκηνές από τις παραπάνω ταινίες..





5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κουροσάβα - Βεντερς - Κιαροστάμι - ΦΑΣΜΠΙΝΤΕΡ - Ερτζογκ - ΤΑΡΚΟΦΣΚΙ!!!!!!
Και πούσαι Θανάση! Αν βρεις χρόνο - μια και φαντάζομαι οτι χαζομπαμπαδεύεις για πολλοστή φορά, βάλε και τα δυο τρια κομμάτια που ΛΕΙΠΟΥΝ απο τους "Ηπειρώτες Πρωτομάστορες" Θενκς

ΘΚ είπε...

Βγάζω το καπέλο στις επιλογές σου,είναι η ίδια η ιστορία του σινεμά! Για τους Hπειρώτες θα πρέπει να κατέβω στο χωριό που έχω αφήσει τον δίσκο να δω τι πήγε λάθος στo rip.
Αν βρω άκρη, τη Δευτέρα θα είναι πλήρες...

Ανώνυμος είπε...

Αδερφέ είσαι άρχοντας!!!
Οι δισκοι που ανεβαζεις είναι εκπληκτικοί!
Έχεις τίποτα άλλο από Λογαρίδη για το φτωχό λαό?
Θα σου είμαι ευγνώμων.

Γιάννης είπε...

Μπορείτε παρακαλώ να ξανανεβάσετε το ΕΛΛΑΔΕΞ γιατί έχει διαγραφεί!
Ευχαριστώ!!

ΘΚ είπε...

ΣΤΕΊΛΕ ΜΟΥ ΤΟ EMAIL ΣΟΥ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ MKIBWTOS@GMAIL.COM