20 Σεπτεμβρίου 2006

ΒΡΟΧΕΡΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ













Καλησπέρα άγνωστε φίλε ή φίλη!
Τετάρτη απόγευμα σήμερα, βροχερό και φθινοπωρινό,Σεπτέμβρης στην Ελλάδα,υπέροχη που γίνεται ακόμα και η Αθήνα!
Ανοίγω το παράθυρο του γραφείου κι η μυρωδιά του όζοντος ορμά με δύναμη και πλημμυρίζει τα πνευμόνια μου, τα ξυπνάει, σαν το σπίρτο που μυρίζουν οι αρσιβαρίστες λίγο πριν την προσπάθεια. Ζωντανός! κι η ανάσα ηδονή!
Από το προηγούμενο μου σημείωμα μεσολάβησαν περίπου 10 ημέρες και ένα επαγγελματικό ταξίδι στη βόρεια Ευρώπη. Αυτά είναι τα τυχερά του στελέχους πολυεθνικής, χρυσωμένα χαπάκια που σπάνε την μονοτονία της καθημερινότητας.
Λοιπόν διάβασα σε κυριακάτικη εφημερίδα μια συνέντευξη του μέντορα του ελληνικού ραδιοφώνου, του Γιάννη Πετρίδη, του ανθρώπου που μας έμαθε να ακούμε σύγχρονη και καλή ξένη μουσική. Εμείς που μεγαλώσαμε με τις εκπομπές του, νοιώσαμε πραγματικά τι σημαίνει πάθος για τη μουσική,μεράκι και καλό γούστο. Ήξερα ότι διαθέτει τεράστια συλλογή μουσικής κυρίως ξένης και έτσι δεν μου δημιούργησε έκπληξη η απάντηση του στην ερώτηση για τον αριθμό των δίσκων που διαθέτει: είπε απλά: "έχω ο,τιδήποτε από ξένο και ελληνικό τραγούδι!!"
Αυτή η δήλωση και ειδικά το σκέλος της περί ελληνικού τραγουδιού, άναψε ένα φωτάκι (ΙΔΕΑ!) στον εγκέφαλο μου: Αυτός είναι ο άνθρωπος μου!!!!
Άνθρωποι σαν τον Πετρίδη με γνώση και τρομερό αρχείο μπορούν να μπουν στη λογική να φτιαχτεί εδώ και τώρα αρχείο ελληνικού τραγουδιού... ένα Ίδρυμα έρευνας και μελέτης της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα ως σήμερα. Ο τεράστιος όγκος δισκογραφίας που κατέχει, η διάθεση του για συμμετοχή σε κάτι ανάλογο, η υστεροφημία του αν θέλετε, θα μπορούσε με την υποστήριξη όλων μας να μετουσιωθεί σε ένα ίδρυμα, έναν φορέα μη κερδοσκοπικό, που θα αναλάβει να σώσει ένα μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γιατί αν περιμένουμε από τις εταιρείες και το κράτος "σωθήκαμε".
Άγνωστε φίλε αναγνώστη!
Μπορούμε να διαδώσουμε την ιδέα αυτή ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί!!
Μέχρι τότε, ας κινηθούμε μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας....
Γιώργος Πιλάλας το δωράκι μου για σένα..
Εκτός από την ΕΠΙΘΥΜΙΑ, κανένας άλλος δίσκος του δεν υπάρχει στο εμπόριο. Μόνο στο Μοναστηράκι βρίσκεις το LIVE και αυτό το χρυσοπληρώνεις..
Εδώ θα το έχεις δωρεάν! (ας είναι καλά ο φίλος που το ανέβασε πρώτος στο διαδίκτυο).
Δίσκος του 86, ντοκουμέντο μιάς άλλης εποχής και ανάμνηση των ζωντανών εμφανίσεων στο ΠΑΡΚ και αλλού (είμαι από τους τυχερούς που τον έχω δει εκείνη την περίοδο).

Ιδού οι λεπτομέρειες:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΛΑΛΑΣ - ΖΩΡΖ ΠΙΛΑΛΙ (live) 1986

Τίτλοι τραγουδιών:
ΤΡΙΚΥΚΛΟ
ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΣΤΗΝ 5ΤΗ AVENUE
Η ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ
ΧΜΑSS
ΜΗ ΠΙΝΕΙΣ ΞΥΔΙΑ
ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΣΤΟ HURRICANE BAR
ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ
CENTRAL PARK
ΑΛΗΤΗΣ
ΜΙΑ ΑΛΗΘΙΝΗ RNR IΣΤΟΡΙΑ
BLUES 68
ΜΠΑΤΣΟΝΙΑ

ΤA LINK EINAI:

http://rapidshare.com/files/453547/PILALAS.part1.rar.html
http://rapidshare.com/files/454588/PILALAS.part2.rar.html

PASSWORD: arc

Καλή ακρόαση
Θανάσης

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πέτυχα τυχαία το post αυτό για τον Πιλαλί. Υπάρχει κι άλλος ένας δίσκος του στο εμπόριο με τον τίτλο Θεοκομμωδία. Ψάξε και βρες το. Blues-ρεμπέτικα. Πρωτοποριακός και αρκετά γνωστός δίσκος. Βρες τον οπωσδήποτε θα σου αρέσει σίγουρα.

Τα χαιρετίσματά μου.

Ανώνυμος είπε...

εχω μια βιλλα στη κηφισα..
το '93 8υμαμαι αρχισα να πρωτοστηνω ηχο σε liv-ακια. οταν επεσα ανυποψιαστος πανω σε ενα δικο του, δεν πιστευα στα αυτια & τα ματια μου!! παρφε το ατομο..
Μπραβο για το post, ελπιζω καποτε να επανεκδοθει για να το εχω & original, γιατι τα 128kbps ειναι πολυ λιγα γιαυτο το ιδιεταιρο διαμαντακι..