23 Νοεμβρίου 2006

ΕΙΜΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΔΩ...




Χαιρετώ την κοινότητα των μπλογκ-αρισμένων (!) όλου του κόσμου..
Αργησα λίγο να ξαναγράψω, αλλά για να είμαι ειλικρινής βαριόμουν απίστευτα, είχα διάφορα τρεξίματα, μετακομίσεις, σεμινάρια, ταξίδια κλπ και το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουν να κάνω ήταν να γράψω δυό λόγια στο ηλεκτρονικό μου ημερολόγιο.
Αν και από τον Οκτώβριο συνέβησαν πολλά, είναι σαν να μην έγινε τίποτα:
Σκάνδαλα ήρθαν και παρήλθαν, σεξ, ρατσισμός, τηλεπαιχνίδια, ποδόσφαιρο, εκλογολογία, ληγμένα τρόφιμα,συμβασιούχοι, ξύλο από μπάτσους, επέτειοι και άλλα, έκαναν τον συνήθη κύκλο τους, απασχόλησαν πάνελ "αφρισμένων" ομιλητών, ανακούφισαν τα τηλεμερίδια για κάποια κανάλια και θα μας ξανάρθουν στο μέλλον,να ταράξουν προσωρινά τον ύπνο μας.
Δύο πραγματάκια μόνο θυμάμαι και σχολιάζω:
Το 2ο νέο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσ/νίκης, που κατά την ταπεινή μου γνώμη έδωσε κάποια καλά τραγούδια, νέες ενδιαφέρουσες φωνές και καλούς σε γενικές γραμμές στίχους, κόντρα στη σαβούρα των τελευταίων χρόνων που έχουν κάνει κατάληψη στα ερτζιανά και στους δέκτες μας. Αν κάτι με εκνεύρισε ήταν τα κακεντρεχή σχόλια τάχα δημοσιογράφων-σχολιογράφων που έχουν κάψει εγκεφαλικά κύτταρα από την υπερβολική έκθεση στο σκυλοπόπ, και έχουν και άποψη τα λοβοτομημένα, για το στίχο και τη μουσική παιδιών,που ευτυχώς, έχουν διαφορετικό γούστο και άποψη.
Ας μην αρχίσω το "κύριε ελέησον" γιατί έτσι αποκτά αξία και η άποψη μερικών "τίποτα με πόδια".
Το 2ο ελπιδοφόρο νέο ήρθε επίσης από τη μουσική, η αναμενόμενη από καιρό νέα συνεργασία του Νίκου Ξυδάκη με την Ελευθερία Αρβανιτάκη. Το να μελοποιείς ποίηση και να κάνεις ένα έργο με σεβασμό στον ακροατή και στον εαυτό σου, εν έτι 2006, είναι πράξη πολιτική - αντίστασης.
Όσοι και όσες δεν γεύτηκαν από το νέκταρ να σπεύσουν..
Ήδη το "Γρήγορα η ώρα πέρασε" πάει καλά και εμπορικά, ίσως τελικά η ελπίδα να το έσκασε έγκαιρα από το κουτί της Πανδώρας.
Είπα Πανδώρα και θυμήθηκα...
Πληκτρολογήστε www.pandora.com και δείτε τι έχουν φτιάξει οι άνθρωποι:
Ένα ιντερνετικό ραδιόφωνο, το περιεχόμενο του οποίου, καθορίζεται από τον χρήστη αναλόγως του είδους και του ύφους της μουσικής που επιθυμεί! Εξαίρετη δουλειά, και δυνατότητα αναζήτησης και πληροφόρησης για μουσικές και καλλιτέχνες ανάλογου ρεπερτορίου, αλλά και άμεσης αγοράς από το διαδίκτυο! Να που και οι playlist έχουν τα καλά τους όταν δεν κατευθύνουν και χειραγωγούν τα μουσικά μας κριτήρια.
Τελειώνοντας, μιά σκέψη ακόμα:
Αγοράζοντας τραγούδια μεμονομένα και όχι ολόκληρα cds από τα ηλεκτρονικά δισκοπωλεία κάνουμε ασυναίσθητα μάλλον, αντίσταση στην ευκολία της δισκογραφίας ελληνικής και ξένης, αφού πετυχαίνουμε να εξαφανίσουμε μεσομακροπρόθεσμα, τα τραγούδια συμπλήρωμα-τσόντες που γεμίζουν άλμπουμ με ένα μόνο καλό τραγούδι, ώστε να πουληθεί η πραμάτεια προς 15-20 ευρώ, αντί για 1 ευρώ που κοστίζει το μόνο καλό τραγούδι.
Όταν ξαναγεννηθούν λοιπόν τα "singles" που λέγαμε παλιά, θα την πατήσουν και οι εταιρείες-πιράνχας και οι γνωστοί υπερ-επιτυχημένοι πλην-θέτες, αφού τα έσοδα τους θα μειωθούν δραστικά και ίσως τότε ασχοληθούν πραγματικά να φτιάξουν αληθινά τραγούδια χωρίς ημερομηνία λήξης!
Αυτά για τώρα..
Για τους φίλους το μικρό μου δωράκι είναι μιά ανεξάρτητη παραγωγή του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΥΓΟΜΑΛΑ: ΑΠ' ΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Ο δίσκος περιέχει παλία σμυρνέικα και ρεμπέτικα σε καλές ερμηνείες και δεν νομίζω ότι μπορεί πλέον να βρεθεί στα δισκοπωλεία.
Στη λογική λοιπόν της αντίστασης απέναντι στην κατάργηση-εξαφάνιση του πνευματικού έργου δημιουργών, από εταιρείες και εμπόρους, σας το προσφέρω εδώ.
Η κωδικοποίηση είναι στα 192 (τίτλοι και εξώφυλλα περιλαμβάνονται)
LINKS:
http://rapidshare.com/files/4511282/zygomalas.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/4511283/zygomalas.part2.rar.html
Καλή ακρόαση!!

Θανάσης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα, Θανάση.

Μια φίλη μου έδωσε τη διεύθυνση της όμορφης και ζεστής γωνιάς σου εδώ και περιδιαβαίνοντάς τη για λίγη ώρα βρήκα αρκετά ενδιαφέροντες ορισμένες από τις σκέψεις σου και τις μουσικές σου.

Κατέβασα κι όλας, και σε ευχαριστώ πολύ, το cd του Ζυγομαλά το οποίο και ακούω γράφοντάς σου αυτές εδώ τις σειρές :)

Και ελπίζοντας να μην έχεις αντίρηση, το πρόσθεσα στο δικό μου blog, κάνοντας σαφή αναφορά από πού το βρήκα, αφήνοντας βέβαια και τα δικά σου rapidshare links έτσι όπως
είναι. Αν όμως δεν θα ήθελες να το προσθέσω, ενημέρωσέ με και αμέσως θα το αφαιρέσω.

Εύχομαι καλή χρονιά με πολλές όμορφες και 'σωτήριες' μουσικές κιβωτούς σαν την δική σου.

LenA

Unknown είπε...

Γεια και χαρά Θανάση.
Ψάχνοντας βρέθηκα στην σελίδα σου και εντυπωσιάστηκα. Πολύ καλή δουλειά. Ο δίσκος των "ΣΥΝΔΡΟΜΟ" ήταν μια ευχάριστη έκπληξη, μιάς και τους είχα ακούσει χρόνια πριν σε κάποιο φιλικό σπίτι.
Σου εύχομαι ακλή χρονιά και υγεία και ευτυχία σε σένα και την οικογένειά σου.
Μήπως, λέω μήπως, υπάρχει τίποτα σε Λογαρίδη; Από τότε που έχασα μέρος του μουσικού μου αρχείο σε κάποια ρημάδα μετακόμιση δεν έχω καταφέρει να βρω τίποτα.
Αυτά και μένω,
Nicolour

ΘΚ είπε...

EYXARISTW POLY NA EISTE KALA!
NICOLOUR: DEN BGAINEI LINK GIA APEY8EIAS APANTHSH. THANKS PANTWS!