4 Σεπτεμβρίου 2006

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡ' ΟΛΙΓΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !



Καλησπέρα σε όσους συντονίστηκαν στην Μουσική Κιβωτό, σήμερα Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, μία μόλις ημέρα μετά τον τελικό που μας άφησε με ανάμικτα συναισθήματα, αλλά και ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον (όχι μόνο αθλητικό).
Αυτό που μου έμεινε από όλη την ιστορία είναι η υπερβολή που χαρακτηρίζει όλους μας στις αντιδράσεις, ο αφόρητος σεξισμός που ξεχείλιζε στα πρωτοσέλιδα (με αποκορύφωμα το: Π-ΗΠΑ !!)αλλά και το μέτρο, η εξαιρετική συγκρότηση και η ομαδικότητα των αθλητών μας και του προπονητή.
Όπως έγραψε ο Καραγιαννίδης αυτοί δεν ήταν ΕΛΛΗΝΕΣ.. (με τέτοιες συμπεριφορές..)
Στο προκείμενο τώρα..
Στο εισαγωγικό σημείωμα αυτού του ημερολογίου, ξεκαθάρισα ότι δεν διεκδικώ ούτε πειρατική σημαία, ούτε κάποια πρωτοπορία. Ελπίζω στις παρέες που πάνε μπροστά τα πράγματα και αυτή εδώ που προσπαθώ να στήσω, πρέπει να αγαπάει το ελληνικό τραγούδι και να αγωνιά γι' αυτό.
Το ψηφιακό αρχείο της ελληνικής μουσικής είναι απαραίτητο και απολύτως εφικτό.. και δεν υπάρχει!! Τόσα κονδύλια του κοινοτικού πλαισίου δίνονται στην ψηφιοποίηση του ελληνικού πολιτισμού και πουθενά δεν διάβασα για κάποια σχετική πρωτοβουλία.
Μα είναι εξαιρετικά απλό:
Το υπουργείο Πολιτισμού θα πρέπει να στήσει ένα μηχανισμό που θα προμηθευτεί από εταιρείες, δημιουργούς, συλλέκτες , υλικό που διατίθεται είτε σε βινύλιο, είτε σε δίσκους 78 και 45 στροφών, σε μπομπίνες, σε κασέτες, σε cds, ώστε να προχωρήσει σε ψηφιοποίηση, καταγραφή και αρχειοθέτηση.
Έτσι θα δημιουργηθεί ένα κέντρο,κάτι σαν τις εξειδικευμένες βιβλιοθήκες (όπως π.χ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών), στο οποίο θα μπορεί να πηγαίνει ο ενδιαφερόμενος να βρίσκει ό,τι επιθυμεί, να μελετά, να ακούει, και εφ' όσον θέλει, να μπορεί να αγοράζει το υλικό σε ψηφιακή μορφή.
Αν το πρόβλημα είναι τα δισκάδικα, ας διαθέτει το Κέντρο αυτό, μόνο υλικό εκτός κυκλοφορίας.
Ως τότε σώζουμε και διαθέτουμε ό,τι μπορούμε...

Αυτή τη βδομάδα θα βρείτε έναν δίσκο που στοίχειωσε την εφηβεία μου:













ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΦΕΤΣΑΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ - ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ (1981)
Η Κατερίνα ξεγύμνωσε τη ψυχή της πάνω σε ελληνοπρεπείς τζαζ μελωδίες του Κυριάκου Σφέτσα με αφορμή την ταινία του Π. Τάσσιου "ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" (Η γνωστή πλεόν ιστοριά του Κοεμτζή). Τότε η λογοκρισία τσεκούρεψε τα "κακά" λόγια με αποτέλεσμα ένα αισχρό παρατεταμένο ΜΠΙΠ να σκεπάζει μερικές φορές την απαγγελία.
Τα χρόνια πέρασαν, η Κατερίνα φόρεσε το ΞΥΛΙΝΟ ΠΑΛΤΟ, το υλικό αυτό δεν αποκαταστάθηκε και εγώ έχω γκριζάρει πιά.
link:
http://rapidshare.com/files/34585020/GWGOY.rar

οι τίτλοι:
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΥΓΙΑΔΙΕΣ
ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙΡΟΣ
ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΩ
ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ
ΚΟΙΤΑ ΠΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
ΜΟΝΑΞΙΑ
ΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ
ΠΟΣΟ ΝΩΡΙΣ ΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΦΩΣ

Καλή εβδομάδα και περιμένω προτάσεις, σχόλια και γιατί όχι links με τέτοια αρχεία, ώστε να φτάσουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους
Θανάσης

6 σχόλια:

cvcdvcdvd είπε...

Φίλτατε Θανάση,
προ ολίγων μηνών επανεκδόθηκε σε cd και μάλιστα διανέμεται στην τιμή των 6.90 ευρουλίων, αποκλειστικά από το μητροπολιτικό πολυκατάστημα…

Το θετικό είναι πως στην ίδια σειρά αποκλειστικών (άνευ εισαγωγικών, χμ) επανεκδόσεων διατίθενται άλλοι 50-60 τίτλοι (πρόσφατα που πέρασα από εκεί είχαν μείνει πολύ λιγότεροι) λίαν ενδιαφέροντες, από το χώρο κυρίως της ευρύτερης κλασικοέντεχνης μουσικής.

ΘΚ είπε...

το έμαθα και το έχω ήδη προμηθευθεί. Δυστυχώς τα απαράδεκτα "μπιπ" της λογοκρισίας παραμένουν...

Αντώνης είπε...

Το password σε παρακαλω πολυ... δεν ανοιγει με password "arc"

Unknown είπε...

φίλε Αντώνη τσέκαρα το αρχείο και μου ανοίγει με: arc
έλεγξε μήπως το έγραψες με κεφαλαία ή με ελληνικά, γιατί αλλιώς είναι ανεξήγητο!
φιλικά
Θανάσης

spirosvii είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
spirosvii είπε...

Η φωνή της ακούγετε σαν άνθρωπος που τον σφάζουν.

Θα ρθει καιρός Μαρία.