5 Μαρτίου 2007

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ "300" ΜΕ ΤΡΩΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ!



Δευτεριάτικα με πήξιμο στη δουλειά είναι άσχημος συνδυασμός..
θα μου πεις, αν πήζεις πως προλαβαίνεις και γράφεις αυτές τις αράδες;
Σωστό, αλλά θα απαντήσω ότι αφού δεν καπνίζω, το δεκαλεπτάκι που θα έκανα για ένα τσιγάρο, το αξιοποιώ κάπως έτσι.
Το Σαββατοκύριακο δεν ξεκουράστηκα καθόλου, οι περισσότεροι νομίζω γονείς παρακαλούν να ξημερώσει Δευτέρα, ειδικά αν σέρνονται ιώσεις ή παιδικά πάρτυ!
Καλή εβδομάδα σε όλους με ένα ξεχωριστό δίσκο (για συγκεκριμένους λόγους) στην ελληνική δισκογραφία: Η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ροκ όπερας made in Greece στο ύφος του Jesus Christ, έγινε το 1975: ο ΤΡΩΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !



http://rapidshare.com/files/16733183/TRWIKOS.rar

Δημιουργοί και συνυπεύθυνοι του εγχειρήματος αυτού, οι Γιάννης Κοζάτσας και Γιάννης Πετρίτσης (έγραψαν τις μουσικές και ο Πετρίτσης τους στίχους).
Η ενορχήστρωση ήταν του Νίκου Ιγνατιάδη, κι αν οι δημιουργοί αυτοί δεν σας κάνουν για πολύ ροκ, διαβάστε και τη διανομή των ρόλων για να καταλάβετε ότι στη πραγματικότητα μιλάμε για ποπ-όπερα:
Οδυσσέας:Κώστας Τουρνάς, Πάρις:Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Ελένη:Ελπίδα, Αχιλλέας ο συγχωρεμένος Charlie (Ιπποκράτης Εξαρχόπουλος), Αγαμέμνων:Γιώργος Πολυχρονιάδης, Πάτροκλος ο συγχωρεμένος επίσης Βλάσσης Μπονάτσος, Έκτορας:Δάκης, Ανδρομάχη:Μαρίνα. Συμμετείχαν επίσης ο Γ. Μούτσιος (Λαοκόων), Γ. Πετρίτσης (Αγγελιοφόρος), Σ. Δαμιανός (Κάλχας)
Κρίνοντας με σημερινά δεδομένα, το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει αφελές, αλλά δεν παύει να αποτελεί τουλάχιστον ιστορικό δεδομένο και προσπάθεια, που δεν είχε συνέχεια, όπως δεν είχαν συνέχεια οι ροκ όπερες για περισσότερο από μία δεκαετία.
Ο δίσκος επανεκδόθηκε σε cd το 1994.
Αυτά και καλή ακρόαση!
Το δεκάλεπτο παρήλθε, τα κεφάλια μέσα...
Υ.Γ. Για το φιλμ "300" δεν έχω άποψη και μάλλον δεν θα το δω, τουλάχιστον στο σινεμά, όχι για λόγους "ιστορικής ανακρίβειας", απλά το πολύ ηρωικό και ματοβαμένο δεν είναι του γούστου μου. Εικαστικά βέβαια η δουλειά είναι καταπληκτική!

3 σχόλια:

Giousurum είπε...

ton troiko polemo ton exo se vinilio kai gia auto ton logo ton akouo spania. ton epsaxna kairo se ilektroniki morfi. thanx. panta tetoia.

Ανώνυμος είπε...

Καλές γιορτές καταρχάς.. Υγεία και χαρά!

Το έψαχνα καιρό, περισσότερο για τη συμμετοχή του Μπονάτσου..
Έχω πετύχει απίθανα δισκάκια στο blog σου.. -)
Να σαι καλά και να συνεχίσεις με το ίδιο μεράκι και το νέο έτος εύχομαι..
Και πάλι καλές γιορτές...

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρα, θελω να σε ρωτησω αν γνωριζεις ενα κομματι του Πετριτση που λεγεται Αρειανος (αρχες 70) και αν μπορω να το βρω καπου...

Ευχαριστω