20 Φεβρουαρίου 2007

ΒΡΩΜΙΚΗ ΤΡΙΤΗ




Λογικός μου μοιάζει αυτός ο τίτλος με δεδομένη τη χτεσινή μέρα..
Ο αφανισμός της γαρίδας, η πανωλεθρία του οστράκου, ο θρήνος του χταποδιού έγινε, με συνοδεία ταραμοσαλάτας, ντολμάδων, γιγάντων και άφθονης λαγάνας..
Όπως είπε και κάποιος σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ: "Η Καθαρή δευτέρα λέγεται έτσι διότι τη μέρα αυτή καθαρίζουμε ό,τιδήποτε υπάρχει σε ψυγείο, τραπέζι, ταβέρνα κλπ."

Προσπερνώντας τους στομαχικούς ήχους της χώνεψης, επανέρχομαι με ενδιαφέρον (πιστεύω) και πάλι υλικό. Να σημειώσω για μια ακόμα φορά μερικά πράγματα:

α. Οι ηχογραφήσεις κατά μεγάλη πλειοψηφία είναι από βινύλιο, άρα οι τελειομανείς ας ψάξουν κάπου αλλού.
β. Το υλικό είναι δυσεύρετο και κατά 99,9% εκτός κυκλοφορίας. Αν και έχω στη διάθεση μου το μεγαλύτερο μέρος της πρόσφατης δισκογραφίας, δεν θα μπω στον πειρασμό να το ανεβάσω μόνο και μόνο για να αυξήσω την επισκεψιμότητά μου. Όταν το πρόβλημα της κατάργησης/απόσυρσης της μουσικής δημιουργίας λυθεί (έχω αναπτύξει σε προηγούμενα κείμενα τις θέσεις και προτάσεις μου), το blog αυτό θα μετατραπεί σε ένα απλό ημερολόγιο που θα αφορά μόνο τον δημιουργό του.
γ. Οι δισκοπώλες που πουλούν παλιό υλικό (Μοναστηράκι και αλλού), αν και θιγόμενοι, θα πρέπει να αντιληφθούν, ότι πλην συλλεκτών, οι υπόλοιποι αναζητούμε το περιεχόμενο και όχι τη σπάνια συσκευασία. Γιατί θα πρέπει ο συνειδητός ακροατής/αγοραστής να πληρώσει σε πολλαπλάσια τιμή; (και μετά από πολύ ψάξιμο)
δ. Οι παρέες του διαδικτύου έχουν την δύναμη να δώσουν λύσεις και θα δώσουν! (Αλήθεια μήπως είναι καιρός να στηθεί ένα wiki εστιασμένο στην ελληνική μουσική;)

Προτάσεις της ημέρας:

1. ΒΛΑΣΣΗΣ ΜΠΟΝΑΤΣΟΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ (1976)

http://rapidshare.com/files/16354536/BLASSHS.rar.html
Ο καλύτερος, για τους πολλούς, δίσκος του Βλάσση Μπονάτσου.
Οι στίχοι και η μουσική τολμηροί (Σπύρος Βλασσόπουλος και Ανδρέας Αγγελάκης) και η ερμηνεία εξαιρετική. Δανεισμένο από φίλο το δισκάκι αυτό, θα πιστοποιήσει στους μη γνώστες, ότι ο Βλάσσης ήταν μια μεγάλη φωνή και ένα ταλέντο που σπαταλήθηκε από τα media και τον ίδιο του τον εαυτό.

2. Τ.V.C. - T.V.C. (1982)

http://rapidshare.com/files/16729401/tvc.rar
Νεοκυματικό συγκρότημα, από τα λίγα εκείνη την εποχή στην Ελλάδα, οι T.V.C. έκαναν δύο μεγάλους δίσκους, αρκετές επεισοδιακές εμφανίσεις, προσπάθεια για καριέρα στο εξωτερικό και μετά μας χαιρέτησαν. Στα μέλη τους συναντάμε τους Αντρέα Κουμπαρούλη (κιθάρα, τραγούδι), Φάνη Φωτόπουλο (ηλ. κιθάρα), Πάνο Συμεωνίδη (μπάσο), Νίκο Λουίζο (συνθεσάιζερ) και Δημήτρη Δημήτρακα (ντραμς - εξέχων μέλος πολλών συγκροτημάτων).
Να θυμίσω ότι την περίοδο αυτή, ενώ στο εξωτερικό είχε ξεσπάσει η καταιγίδα του πανκ που εξελίχθηκε σε new wave, στην Ελλάδα ο πόλεμος κλασσικών και νεοκυματικών ροκάδων καλά κρατούσε: ξύλο και γιαουρτώματα ήταν τα σταθερά happening στις συναυλίες αυτές.
Ο 2ος δίσκος του γκρουπ βγήκε το ’83 (Make me up) και θα ανέβει και αυτός σύντομα.
Δείτε σχετικά ... http://dimitrisdimitrakas.gr

Kαλή ακρόαση!
Θανάσης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File Thanasi 1000 bravo!!!!
Oi T.V.C. me afisan afono perimeno ton epomeno disko pou 8a anevaseis me agonia.
Exeis upopsin sou tous Zoolixo Ligo?
An uparxei kapoios diskos tous 8a xeromoun poli na to do sto blog sou!

ΘΚ είπε...

σε ευχαριστώ πολύ φίλε!
Οι Zoolixo Λίγο, είναι αν θυμάμαι καλά η σύμπραξη του Γιώργου Μακρή (Ω! Δέσποινα των λογισμών μου)και του Γιώργου Δημητριάδη σε δίσκο του 82. Ο Μακρής έχει βγάλει 4-5 δίσκους και ήταν και στους Αγώνες της Κέρκυρας (αλλά δυστυχώς το συγκεκριμένο δισκάκι δεν το έχω βρει ακόμα)

Diogenisa είπε...

Ευχαριστώ για τον Βλάσση!
πράγματι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ!

K.A.T. είπε...

Φίλε Θανάση, έπεσα τυχαία πάνω στο blog σου και σου βγάζω το καπέλο για τις προσφορές σου και τη γενικότερη φιλοσοφία σου. Θέλω να σε θερμο-ευχαριστήσω για τους T.V.C. τους οποίου ψάχνω εδώ και χρόνια και αν μάλιστα ανεβάσεις και το Make Me Up (κυρίως αυτό έψαχνα) θα σε προσκυνήσω! :-)

Μια μόνο διόρθωση για τους Zoolixo Λίγο. Πράγματι είναι σχήμα του Γιώργου Μακρή, αλλά απ' όσο ξέρω δεν έχει καμία σχέση ο Γιώργος Δημητριάδης μαζί τους. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι:
Λεωνίδας Γεωργούλης: κιθάρα
Βαγγέλης Πέππας: μπάσο
Παναγιώτης Χαράμης: μπάσο
Τίμος Χατζηιωάννου: πλήκτρα
Κώστας Περόγλου: τύμπανα

Μετά από 3 προσωπικούς δίκους ο Μακρής έφτιαξε το συγκρότημα και έβγαλε το ομώνυμο cd το 1998 με σαφέστατες επιρροές από Zappa. Δυστυχώς δεν το έχω για να σου το δώσω να το ανεβάσεις!

Ο Γιώργος Δημητριάδης, μέχρι να φτιάξει το δικό του σχήμα πέρασε από τους: Yoghurt, A La Carte, Μακεδονομάχοι (Θεσσαλονίκη), Low Noise, Senza Domini, Οι Φίλοι Της Τζένης και Απροσάρμοστοι - μετά τον χαμό του Παύλου (Αθήνα). Ελπίζω να βοήθησα κάπως, τουλάχιστον από άποψη πληροφοριακού υλικού! ;-)

iPONTIKOS είπε...

TO CD TON ZOOLIXO LIGO THA TO ANEBASO 4-5-2007 STO BLOG MOY
cosmic--soup.blogspot.com

iPONTIKOS είπε...

file to album zoolixo ligo tha to balo sto kainoyrgio blog moy
cosmic--soup.blogspot.com tin
4-5-2007

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=_sPCjE6x69s

καλή συνέχεια... (fantasma - musicheaven)

Ανώνυμος είπε...

Σε παρακαλώ πολύ θα μπορούσες να ξανανεβάσεις τον ομόνυμο δίσκο των TVC γιατί δεν λειτουργεί το link? Ευχαριστώ πολύ.

ΘΚ είπε...

BILLY σε μένα κατεβαίνει κανονικά!
Έκανες copy τη διεύθυνση;; (στα πρώτα μου post δεν είχα βάλει απευθείας το link, ώστε με ένα κλικ να το παίρνεις)