13 Οκτωβρίου 2006

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ



Καλησπέρα!
Κάθε Παρασκευή λίγο πριν τη λήξη του ωραρίου, ξεκλέβω λίγο χρόνο να γραψω δυό λόγια σ'αυτή εδώ τη σελίδα, κάποιες σκέψεις και να την στολίσω λίγο με μελωδίες που χάνονται στη λήθη του χρόνου.
Παραμονές δημοτικών εκλογών και νομίζω (μπορεί να είναι και ιδέα μου) ότι ουδείς ασχολείται. Εκτός από τους υποψήφιους βέβαια, που θυμούνται παλιούς γνωστούς μπας και τους σταυρώσουνε.. Βάλανε και το ανάλογο χρωματιστό κοστουμάκι (για να είναι σαφής η πολιτική τους προέλευση και πριμοδότηση) και φωτογραφήθηκαν γελαστοί-γελαστοί, αφήνοντας στο photoshop τη φροντίδα να σβήσει ρυτίδες και να τους κάνει σκέτα μοντελάκια.
Οι δε ήδη πρώτοι άρχοντες της πόλης, κάνουν αγώνα δρόμου να σκάψουν ό,τι σκάβεται και να αφισοκολλήσουν όπου μπορεί κάποιος να κολλήσει κάτι..
Εγώ θα απέχω... και γιατί τους βαρέθηκα, αλλά και γιατί μονίμως κατοικώ αλλού από εκεί που ψηφίζω!

Θα πάω στο ΡΟΝΤΕΟ απόψε να ακούσω τα κουρέλια που τραγουδάνε ακόμα: Τον Μήτσο τον Πουλικάκο και τον Ζωρζ Πιλαλί (κατά κόσμον Πιλάλα), να θυμηθώ τα νιάτα μου και να συναντήσω μερικούς ακόμα σαν και μένα.
Ο καιρός είναι πάντως ιδανικός: φθινοπωρινός, γκρίζα σύννεφα πάνω από την πόλη, βροχή αρκετή και ήδη άρχισε να σκοτεινιάζει νωρίς το απόγευμα: Ό,τι πρέπει για τις ρομαντικές ψυχές να πάρουν μολύβι, μιά κιθάρα, ένα πιάνο να μας γράψουν μελωδίες που θα μας συντροφεύουν τον χειμώνα τούτο.
Άντε πουλάκια μου! που θα'λεγε και ο Μάλαμας.

Óσον αφορά στο project της Κιβωτού, το νέο είναι ότι δημοσιεύθηκαν οι ημερομηνίες υποβολής προτάσεων για χρηματοδότηση από το κοινοτικό πλαίσιο δραστηριοτήτων σχετικών με τον ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ (την ψηφιοποίηση δηλαδή πολιτιστικού προιόντος).
Δυστυχώς προυποθέσεις δεν τηρώ, κι έτσι ελπίζω ότι κάποιος θα έχει σκεφτεί ότι είναι πιά καιρός για να δημιουργηθεί μιά ψηφιακή μουσική βιβλιοθήκη-αρχείο της ελληνικής δισκογραφίας από καταβολής της.

Με την ελπίδα αυτή σας χαιρετώ και σας αφήνω το δωράκι της εβδομάδας, που βρήκα σε γαλλικό blog που ειδικεύεται στην ψυχεδελική μουσική. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο του Χριστόδουλου Χάλαρη που έρχεται απο το 1973 τον "ΤΡΟΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ".
Στο έργο αυτό τραγουδούσαν ο Νίκος Ξυλούρης, η Δάφνη Ζούνη και ο συνθέτης. Οι στίχοι ήταν του Γιάννη Κακουλίδη.















Ιδού οι τίτλοι:
ΚΟΡΗΣ ΦΙΛΙ ΕΖΗΤΗΞΑ
ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ
ΑΝΑΘΕΜΑ Π' ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΧΩΜΑ ΣΟΥ
ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΕΙΑ Η ΜΟΡΦΗ ΣΟΥ
ΝΑΝΑ, ΝΑΝΑ ΤΟ ΓΙΟΥΔΙ ΜΟΥ
ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΟΥ
ΠΑΝΩ ΣΤ' ΑΡΓΥΡΟ ΣΚΑΜΝΙ
ΒΟΥΝΟ ΜΟΥ
ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟΝ
ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΦΙΛΙΟΥΜΑΣΤΕ





τα links είναι:


http://rapidshare.com/files/457815/xalaris.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/459335/xalaris.part2.rar.html
http://rapidshare.com/files/459423/xalaris.part3.rar.html

και το password: arc

Καλή ακρόαση και καλή ψήφο!
Θανάσης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΥΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΥΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΑΠΟΘΥΜΕΝΗ ΒΛΑΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΞΕΥΡΟΜΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΓΟΥΡΑ ΧΝΩΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΜΑΤΑ. ΑΛΛΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΖΗΣΩ -ΕΙΜΑΙ 60 ΧΡΟΝΩΝ- ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΩ ΜΕ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ.
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ E-MAIL ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΛΩ ΚΑΠΟΙΑ SITES ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

ΦΙΛΙΚΑ
ΚΩΣΤΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ
ΕΓΩ ΠΑΛΙ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΣΒΗΣΜΕΝΑ . ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΙΒΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ RAPIDSHARE.DE
1.ΧΑΛΑΡΙΣ 1,2
2.ΖΕΡΒΑΣ
3.ΑΡΝΑΚΙΑ 1,2
4.ΠΙΛΑΛΑΣ 1,2
5.ΑΛΕΡΕΤΟΥΡ 1,2
ΚΑΙ 6. ΝΕΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ 1,2

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΚΩΣΤΑΣ

ΘΚ είπε...

OΛΑ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ RAPIDSHARE.COM ΠΛΕΟΝ!